X
Viken – Østre Toten - Hurdal

Brustadkollen

Viken – Østre Toten - Hurdal

Brustadkollen

Prisantydning
1.990.000 - 2.690.000,-
Primærrom
45.9m2 - 77.4m2
Bruksareal
49.1m² – 81.8m²
Visning
Etter avtale!
Meld deg på visning
Visning
Etter avtale!
Meld deg på visning
skjema her?
Eiendomsmegler / Partner
93 48 55 08
Salgsoppgave/dokumenter
Lukk

Fredrick Jansen

Eiendomsmegler / Partner
PrivatMegleren Brustad & partnere
 

Informasjon om prosjektet

Oppdragsansvarlig

BRUSTAD & PARTNERE AS / Fredrick Jansen

Selger/Utbygger

Aas & Nordal Entreprenørforretning AS

Betegnelse

Gnr. 19 Bnr. 129 i Hurdal kommune

Velkommen til Brustadkollen

Brustadkollen Hurdal er et nytt og spennende leilighetsprosjekt bestående av prisgunstige selveierleiligheter i Hurdal sentrum.

Leilighetene vil få en meget god utførelse og standard. Moderne og gjennomtenkte kjøkkenløsninger og flislagte baderom. Det medfølger biloppstillingsplass i felles garasjekjeller under bygget.

Prosjektet er planlagt med 40 leiligheter i 4 salgstrinn. 20/20 markedsførte leiligheter ble solgt i 2019.

Bygg C er nå til salgs og vil bestå av 10 leiligheter fordelt på 2 etasjer.

Brustadkollen utvikles og bygges av Aas & Nordal Entreprenørforretning AS.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i Hurdal sentrum med daglige servicetilbud, butikker samt nyere barneskole. Umiddelbar nærhet til gode tur- og rekreasjonsmuligheter i skog- og mark, samt flere fiske- og badevann. Kort vei  til Hurdalssjøen og alpinanlegg.

Boligen sokner til Hurdal Skole og Ressurssenter (1-10 klasse) som ligger i gangavstand fra boligen. Det finnes flere barnehager i nærheten. Den nærmeste heter Læringsverkstedet naturbarnehage (0,8 km) og Hoppensprett barnehage (2,5 km).

Dagligvarehandelen kan enkelt gjøres på blant annet Coop Extra like i nærheten av eiendommen og Spar Hurdal. Ønsker du ytterligere servicetilbud ligger nyåpnede Amfi Eidsvoll (arvtaker til Råholtsenteret) ca. 30 minutters kjøring unna med over 50 butikker og 3 restauranter. Jessheim Storsenter ligger også godt innen rekkevidde (40 km) og er moderne kjøpesenter med over 140 ulike butikker og tilknyttede virksomheter.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon. Nærmeste bussholdeplass er Hurdal Torg (0,4 km) med gode bussforbindelser til togstasjon i ukedagene. Nærmeste togstasjon er Eidsvoll verk stasjon som ligger ca. 20 km fra boligen. Herfra går det tog mot Oslo med 2 avganger i timen.

Om vinteren har Råholt bad (20 km) et godt og variert tilbud til både mosjonister og svømmere, så vel som barnefamilier. Vannet er klorfritt og svømmehallen har stupetårn, samt innendørs og utendørs boblebad.

Ca. 1,5 mil til E6 ved Ormlia og ca. 4 mil til Oslo Lufthavn Gardermoen. Ca. 70 min til Oslo.

Hurdalsjøen

Hurdalssjøen er sentral i Hurdal. I tidligere tider var Hurdalssjøen en fjordarm. Den er 16 km lang og 59 m på det dypeste.

Det er badeplasser ved Åsand ved utløpet av Hurdalselva, Meieriodden ved Hurdal kirke og ved Haugnes på Hurdalssjøens østside. 500 meter nord for Hurdal kirke er det småbåthavn med båtslipp.

Om sommeren yrer båt- og badelivet i innsjøen, og om vinteren når isen legger seg, kan man gå på skøyter, langrenn eller ta en tur med sparken.

Det er godt med fiskemuligheter og et rikt dyreliv. Hurdalssjøen har totalt 13 fiskearter, men det fiskes mest etter abbor, gjedde og ørret. Hurdalsjøoen har også en egen storørretstamme.

Hurdal byr på over 40 sjøer og vann hvor en kan bade, fiske og padle. Vannkvaliteten er svært god alle steder.

