Klikk for galleri

Ny 2-roms hjørneleilighet med balkong. Arealeffektiv og god planløsning. Vannbåren gulvvarme. Est. overtagelse mars 2023

Ny 2-roms hjørneleilighet med balkong. Arealeffektiv og god planløsning. Vannbåren gulvvarme. Est. overtagelse mars 2023

Som kunde hos PrivatMegleren får du en skreddersydd prosess tilpasset dine behov og ønsker

Oslo - Helsfyr-Sinsen

Malerhaugveien 25 S11-0207

Prisantydning5.090.000,-Felleskostnader2.226,-Primærrom51.5m2Bruksareal53m2Soverom1Rom2
bilde fra galleri
VisningEtter avtale!
bilde fra galleri

Informasjon om prosjektet

Oppdragsnummer

316-22-0104

Eiendomstype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Gnr. 130 Bnr. 79 i Oslo kommune

Etasje

2

Byggeår

2023

Areal

Primærrom: 51,50 kvm, Bruksareal: 53 kvm

Antall rom

2

Tomtetype/areal

Eiet tomt / kvm

Beliggenhet

MALERHAUGVEIEN 25 - Med fokus på kvalitet
Malerhaugveien 25 ligger på et flott høydedrag, sentralt plassert midt mellom Ensjø og Helsfyr - to av Oslos aller beste kollektivknutepunkt. Her bygger
vi ditt neste hjem, i et rolig bomiljø og med store utendørs fellesarealer. Dette er et helt unikt prosjekt i en ny og attraktiv bydel.

Ensjø er på god vei til å bli en av de mer attraktive bydelene i Oslo, med Malerhaugveien 25 som en av de beste beliggenhetene. Her bor du
både sentralt og tilbaketrukket.
I Malerhaugveien 25 får du et hjem med høy bokvalitet! Moderne og lyse leiligheter med store vinduer som gir maks ut av dagslyset.

Prosjektet består av moderne bebyggelse med flotte fellesarealer. Mellom bebyggelsen blir det attraktive uteområder med privat park på tre mål. I parken legges det opp til både lek, trening og samvær. Det vil også bli felles takterrasse, felles sykkelbod og service-/vaskestasjon.

Området
Leiligheten har en sentral og svært attraktiv beliggenhet midt mellom Ensjø og Helsfyr. Området er i stor utvikling og er blitt attraktivt for både unge, voksne, eldre, par og barnefamilier. "Bo naturbant" sies det om denne bydelen og det er akkurat det du gjør! Sykkel-og gangveier, frodige parker, energivennlige bygninger under oppføring og et godt kollektiv tilbud. Dette bidrar til at du bor sentrumsnært, mens du har flotte opparbeidede grøntområder i umiddelbar nærhet. Du finner "alt" du måtte trenge innen kort avstand, og hvis du trenger utvidet tilbud tar T-banen deg til sentrum før du vet ordet av det. For å lese mer se http://www.ensjobyen.no.

Servicefasiliteter
Innen umiddelbar avstand har du både KIWI og Rema 1000 på Ensjø, som er åpent hver dag med svært gode åpningstider (06-24 hverdag og lørdag, samt søndag 09-21). Med andre ord blir ikke dagligvarehandelen noe problem! Du finner også et apotek, to frisørsalonger og to skjønnhetssalonger i Gladengveien og Ensjøveien.
Safe as Milk i Gladengveien serverer deilig pizza og slår til med quiz en gang i uken. Dersom noe søtt frister kan Boulangerie M og Nabobakeriet tilby deilige bakevarer og noe godt i koppen. På Kampen Bistro får du servert solide, tradisjonelle måltider i lune og hjemmekoselige omgivelser. De har også et intimt konsertområde, og inne finner du faktisk et Elvis-alter.
For utvidet tilbud er ikke turen lang til en rekke andre tilbud. Grünerløkka, Tøyen, sentrum med Karl Johan eller Aker Brygge? Mulighetene er mange og turen er kort.

