X

PrivatMegleren Lillehammer har nylig solgt denne eiendommen.

Har du en bolig i dette område som vurderes solgt, kontakt oss gjerne for en uforpliktende samtale.

Fortell meg hva eiendommen ble solgt for
Lillehammer – Lillehammer

Strandpromenaden 45B

Lillehammer – Lillehammer

Strandpromenaden 45B

Prisantydning
3.995.000
Primærrom
152m²
Bruksareal
159m²
Soverom
4 rom
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Eiendomsmegler MNEF
99 16 19 78
Salgsoppgave
8.3 / 10
Opplevd trygghet
Veldig trygt
5.8 / 10
Naboskapet
Høflige
7.9 / 10
Kvalitet på skolene
Veldig bra
Befolkning
OmrådePersonerHusholdn.
Sorgendal
423190
Lillehammer
2778113011

Siri Ellingsberg

Eiendomsmegler MNEF
PrivatMegleren Lillehammer
 

Informasjon om prosjektet

Oppdragsnummer

55-18-0211

Eier

Lars Berger

Eiendomstype

Tomannsbolig

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Gnr. 200 Bnr. 1533 Snr. 1 i Lillehammer kommune

Byggeår

1959 / 2018

Areal

Primærrom: 152 kvm
Bruksareal: 159 kvm
Bruttoareal: 190 kvm

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 876 kvm

Beliggenhet

Boligen har solrik og attraktiv beliggenhet rett ned for sentrum. Eiendommen ligger rett ovenfor Strandpromenaden, som har blitt oppgradert de siste årene med volleyballbaner, aktivitetspark, freesbegolf, flotte turstier m.m. I umiddelbar nærhet ligger også den gamle skibladnerbrygga, en liten båthavn, badeplasser som gjør hele området til en idyll om sommeren. Det er også kort vei til flotte tur- og rekreasjonsområder med mulighet for fine naturopplevelser, enten du er til fots eller på sykkel. Gangavstand til Strandtorget kjøpesenter med mer enn 60 butikker, treningssenter, hagesenter, skoler, barnehager samt gang- og sykkelsti til sentrum.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Lillehammer sentrum kan by på et rikt handelsmiljø, kulturliv og en unik atmosfære. Byen byr på moderne og spennende butikker i hele sentrum, samt flere spesialforretninger med et variert utvalg innen tekstil, sko, sportsutstyr, smykker, ur, interiør, blomster, apotek og velvære. I sentrum finner du også et bredt utvalg av tjenestetilbud, gallerier, museum og mange gode og hyggelige cafeer og restauranter. Her finner du også en nyrenovert Kino med flere saler. Lillehammer kan også by på flere fine badeplasser på sommerstid med bl.a. badedammen og mosoddstranda. Av besøkende og lokale blir gågata ofte referert til som norges hyggeligste julegate!

"Lillehammer er en levende og pulserende by med mange spennende arrangementer, både lokale, nasjonale og internasjonale. Det er alltid noe å oppleve i Lillehammer Sentrum". For mer informasjon om Lillehammer sentrum se: http://www.lillehammersentrum.no.

Bygninger

Romslig eierleilighet i halvpart av vertikaldelt tomannsbolig som er vesentlig påkostet og modernisert det siste året.

Byggemåte

Tomannsboligen ble oppført i 1959, og denne halvparten er vesentlig påkostet den senere tid både utvendig og innvendig. Boligen er tilbygget mot nordvest, og det ble i forbindelse med tilbygget lagt ny drenering, isolasjon, ny knotteplast og glassopor for isolering og drenering på utsiden av gammel mur. På den opprinnelige boligdelen er det lagt nytt tak, type Powertekk samt nye lekter og vindsperre. Boligen er også foret ut og etterisolert 98 mm med Tyvek vindsperre, luftespalte og ultimat kledning og sementfiberplater. Dette er et opprinnelig eldre murbygg med betong i underetasjen samt siporex i hovedetasjen. Den opprinnelige delen er etterisolert med 5 cm i innvendige vegger i tillegg til at det er blåst inn 30 cm på loftet. Det er nyere kledning på eldre del samt Alvdal Royal kledning på tilbygget. Alle vinduer og terrassedører ble skiftet i 2015. Boligen har teglpipe fra byggeår, som er godkjent fra feiervesen i 2015. Boligen har nytt sanitæranlegg og elektrisk anlegg med nytt sikringsskap og inntakskabel. Tilbygget har to fine verandaer som er tekket med membran samt gulv i tre.