Hurdal Skisenter

Hurdal Skisenter har tilsammen 7 km nedfarter og er Akershus' største familieanlegg. Her er det tilrettelagt for dagstur for hele familien, med nedfarter som passer for alle, store som små.

Hurdal Skisenter har bl.a 10 nedfarter og 4 heiser, akeområde for de minste, servering, skiutleie/skiservice, familiepark og terrengpark, kveldskjøring hvor 3 nedfarter og terrengparken er flombelyst. Det er gratis for barn med hjelm (t.o.m. 6 år). Det er også fine langrennsløyper ut fra anlegget. Se www.skihurdal.com for mer informasjon.

Hurdal Hestesenter

Hurdal Hestesenter ligger ca 2,5 km unna. De tilbyr rideskole, rideleir, oppstalling og privat undervisning. Se www.hurdalhestesenter.no for mer informasjon.

Byggemåte

Hele boligprosjektet vil holde høy kvalitetsmessig standard og bygges primært i betongkonstruksjoner. Bygningene fundamenteres med betongsøyler og vegger i parkeringscarport/kjeller. Yttervegger består av betong, bindingsverk i tre med isolasjon og utvendig kledning av beiset panel og plater. Alle bærekonstruksjoner er av betong/tre/stål. Betongelementer i etasjeskillere. Omfanget av liggende og stående panel kan endres i forhold til det som er vist på illustrasjoner. Takkonstruksjon er i tre/betong/stål, isolert og tekket med takpapp, eller folie. Alle enheter leveres ihht. strenge bestemmelser til varmeisolering, lydisolering og brannsikkerhet til fordel for deg som boligkjøper. Samtlige leiligheter leveres med pipe for eventuell montering av ildsted.

Arealer og fordeling per etasje

Leilighet C1/C6:
BRA: 65,4 kvm. P-rom: 59,2 kvm: Stue/kjøkken, bad, 2 soverom, bod.

Leilighet C2/C7:
BRA: 65,4 kvm. P-rom: 61,4 kvm: Stue/kjøkken, bad, 2 soverom, bod.

C3/C4/C8/C9:
BRA: 81,9 kvm. P-rom: 77,4 kvm: Stue/kjøkken, bad, 2/3 soverom, bod.

C5/C10:
BRA: 49,1 kvm. P-rom: 45,9 kvm: Stue/kjøkken, bad, 1 soverom, bod.

Samtlige leiligheter får tildelt èn garasjeplass i felles garasjekjeller, samt èn sportsbod.
.

Standard

Generelt
Boligene leveres med takhøyde minimum 240 cm. I områder med nedforet himling blant annet p.g.a. ventilasjonskanaler, vil takhøydene bli mindre, ca. 220cm.
Alle himlinger utføres som gipsplater/betongelementer og sparkles/males hvite. Nedforinger for tekniske anlegg utføres i systemhimling. Vinduene leveres som ferdigmalte trevinduer inne og ute. Rundt vinduer og dører leveres lister/foringer ferdigmalt fra fabrikk, alt listverk leveres med synlig spikring.
Dører leveres som hvite, glatte dører med stålvridere.
Entredørene leveres med FG-godkjent lås og beslag.

Entré/Hall
Gulv: 14mm hvitlasert eikeparkett og gulvlister i eik.
Vegger: Malt på gipsplater/betong.

Kjøkken
Gulv: 14mm hvitlasert eikeparkett og gulvlister i eik
Vegger:  Malt på gipsplater/betong
Innredning: Glatt hvit eller tilsvarende med håndtak i stål. Det vil bli utarbeidet egen kjøkkentegning for hver enhet, tegning i plantegning er retningsgivende for standard omfang. Det leveres kjøkkenhette med stål forkant.
Det er ikke anledning til å flytte på elektriske installasjoner, samt avløp og vanntilførsel.
Hvitevarer ikke inkludert i standard leveransen. Kan velges som tilvalg via kjøkkenleverandør
Det leveres grå laminat benkeplate med avrundet forkant.

Stue
Gulv: 14mm hvitlasert eikeparkett og gulvlister i eik laminat.
Vegger: Malt på gipsplater/betong.

Soverom
Gulv: 14mm hvitlasert og gulvlister i eik laminat.
Vegger: Malt på gipsplater/betong.
Innredning: Det er avsatt plass til 1 meter garderobe pr. sengeplass. Garderobeskap er ikke inkludert i leveransen men kan kjøpes som tilvalg av kjøkken leverandør

Innvendig bod
Gulv: 14mm hvitlasert eikeparkett og gulvlister i eik laminat.
Vegger: Malt på gipsplater/betong.