Treningsmuligheter
SATS Kampen ligger ca 10 minutters gange unna leiligheten og Fresh Fitness like så. Her kan du enten ta morgentrimmen før du drar videre til dagens gjøremål, eller en liten tur på kvelden - kanskje med en treningspartner? Jordal Idrettspark og Idrettshall er like i nærheten av leiligheten og her er det både ishockey, lacrosse, amerikansk fotball, håndball osv. På vinterstid er området supert å ake i for barna!

Rekreasjonsområder
En rekke grøntområder i området for en fin spasertur en søndags formiddag. For en ordentlig tur kan du gå til Etterstad og følge Alnaelva videre, eller til Valle Hovin med Hovindammen. En kortere tur kan for eksempel være bort til Kampen Park med vannspeil på toppen og bordtennisbord stående hele året. Her kan turen gå videre til Tøyenparken eller Botanisk Hage, eventuelt Muchmuseet for kulturelle opplevelser. Ellers er en rolig tur langs gatene på Kampen veldig hyggelig, blant trehusbebyggelsen i Oslos "Kardemommeby".

Kollektiv transport
Ensjø og Helsfyr T-bane ligger i nærheten. Herfra kommer du deg enkelt rundt i byen! Til sentrum tar det faktisk bare knappe 10 minutter! Ellers går busslinje 37 fra Etterstadgata som ligger noen få minutters gange unna, som tar deg rundt i hele byen og går hele døgnet.

Byggemåte

Bygningen utføres med bærekonstruksjon i prefabrikkert og plasstøpt betong. Generelt er det plasstøpte betongkonstruksjoner mot grunn, mens alle betongvegger inne i kjeller, samt over bakken er prefabrikkerte. Utbygger står dog fritt til å utforme bærende vegger i stål, plasstøpt eller prefabrikkert betong etter hva han finner formålstjenlig. Fasadeveggene utføres i bindingsverk, isolert med mineralull. Utvendige fasader er planlagt med tegl, trepanel og/eller plater. Balkongflater leveres i ubehandlet betong. Disse er som en utvendig konstruksjon å anse og mindre ansamlinger av vann vil derfor kunne oppstå på gulvflaten og i evt. renner etter regnvær. Det vil forekomme drypp fra overliggende balkong. Innvendige vegger er i hovedsak av stålstendere som kles med gipsplater. Enkelte vegger med overflate i betong, som for eksempel mot trappesjakter og mellom leiligheter, ifm. bærende vegger/bæresystemet. Takkonstruksjon bygges av betong. Utvendig tak er flatt med innvendig nedløp.

Arealer og fordeling pr. etasje

Primærrom: 51,50 kvm, Bruksareal: 53 kvm

Innhold

Entré, bad/wc, soverom, kjøkken og stue med utgang til balkong.
I tillegg følger en sportsbod.

Standard

Under er et utdrag fra leveransebeskrivelse fra utbygger. Se komplett leveransebeskrivelse vedlagt i salgsoppgaven.

Fristen for å gjøre tilvalg er utløpt.

GULV:
Alle rom bortsett fra bad leveres med 13-14 mm hvitpigmentert 1-stavs eikeparkett som standard. Lister tilpasses type parkett i overgang mellom gulv og vegg.

VEGGER:
Innvendige vegger i leilighet leveres malt i i NCS-S 2005-y10R (dempet beige).

TAK, HIMLINGER:
Innvendig tak består generelt av sparklet og hvitmalt betongelementer med v-fuge i elementoverganger. Unntak er gang som får sparklete og malte gipshimlinger og bad som får hvitlakkerte stålplater for å skjule tekniske føringer. Enkelte tekniske inspeksjonsluker i nedforede tak og innkassinger må påregnes. Takhøyde generelt blir ca. 2,5 meter. I rom med nedforet himling blir høyden ca. 2,2 meter. Taket sparkles og males i hvit farge. Der hvor det er betongtak blir det synlige V-fuger for ca. hver 1,2 meter. Det leveres T-profilhimling eller sparklet og malt betong i bod i leilighet.