På eiendommen er står det en eldre garasje som har jordgulv og vegger i betong og tegl. Selger opplyser at det er noe fukt i garasjen, og påkost må påregnes. Garasjen tilhører begge de to enhetene i Strandpromenaden 45.

Det gjøres oppmerksom på at det på tre av soverommene foreligger avvik i henhold til kravene om rømningsveg og lysforhold i byggteknisk forskrift. To av soverommene i 2.etasje oppfyller ikke kravet til rømningsveg grunnet vindusstørrelse og soverommet i kjelleren har for liten lysflate.

For ytterligere informasjon om byggemåte se vedlagte egenerklæringsskjema fra selger og tilstandsrapport.

Arealer og fordeling per etasje

Totalt:
Primærrom: 152 kvm
Bruksareal: 159 kvm
Bruttoareal: 190 kvm

Underetasje:
Primærrom: 58 kvm
Bruksareal: 60 kvm
Bruttoareal: 70 kvm

1.etasje:
Primærrom: 50 kvm
Bruksareal: 50 kvm
Bruttoareal: 60 kvm

2.etasje:
Primærrom: 44 kvm
Bruksareal: 49 kvm
Bruttoareal: 60 kvm

Garasjen er på ca 33 kvm.

Innhold

PrivatMegleren Lillehammer har gleden av å presentere denne moderne og meget innbydende boligen over tre plan, som inneholder:

Underetasje:
- Entré
- Bad
- Vaskerom med wc
- Gang
- Soverom
- Ekstra stue
- Innredet rom med gjennomgang til stuen
- Bod/teknisk rom

1.etasje:
- Stue og kjøkken i åpen løsning
- Spisestue med utgang til solrik veranda

2.etasje:
- Bad
- Gang
- Tre soverom
- To boder, eventuelt garderoberom

Standard

Strandpromenaden 45B er boligen for deg som ønsker god standard og tidsriktige farge- og materialvalg. Boligen er betydelig påkostet den senere tid og fremstår som ny innvendig. Alle rom er oppusset og har gode løsninger og et moderne uttrykk. Dette er en meget romslig halvpart av tomannsbolig som strekker seg over tre plan med gode rom. Underetasjen er utformet slik at den ved relativt enkle grep kan benyttes til utleie, med eget bad, soverom og oppholdsrom. Det er fra stuen i underetasjen egen utgang til hagen.

Stue og kjøkken ligger i åpen løsning i 1.etasje. Dette er et lyst og luftig oppholdsrom med flere møbleringsmuligheter og gode lysforhold. Åpen løsning legger til rette for sosialt samvær. Kjøkkenet har moderne innredning fra HTH med en romslig kjøkkenøy. Alle hvitevarer er integrert i innredningen, herunder kjøl- og fryseskap, oppvaskmaskin, steketopp og stekeovn. Over steketoppen er det montert en ventilator i rustfritt stål. Dette er et innbydende kjøkken med downlights i tak som sikrer god belysning. Det er god skap- og benkeplass i innredningen, i tillegg til en nedsenket vask med ettgreps armatur. Benkeplaten er i heltre med fliser på vegg mot overskap. I tilknytning til kjøkkenet ligger spisestuen, hvor det er god plass til et stort spisebord hvor man kan nyte et bedre måltid med venner og familie. Fra spisestuen er det utgang til en solrik og hyggelig veranda.

Boligen har to nye bad i tillegg til et vaskerom med wc og opplegg for dusj om ønskelig. Vaskerommet ligger praktisk til ved inngangen til boligen, og har flislagte gulv og vegger. Her er det en romslig innredning med servant og oppbevaring, i tillegg til et gulvmontert toalett. Det er opplegg for vaskemaskin under innredningen, og sluk i gulv hvor det er tilrettelagt for dusjhjørne.

Begge badene har flislagte gulv og vegger, og er innredet med romslige servantskap som har god plass til oppbevaring av baderomsartikler. Over innredningene er det montert vegghengte speil med belysning. Videre består badene av toalett og dusjhjørner med innfellbare glassdører og vegghengt dusjutstyr. Begge badene har varme i gulv og er innbydende bad å starte dagen på.

Videre består boligen av fire soverom, hvor tre av dem ligger i øverste etasje. Hovedsoverommet har utgang til en romslig og usjenert veranda med fint utsyn over Strandpromenaden. I underetasjen finner man det siste soverommet, i tillegg til et rom med gjennomgang som har flere bruksmuligheter. Her er det også en romslig stue med varmepumpe og flere møbleringsmuligheter.