Bad
Gulv: Grå fliser og elektrisk gulvvarme.
Vegger: Hvite fliser
Innredning: Baderomsinnredning med underskap 90cm (evt. smalere der plassen er mindre), helstøpt servant/topplate, veggmontert toalett med skjult cisterne og opplegg for vaskemaskin og kondenstørketrommel. Over servant leveres speil. Dusjvegger leveres som glassvegger.

Teknisk

Oppvarming
Det leveres elektrisk oppvarming via panelovner i alle rom med unntak av rom med flislagte gulv som får elektriske varmekabler
Det leveres pipe i alle boenheter for vedfyring, ovn kan leveres som tilvalg.

Varmtvann
Varmtvann via egen varmtvannsbereder i hver boenhet.

Elektrisk anlegg
Elektrisk anlegg leveres etter NEK 400. Leveransen fremgår mer i detalj i romskjema.
Det legges opp skjult elektrisk anlegg, med brytere og kontakter i hvit utførelse. Automatsikringer i eget sikringsskap med måler og hovedsikring for hver enhet, disse plasseres iht. nettleverandørs anvisninger. Tilvalg av el punkter kan måtte legges som åpent anlegg på betong og lydskillevegger.
 
TV/telefon/bredbånd
Det leveres trekkerør fra tilknytningspunkt utenfor grunnmur til en svakstrøms koblingsboks inne i boligen. Internt i boligen leveres tom boks som tilknyttes svakstrøms koblingsboks i stue og stort soverom.

Sanitærutstyr
Badene leveres med hvitt sanitærutstyr, type IFØ eller tilvarende. Det leveres veggmontert toalett med skjult cisterne. Alle blandebatterier for håndvask og dusj leveres av type ORAS eller tilsvarende.

Brann
Det leveres røykvarsler og slukningsutstyr i henhold til myndighetenes krav.

Ventilasjonsanlegg
Husene får balansert ventilasjon med varmegjenvinning.
Avtrekk og frisklufttilførsel skjer gjennom kanaler i nedforet himling/innkassinger. Ventilasjonsaggregat plasseres i bod/kjøkken eller ganghimling. Detaljene omkring nedforinger og innkassinger er ikke avklart før detaljprosjekteringen er gjort, og det er derfor heller ikke vist på tegningene. Avtrekk over platetopp leveres som kullfilterventilator

Carport/sportsboder

Det leveres biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg under bygget. Laveste fri takhøyde i kjøresonen er ca. 210 cm.
Yttervegger består av betong. Gulv leveres som asfalt eller støvbundet betong.
Sportsboder leveres egnet for oppbevaring av sykler, ski, bildekk m.m. som tåler fuktig klima.

Parkeringsplassen planlegges registrert som tilleggsdel til de enkelte seksjoner. Dersom slik seksjonering ikke tillates eller en annen organisering av parkeringskjeller er mer hensiktsmessig, forbeholder Selger seg på fritt grunnlag enten til å opprette et eget parkeringssameie eller tildele seksjonen midlertidig eksklusiv bruksrett, jf. eierseksjonsloven § 19-5. Endringen vil skje uten forhøyelse eller reduksjon av kjøpesummen. Tilsvarende gjelder for bodareal der dette ikke kan inngå som en del av tilleggsdelen.

Felles utomhusarealer

Ved innkjøring vil det bli noen fellesparkeringsplasser. På terreng blir det anlegg for avfall/kildesortering, og postkasser blir utført og plassert ved parkeringsplass/inngang iht. offentlige krav. Felles uteoppholdsarealer blir tilsådd, beplantet og det blir anlagt lek/oppholdsareal. Utomhusplan vist i prospekt er retningsgivende for løsninger og kvaliteter ved utomhusanlegget. Nødvendige endringer og tilpasninger kan forekomme ved detaljprosjektering av utomhusanlegget.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

2012/318905-1/200  Erklæring/avtale 24.04.2012 
Rettighetshaver:HAFSLUND NETT AS  
Org.nr: 980489698
Rettigheter og plikter ved oppføring, drift og vedlikehold av frittliggende nettstasjon.
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om bebyggelse
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei / Vann / Avløp

Vei, vann og avløp vil bli tilknyttet offentlig nett

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Selger er ansvarlig for at det foreligger ferdigattest på boligen senest på overtakelsesdagen. Det kan imidlertid bli aktuelt at overtagelse skjer på bakgrunn av midlertidig brukstillatelse fordi arbeider på utomhus og fellesarealer ikke er ferdigstilt. Av midlertidig brukstillatelse skal det fremgå hvilke arbeider som må ferdigstilles før ferdigattest kan gis. For å sikre ferdigstillelse av gjenstående arbeider har kjøper rett til å deponere en tilpasset andel av kjøpesummen på meglers klientkonto inntil ferdigattest foreligger. Dette følger av bustadoppføringsloven § 31. Det kan ikke holdes tilbake mer enn det som er nødvendig for å sikre ferdigstillelse av avtalte arbeider.