INNKASSINGER
I tillegg til rom med nedforet himling nevnt i punktet over vil det mellom enkelte rom være behov for å legge ventilasjonskanaler og sprinklerrør. Disse legges i så fall i overgang mellom vegg og tak, på egnet sted, og blir kasset inn. Innkassinger overflatebehandles som overflaten i rommet forøvrig. Høyden under innkassinger blir minimum ca. 2,2 meter. Over overskap på kjøkken er det innkassing av ventilasjonsrør fra ventilator til aktuell ventilasjonssjakt. Dette utføres i hvitt ferdig overflatebehandlet materiale fra kjøkkenleverandør.

KJØKKEN
Kjøkkenleverandør er ikke endelig valgt, men det vil bli valgt en anerkjent leverandør som HTH, Sigdal eller tilsvarende. Kjøkkentypen under er angitt som referanse for type utseende og kvalitet. Det leveres moderne kjøkkeninnredning med hvitlakkerte glatte mdf-fronter med stålhåndtak. Det leveres demping på dører og skuffer. Laminat benkeplate i farge surface 597 (mørk grå) med nedfelt stålvask med 1 kum og ettgreps blandebatteri. Eventueltannen leverandør med tilsvarende eller likeverdige produkter kan bli valgt som leverandør. Kjøkkeninnredningen leveres med hvitevarepakke med kjøl/ frys, oppvaskmaskin, integrert stekeovn og platetopp. Det vil bli mulighet til å bestille andre typer hvitevarer som tilvalg. Det leveres 25 ampers strømuttak for induksjonstopp. Ventilatorhette av type volumhette medfølger i alle leiligheter. Benkelysarmatur med eller uten stikk, avhengig av kjøkkenløsning, monteres under overskap og styres med bryter på vegg. Det presiseres at kjøkken og antall skap leveres iht. egen kjøkkentegning. Enkelte endringer i kjøkkenløsning kan komme i forbindelse med detaljprosjekteringen, dette gjelder spesielt plassering av hvitevarer og sjakt.

GARDEROBE
Avsatt plass til garderobeskap er angitt på kontraktstegning med stiplet strek. Viste skap på salgstegninger er kun ment som illustrasjon. Sprinkler i leiligheten tilpasses den viste plassering. Det leveres ikke garderobeskap, men dette kan bestilles som tilvalg fra kjøkkenleverandør.

INNVENDIGE DØRER
De leveres hvite glatte dører, med vridere i stålutseende og hvite karmer og gerikter. Geriktene gjæres og får synlige stiftehoder. Standard eiketerskel.

BAD/SANITÆR
Hovedsakelig leveres prefabrikkerte baderomskabiner, men utbygger forbeholder seg retten til å bruke plassbygde bad dersom dette viser seg hensiktsmessig. Grå keramiske fliser på gulv 30x30 cm, i dusjsone 5x5 cm. Selger forbeholder seg retten til å velge endelig farge og format. Hvite keramiske fliser på vegg bad. Format 10 cm x 30 cm, liggende. Selger forbeholder seg retten til å velge endelig farge og format. Det garanteres ikke at fuger mellom gulv og vegg vil sammenfalle. Veggmontert toalett med skjult sisterne. Dusjarmatur montert på vegg. Det leveres dusjhjørne/dusjvegger i klart glass med profiler med forkrommet eller matt utseende. Ett-greps blandebatteri på alle vasker. Nedfelt servant med servantskap. Innfelt eller utenpåliggende speil over servant, med lys over. Det er avsatt plass for vaskemaskin og tørketrommel med ferdig opplegg for vann og avløpstilkobling. Det må benyttes kondenstørketrommel. Dimbar downlightbelysning i tak. Alt sanitærutstyr blir levert i hvit utførelse. Der hvor det er hensiktsmessig forbeholder selger seg retten til mindre korreksjoner på badets mål i forbindelse med å standardisere antall typer baderomskabiner. Dette vil dog ikke gå på bekostning av funksjonalitet eller total størrelse på leiligheten. Samleskap for vannrør plasseres på vegg og/eller i himling. Samleskap for varmerør til gulvvarme plasseres enten på vegg på bad eller på vegg i annet rom. Dette vil avhenge av planløsning og detaljprosjektering.