Møblering

Boligen selges umøblert.

Oppvarming

Boligen varmes opp ved hjelp av vedfyring og elektrisitet. Det er montert en luft til luft varmepumpe med varmegjenvinner på stuen, i tillegg til elektriske varmekabler i gulvet på alle våtrom og i hele underetasjen. Vedfyring med peisovn. Det er også montert tre stk miniventilasjonsanlegg med varmegjenvinning.

Parkering / Garasje

Parkering på egen gårdsplass. Det er en eldre garasje på eiendommen som er felles for tomannsboligen.

Adkomst

Fra Lillehammer, følg vegen forbi Strandtorget langs Mjøsa mot Strandpromenaden til tomannsboligen ligger på venstre side av vegen. Strandpromenaden 45B er merket med "til salgs"-plakat fra PrivatMegleren, og det vil bli godt skiltet under fellesvisningen.

Beskrivelse av tomt/hage

Felles eiertomt på 876 kvm for Strandpromenaden 45 A og B i skrånende terreng. Meget solrikt beliggende med fint utsyn over Strandpromenaden og Mjøsa. Gruset gårdsplass og adkomst, samt enkelt opparbeidet eiendom med noe bark i skråning.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

I henhold til grunnboksutskrift ajour pr. 08.08.2018 er følgende tinglyst på eiendommen:
- Bestemmelse om vann/kloakkledning, tinglyst 22.12.1988. Rett for kommunen til å anlegg og vedlikeholde ledninger m.m.
- Seksjonering, tinglyst 28.09.1994

Ovennevnte dokumenter er vedlagt salgsoppgaven. Grunnboksutskrift kan fås ved henvendelse til megler.

Vei / Vann / Avløp

Alt er offentlig.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det forligger ferdigattest på tilbygget, datert 02.08.2018, samt på opprinnelig tomannsbolig, datert 08.10.1959. Ferdigattestene er vedlagt salgsoppgaven.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 671 802,- pr 03.08.18.
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 2 149 766,- pr 03.08.18.

Reguleringsforhold

Byplanen er gjeldende plan for eiendommen som er beliggende i områdetype B -småhusbebyggelse. Byplanen innehar overordnede føringer for hvordan deler av Lillehammer skal fremstå i fremtiden. Planen er vedlagt salgsoppgaven.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter C.
Energiattesten er vedlagt salgsoppgaven.

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd.

Sameiet er p.t. ikke opprettet, men det er utarbeidet et forslag til vedtekter som må godkjennes av seksjonseierne i Strandpromenaden 45. Det er p.t. ikke fastsatt fellesutgifter, og fellesutgiftene vil avhenge av det servicenivået som seksjonseierne beslutter i fellesskap. Det vil som utgangspunkt være budsjettert med alle nødvendige fellesutgifter til felles forsikring av bygg, utvendig vedlikehold og ellers felles drift av bygningsmassen og fellesareal (brøyting, strøing etc.).

Faste, løpende kostnader

Det må påregnes følgende kostnader:
- Strøm. Boligen har ikke vært bebodd de siste årene, og selger har ikke oversikt over forrige års strømforbruk.
- Kommunale avgifter kr 17 135 pr. år. I dette beløpet inngår bl.a. eiendomsskatt, samt avgifter for vann, avløp, renovasjon og feiing. Beløpet fordeles på fire terminer.
- Forsikring (hus- og innbo). I dag er boligen forsikret i Dnb. Forsikring av bygget vil være felles for tomannsboligen, og innboforsikring må tegnes av ny eier.
- TV og internett. Det er mulig med TV og internett via fiber fra Eidsiva eller kabel.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Festeavtale

Ikke relevant, eiet tomt.

Energiforbruk

Boligen har ikke vært bebodd det siste året, og selger har ingen konkrete opplysninger om årlig strømforbruk. Forbruk varierer med bruken av boligen og familiesammensetning.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Det er ingen restriksjoner på utleie.

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 22.

Konsesjon / Odel

Det er ikke konsesjonsplikt eller odel på eiendommen.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Meglers vederlag og utlegg

Meglers vederlag og utlegg betales av selgeren og utgjør 1,4% av oppnådd totalpris, minimum kr 49 900,- inkl. mva. Sum tillegg stipulert til kr 39 848,-. Direkte utlegg kr 525,-. Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selgere betale kr 9 900,- + tillegg/utlegg.