Kjøper kan ikke ta boligen i bruk dersom ferdigattest/midlertidig brukstillatelse ikke foreligger og har rett til å nekte overtagelse frem til den er utstedt.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse. Reguleringsbestemmelser følger vedlagt.

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd.

Leilighetene vil bli organisert som et eller flere eierseksjonssameier på eget bnr. etter eierseksjonsloven av 16. juni 2017 nr 65. Som seksjonseier i et eierseksjonssameie vil kjøper bli sameier i eiendommen med tilhørende enerett til bruk av sin boenhet. Seksjonseierne får felles bruksrett til sameiets fellesareal.

Det er utarbeidet utkast til vedtekter for eierseksjonssameiet. Vedtektene regulerer forholdet mellom seksjonseierne, herunder ansvar for drift og vedlikehold samt fordeling av drifts- og vedlikeholdskostnader. Utkast kan fås ved henvendelse til megler. Kjøper plikter å rette seg etter de til enhver tid gjeldende vedtekter. Selger tar forbehold om endringer som er hensiktsmessige eller nødvendige i perioden frem til overtakelse, jf. også forbehold tatt innledningsvis i utkastene til vedtekter.

Felles utomhusarealer for prosjektet planlegges etablert med eget gnr. og bnr., som vil utgjøre et eget realsameie. Alle bruksenheter i prosjektet vil få tinglyst 1 ideell andel knyttet mot matrikkelenheten / seksjonen. Sameiet vil ha eget styre, budsjett og vedtekter. Kostnader ved forvaltning av felles utomhusarealer vil bli belastet via boligsameiets felleskostnader.

Det tas forbehold om hensiktismessige, samt mindre endringer i struktureing og organsiering av sameiet.

Faste, løpende kostnader

Estimert til ca kr 1 500,- pr mnd.

Størrelsen på fellesutgiftene er ikke endelig fastsatt, men stipulerte fellesutgifter skal dekke sameiets ordinære driftsutgifter slik som fyring, varmt vann, forsikring, forretningsførsel, vedlikehold m.m., men avhenger av ytelsene sameiet rekvirerer. Det foreligger p.t. ikke regnskap eller budsjett for sameiet. Budsjett vil bli utarbeidet av selger i samarbeid med forretningsfører. Driftsbudsjett og fellesutgifter vedtas av styret og fremlegges til orientering på sameiets generalforsamling.

Forretningsfører vil i forbindelse med overtagelsen innkalle 3 måneders fellesutgift som likviditetstilskudd til sameiet.

Kommunale avgifter faktureres direkte fra kommunen.

Oppgjør

Kjøper skal betale forskudd på 10% kontraktinngåelse så snart garantier er på plass. Utbygger kan velge å stille garanti etter bustadoppføringslova § 47 som sikkerhet for forskuddsinnbetalingen. Dette innebærer at utbygger kan disponere forskuddsinnbetalingen fra kjøper fra det tidspunkt garantien foreligger. Eventuelle renter av forskuddsbeløpet tilfaller kjøper frem til garanti er stilt og til selger etter at garantien er stilt. Dersom utbygger ikke velger å stille garanti vil forskuddsbetalingen bero på meglers klientkonto inntil skjøte er tinglyst på kjøper.

Innbetalingen på 10% skjer først når samtlige forbehold i salgsoppgaven er frafalt og §12 garanti er utstedt av entreprenør. Innbetalingen skal være i form at ubundet egenkapital. Det vil si at det ikke skal etableres pant i boligen (eller i eiendommen hvor boligen inngår) som sikkerhet for kjøpers finansiering av håndpenger.

Betaling for ev. endrings- og/eller tilleggsarbeider bestilt gjennom selger, faktureres direkte fra selger når vedkommende endrings- og/eller tilleggsarbeid er utført. Dersom forfall på faktura er forut for overtakelse, må selger stille garanti i henhold til bustadoppføringslova § 47.