VINDUER/BALKONGDØRER
Vinduer med energiglass. Enkelte vinduer er faste og kan ikke åpnes. Disse vinduene må pusses fra terrasse/balkong. Enkelte andre vinduer vil ha åpningsbare felt for vask. Det gjøres oppmerksom på at nye, moderne vinduer, med høy isolasjonsevne kan dugge på utsiden i enkelte værtyper.

HOVEDINNGANGSDØR TIL LEILIGHET
Hovedinngangsdør er brann- og lydkvalifisert iht. forskriftene. Dørene leveres med sylinderlås, kikkehull og eiketerskel.

FOTLISTER/GERIKTER
I rom med eikeparkett leveres fotlister i eik. Synlige skruer/stifter. Overgang vegg/tak i hovedsak uten list. Dersom et rom listes skal hele rommet ha lister. Alle gerikter og foringer rundt vinduer og dører er ferdig malt fra fabrikk i hvit farge. Alt listverk er gjæret i hjørnene og har synlige stiftehoder. Det leveres lister/gerikter rundt vinduer, balkongdører og dører.

DIVERSE UTSTYR
Røyk-/brannvarsler(-e) og pulverapparat i hver leilighet i henhold til gjeldende forskrifter.

VENTILASJON
Balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Luft blåses inn i stue og soverom og trekkes ut fra bad og kjøkken. Kjøkkenhetten har lys og eventuelt funksjoner for styring av avtrekk/ventilasjon. Ventilasjonsaggregatet er plassert sentralt enten på taket eller i underetasjen og regulerer kapasiteten automatisk når kjøkkenhetten er i bruk. Alle ventilasjonskanaler er skjult med unntak av eventuelle kanaler i bod. Nødvendige inspeksjonsluker i nedforede himlinger og kasser må påregnes.

ELEKTRISK
Leilighetene er godt utstyrt iht. NEK 400 gjeldende norm. Elektriske fremføringer ligger generelt skjult i leiligheten. Dette gjelder ikke på betongvegger, samt fremføringer til lyspunkt i tak og stikk under overskap på kjøkken og i den innvendige boden. For lyspunkt i himling leveres stikkontakt i overgang mellom tak og vegg med tilhørende bryter på vegg. Alle rom får stikkontakter og lampepunkter iht. NEK 400. Det leveres belysning med stikk eller uten stikkunder overskap på kjøkken, som styres med bryter på vegg. Antall avhenger av kjøkkenløsning. På baderom leveres det dimbar innfelt downlightsbelysning i tak og lys over speil. Det leveres dimbar downlightsbelysning i gang. Det leveres ikke stikkontakt i bod i kjeller. Det leveres sikringsskap på vegg i leilighet. Plassering ikke avklart.

TV/RADIO/TELEFON
Leiligheten leveres ferdig med 1 stk. TV/data-punkt i stue tilknyttet til kabel-TV via lokal leverandør. Tilknytning til kabel-TV er obligatorisk. Det leveres ikke egen telefonkontakt i leiligheten. Det forutsettes at eventuelt telefonabonnement må gå som et IP-abonnement tilknyttet kabel-TV/dataleverandør.

BRANNSIKRING/SPRINKLING
Bygningen brannsikres etter forskriftenes krav. Bygget fullsprinkles etter gjeldende forskriftskrav og boligene boligsprinkles (personsikring). Det vil være synlige sprinklerhoder i vegger/himlinger i leilighetene og i fellesarealer. Rørføringer for sprinkling legges skjult/ innkasset bortsett fra i bod, så langt dette lar seg gjøre.

ENERGIMERKE
Alle leiligheter energimerkes.


TERRASSER/BALKONGER

GENERELT
Alle leiligheter har balkong, fransk balkong eller terrasse. Det blir montert stikkontakt på vegg ute på balkong/terrasse (privat side). Det blir noe nivåforskjell mellom gulv inne og terrasser/balkonger ute. Terrasser/ balkong ligger noe lavere enn dekke / gulv inne. Dette løses i så fall med skrå kant. Solskjerming tilbys eventuelt som tilvalg.

BALKONGER
Rekkverk utformes som stål/aluminium med spiler, glass eller perforerte plater. Eventuelt håndløper i metall. Det prosjekteres med avrenning over kant. Dekke på balkonger i ubehandlet betong, takterrasser med tremmegulv i impregnert treverk. For dekker av betong må det påregnes noe mindre vannansamlinger på dekke etter regnvær. Ved behov vil skille mellom balkonger til to leiligheter som ligger inntil hverandre bli med skillevegger i tre/plater/glass e.l.

TERRASSER OG TAKTERRASSER
Rekkverk som for balkonger. Det leveres ikke rekkverk på terrasser i 1. etg. Skille mellom privat område og fellesområde vil bli etablert med beplantning/blomsterkasser eller lignende. Skille mellom to terrasser blir med skillevegg i tre, stålplater og/eller glass. Endelig utforming og materialvalg for skjerming avgjøres av selger (ref. pkt. om utomhusarealer). På terrasser legges tremmegulv i impregnert treverk.


FELLESAREAL

INNGANGPARTI
Fliser på gulv i hovedinngangsparti. Alle leiligheter har egen inngangsdør fra trappesjakt/korridor.

HEIS
Heis med stolmål BxL ca. 1,1 x 2,1 meter direkte opp fra kjeller til alle etasjer.

TRAPPER/TRAPPEROM
Vegger i trapperom males. Trappene er prefabrikkert i betong. Det legges flis i inntrinn og opptrinn, samt sokkelflis/vaskekant i overgang mot vegg.

KORRIDOR
Vegger males og det legges fliser, belegg eller teppefliser på gulv.

PARKERING
Parkering i kjeller. P-huset er bygget som et lukket p-hus med asfalt eller betong dekke. Vegger og tak i malt/støvbundet betong. Laveste frie kjørehøyde i p-hus er ca. 2,10 meter. Det er direkte forbindelse fra parkering til leilighetene i alle etasjer. Egen innkjøring til p-hus fra offentlig vei. Det vil bli avsatt plass til felles sykkelparkering innendørs, og noen utendørs i tilknytning til fellesarealer.

GARASJEPLASSER
Garasjeplass medfølger ikke. Ved ønske om kjøp av garasjeplass konferer megler. Se prisliste og egen kjøpekontrakt for betingelser. Eventuelt usolgte parkeringsplasser eies av selger og kan bli leiet ut til eksterne leietakere. Automatisk åpning av garasjeport med portåpner eller mobiltelefon.

UTOMHUSAREALER
Utomhusområdet er lokalisert på bakkeplan. Fellesareal vil bli parkmessig opparbeidet. Endelig utomhusplan er ikke ferdigbehandlet og er på dette tidspunkt kun utarbeidet for illustrasjon. Utomhusplan vil bli utarbeidet i forbindelse med videre utvikling av prosjektet. Selger forbeholder seg her retten til å bestemme endelig utforming og materialvalg. Uteareal vil bli ferdigstilt i den grad det er mulig i forhold til årstid og utbygging av området i sin helhet.

UTBYGGERS FORBEHOLD
Alle opplysninger er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og/eller nødvendige, likevel slik at den generelle standard og utførelse ikke forringes eller vesentlig endres. Kjøper aksepterer uten prisjustering at utbygger har rett til å foreta slike endringer, samt rett til å foreta endringer i planløsninger, størrelser samt antall enheter på de boligene som ikke er solgt.
Det tas forbehold om mindre endringer av oppgitte areal på leiligheter og balkonger/terrasser, som følge av at endelig plassering av sjakter/kanaler ikke er avklart pr. d.d. Dette vil ikke medføre krav om prisreduksjon eller prisavslag.

Det gjøres oppmerksom på at dersom det er avvik mellom leveransebeskrivelsen og tegninger i prospektet, annonse eller på hjemmeside, er det den endelige leveransebeskrivelsen som gjelder.

Det gjøres oppmerksom på at eventuelt oppsprekking i materialer og treverk på grunn av normal opptørking/krymp av materialene ikke anses som reklamasjonsberettiget (sprekker i listverk, listverk mot vegg, himling, gjæringer, materialoverganger m.m.)I nye bygg vil det normalt oppstå svinnriss, sprekker i tapet, i maling ved skjøter og sammenføyninger, dels på grunn av uttørking av materialer. Det påpekes spesielt at sprekker i materialoverganger og mellom tak og vegg og i hjørner ikke kan forlanges utbedret, så lenge disse ikke innebærer avvik fra god håndverksmessig standard. Se ellers kjøpekontrakt mellom utbygger og selger for nærmere informasjon.

Det tas forbehold om skrivefeil.
Det henvises til prosjektets nettside og leveransebeskrivelse i i salgsoppgaven for ytterligere dokumentasjon: https://www.malerhaugveien25.no

Oppvarming

Vannbåren varme fra fjernvarme. Det legges vannbåren gulvvarme i gang, stue og kjøkken. Det leveres ikke varme i soverom. Ved store vindusflater kan det oppleves en kaldrasfølelse, med mindre man plasserer en løs varmekilde på gulvet under vindu. I badegulv leveres det vannbåren gulvvarme med termostat. Varme fra sentralt anlegg. Forbruket blir ikke målt per leilighet, men fordelt ut i fra en brøk fastsatt av sameiet. Det leveres samleskap for vann og varmerør i leilighet. Plasseres i vegg/tak på bad eller annet sted i leiligheten.

Parkering / Garasje

Det medfølger ikke garasje. Ved ønske om kjøp av garasjeplass konferer megler.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett via private stikk- og fellesledninger.
Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse skal foreligge skriftlig før overtagelse kan finne sted. I motsatt fall anbefaler megler at overtagelse utsettes og at kjøper ikke overtar eiendommen.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

Ensjø er under enorm utvikling og det må påregnes byggearbeid.
Eiendommen ligger i et område som er regulert til boligbebyggelse, samferdsel; vei, fortau, gang- og sykkelvei, grøntareal, natur- og friområde. Hele Ensjøområdet er i enorm utvikling og i ferd med å transformeres fra industri til et attraktiv og sentrumsnært boligområde med handel og masse servicetilbud.
Naboeiendommer er og vil bli gradvis søkt og omregulert til boligformål

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting.
Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Andre faste løpende kostnader

Kr. 2 226,- pr. Mnd.
Selger har engasjert Usbl som forretningsfører for sameiet. Kostnader for dette er tatt inn i budsjett for felleskostnader

Månedlige felleskostnader er gjennomsnittlig stipulert til ca. kr. 28,- pr. kvm. BRA som inkluderer bygningsforsikring, vedlikehold og drift av felles anlegg, trappevask/renhold, forretningsførsel, strøm i fellesarealer m.m. Dette vil avhenge av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi. Forbruk av varmt tappevann og gulvvarme avregnes etter areal pr. leilighet og kommer i tillegg til stipulerte felleskostnader. De er stipulert til ca. kr. 14,- pr. kvm. Strøm betales iht. eget forbruk. TV/Internett kommer også i tillegg til felleskostnadene. Det henvises til budsjett som viser et stipulert gjennomsnitt over felleskostnadene pr. leilighet for første driftsår. Felleskostnadene fordeles på hver seksjon etter sameiebrøken.

Andre faste utgifter:
Strøm, innboforsikring m.m.

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter.

Andel fellesgjeld / formue

Andel fellesgjeld kr. 0,- / Andel fellesformue kr. 0,- pr ifølge forretningsfører. Andel fellesgjeld og evt. formue overtas av kjøper.

Oppgjør

Videresalg av bolig under oppføring i ht. bustadoppføringsloven. Selger er selskap og er ansvarlig for å levere boligen ihht til avtale med sin selger Attivo (utbygger av prosjektet).

I forbindelse med kontraktsinngåelse skal det innbetales forskudd kr 419.000,- + transportgebyr kr 55.000,- + materiellgebyr 5.000,- av kjøpesummen for leiligheten og transport etter påkrav med syv dagers betalingsfrist så snart selger har stilt garanti iht. buofl. §12. For profesjonelle kjøpere utgjør utgjør beløpet 20% av kjøpesummen. Innbetalingen må være fri egenkapital. Beløpet blir stående på meglers klientkonto fremt til overskjøting, med mindre selger stiller garanti etter §47.

Frem til garanti etter buofl. § 47 stilles, anses beløpet som et depositum iht. buofl. § 46 (2). Ved utstedelse av forskuddsgaranti utbetales beløpet av megler til selger mot dokumentasjon av garanti. Renter på klientkonto tilfaller kjøper frem til garanti etter § 47 er stilt, eller seksjonen er overskjøtet, forutsatt at de overstiger en ½ R. Resterende del av kjøpesummen, tilvalg/endringer og kjøpsomkostninger innbetales til megler senest 3 virkedager før overtakelsen. Selger forbeholder seg retten til å stille § 47-garanti også for sluttoppgjøret, altså i perioden fra overtakelse til tinglysing av skjøtet/den formelle hjemmelsovergangen.

Kjøpesummen fordeler seg slik:
kr. 419.000,- Betalt ved inngåelse av Hovedkontrakten
kr. 3.771.000,- Betales ved overtagelse etter Hovedkontrakten eksl. omkostninger
kr. 900.000,- Merverdi som betales innen overtagelse av leiligheten.


Omkostninger
:
Oppstartskapital - 3mnd felleskost kr 6 678,-
Estimert dokumentavgift, 2,5% av tomteverdien: kr 27 150,-
Tinglysning av skjøte: kr 585,-
Tinglysning av pant: kr 585,-
Grunnboksutskrift: kr 199,50,-
Materiellgebyr til utbygger: kr 5 000,-
Transportgebyr til utbygger: kr 55 000,-

Totale omkostninger: 95 198,50,-
Totalpris (kjøpesum + omkostninger) ved salg på prisantydning = kr 5 185 198,50

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

5 090 000,- (Prisantydning)
Omkostninger
199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 27 150,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 1 086 000,-)) 55 000,- (Transportgebyr til utbygger) 5 000,- (Materiellgebyr til utbygger) 6 678,- (Oppstartskapital 3mnd. felleskostnader)
95 197,50 (Omkostninger totalt)
5 185 197,50 (Totalpris inkl. omkostninger)
NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Adgang til utleie

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Konsesjon / Odel

Ingen av delene.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Selgers forbehold

Selger skriver i brev datert den 28.09.2022 at prosjektet er i rute og at det er planlagt overtagelse i mars 2023.
Det foreligger Igangsettingstillatelse datert 12.02.2021
Det foreligger rammetillatelse datert 08.12.2020

Selger tar sikte på overtagelse i første kvartal 2023. Dette gjelder ikke som en bindende frist for å ha boligen klar for overtakelse, herunder ikke grunnlag for å kreve dagmulkt. Etter at selgers forbehold er bortfalt skal selger skriftlig meddele til kjøper dagmulktsbelagt ferdigstillelsesintervall. En senere igangsetting og/eller en lengre byggetid enn forventet kan medføre en senere overtakelse. Etter at selgers forbehold er bortfalt skal selger skriftlig meddele til kjøper dagmulktsbelagt ferdigstillelsesintervall. Selger skal med minst 3 måneders varsel angi overtakelsesmåneden til kjøper innen den første måneden for tidligere varslet intervall. Det eksakte overtakelsestidspunktet skal gis med minst 6 ukers varsel. Selger kan kreve overtakelse inntil 4 måneder før det opprinnelige ferdigstillelsesintervallet. Selger skal i så fall skriftlig varsle om dette minimum 2 måneder før den
nye overtakelsesdatoen. Ved forsinkelse beregnes det dagmulkt fra den nye overtakelsesdatoen. Endringer i fremdrift pga. kjøpers endrings- eller tilleggsbestilling skal varsles kjøperen umiddelbart.

Selgeren skal innen rimelig tid varsle forbruker dersom det oppstår forhold som vil medføre at han blir forsinket med sin utførelse. Selgeren har rett til tilleggsfrist dersom vilkårene som nevnt i buofl. § 11 er oppfylt. Dersom Selgeren er forsinket i henhold til bustadoppføringslova § 17, kan Kjøper etter lovens kapittel 3 kreve dagmulkt, holde igjen vederlag, kreve erstatning eller heve kjøpekontrakten. Ca. 14 dager, men minimum 7 dager, før overtagelsen kan Selger innkalle til en forhåndsbefaring hvor det føres protokoll. Kjøper kan kun nekte overtagelse dersom Boligen på overtagelsestidspunktet har vesentlige feil eller mangler. Overtagelse kan holdes selv om det måtte gjenstå mindre arbeider, herunder på utomhus- og fellesarealer, dog skal ikke arbeidene være til hinder for at hele seksjonen kan bebos. Det skal foreligge ferdigattest, alternativt midlertidig brukstillatelse ved overtagelse. Kjøper plikter å overta selv om seksjoneringen ikke er tinglyst per overtagelsestidspunktet. Ved forsinket overlevering kan Kjøper kreve at Selger betaler dagmulkt til Kjøper tilsvarende 0,75 promille av kjøpesummen jf. bustadoppføringslova § 18. Dagmulkt kan ikke kreves for mer enn 100 dager. Dersom megler skal avregne dagmulkt må et eventuelt krav om dagmulkt meldes Selger, med kopi til megler før overtagelse, eller senest i overtagelsesprotokollen. Dette begrenser ikke Kjøpers rettigheter iht. bustadoppføringslova. Dersom Selger er forsinket iht. bustadoppføringslova § 17, kan Kjøper etter lovens kapittel 3 også kreve å holde igjen vederlag, kreve erstatning eller heve avtalen. Dagmulkt og/eller erstatning som følge av forsinkelse kan settes ned dersom det ut fra omfanget av arbeidet, størrelsen av tapet og forholdene ellers ville være urimelig. Dersom det i byggetiden skulle inntreffe forhold som Selger ikke er herre over, kan Kjøper ikke av den grunn kreve dagmulkt eller erstatning, heve eller påberope seg gunstigere betalingsbetingelser (force majeure).

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Boligene selges til fastpris.        
 
Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.
Bud/kjøpetilbud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud/kjøpetilbud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.
 
Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.
Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Meglers vederlag og utlegg

Markedspakke (Kr.7 900) Provisjon (forutsatt salgssum: 5 090 000,-) (Kr.50 000) Oppgjørskostnad (Kr.5 500) Pantattester/ grunnbok fra St.kartverk (prosjekt) (Kr.808) Tilrettelegging (Kr.5 875) Totalt kr. (Kr.70 083)
Dersom eiendommen ikke omsettes, faktureres selger for meglers påløpte utlegg.

Finn.no: Lokalområde

M25 / Ensjø