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Før noen del av kjøpesum blir utbetalt selger må hjemmel til leiligheten være overført kjøper, jf. bustadoppføringslova §46.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Det skal ikke innbetales noe før garantier foreligger.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

I tillegg til kjøpesum (se prisliste) betaler kjøper:
Dokumentavgift kr 3 120,-.
Tinglysningsgebyrer p.t. kr. 585,- for skjøte
Tinglysningsgebyrer p.t kr 757,- pr pantobligasjon (inkl. attest) som skal tinglyses i forbindelse med kjøpet
Etableringskostnader for sameiet bredbånd kr  5 000,-
Etableringskostnader for sameiet  kr 2 000,-.
Totalt: kr 11 462,-.

Det tas forbehold om endring av satsene for offentlige gebyrer og avgifter i tiden frem til hjemmelsovergang.

I tillegg vil forretningsfører/selger innkalle 3 mnd. fellesutgifter som likviditetstilskudd til sameiet ved overtagelse.

Tilvalg

Den enkelte kjøper kan variere standarden på sin bolig innenfor et spesifisert og fast priset produktspekter.
Disse endringene er tidsbegrenset av byggearbeidets fremdrift. Det opplyses om frister underveis i byggeprosessen. Noen av tilvalgene som kan gjøres er:

For tilvalg gjelder følgende:
- 2 forskjellige parketter i tillegg til standard.
- Endre fronter på kjøkkeninnredning, bad og garderobeinnredning samt supplere med flere elementer der plassen tillater det. (forutsettes komponenter i henhold til sortiment fra valgt leverandør).
- Hvitevarer i sortimentet til kjøkkenleverandør.
- Valg av flistyper (forutsetter format typer som er egnet for våtrom og lagt i fall)
- Flere elektriske punkter og opplegg tlf-/TV-uttak.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Bestillingsfrister for tilvalg:
Kjøperne vil motta et informasjonsbrev fra totalentreprenøren hvor tilvalgsskjema for bestilling av tilvalg er vedlagt. Det informeres i brevet om når fristen for tilvalgene går ut og når tilvalgsmøter skal gjennomføres.

Adgangen til å gjøre endringer og tilvalg begrenses til 15% av kontraktsverdi, jf. buofl. §9.

Forbehold

Alle opplysninger i denne beskrivelsen er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige, eksempelvis konstruksjonsmessige endringer, uten at den generelle standarden forringes. Det tas forbehold om eventuelle feil i beskrivelsen.

Alle oppgitte areal er beregnet etter NS3940. Boligens areal er oppgitt i bruksareal, BRA, og måles fra innside yttervegger. Romareal oppgis som netto gulvareal innenfor omsluttende vegger. Arealangivelser i de enkelte rom i prospektet kan variere innenfor ± 5 %, enhetens totalareal innenfor ± 2 %. Det kan forekomme avvik mellom leveringsbeskrivelse og plantegninger/prospekt/salgsoppgave/nettsider. I slike tilfeller er det alltid denne leveringsbeskrivelsen som er retningsgivende. Illustrasjoner i prospekt og nettsider har illustrativ karakter, og det tas forbehold om angitte detaljer.

Entreprenør kan gjøres endringer i materialvalg og løsninger pga. konstruksjon og produksjonsmessige forhold dersom dette ikke reduserer leveransens kvalitet eller funksjon.

Alle perspektiver, illustrasjoner og møblerte planskisser i alt salgsmateriell er ment å gi et inntrykk av en ferdig bebyggelse og det kan ikke meldes inn et krav basert på disse. Det tas forbehold om eventuelle feil i prospektet.

Enkelte illustrasjoner i tegningsmaterialet kan vise forhold som ikke er i samsvar med leveranse, som møblering, fargevalg, dør og vindusform, bygningsmessige detaljer, fasadedetaljer, detaljer på fellesarealer, materialvalg, beplantning etc.

Boligen arealer er angitt så nøyaktig som mulig. Selger tar imidlertid forbehold om mindre avvik/ endringer som følge av detaljprosjekteringen. Salgstegningene i prospektet er derfor ikke egnet for nøyaktig måltaking.

Utbygger tar forbehold om antall salg i hvert salgstrinn, godkjent rammetillatelse og igangsettingstillatelse fra Hurdal kommune. Det tas forbehold om evt. pålegg og endringer i forbindelse med godkjenning av rammetillatelse og igangsettelsestillatelse.

Transport av kontrakt

Transport av Kjøpekontrakt er kun tillatt etter skriftlig godkjenning fra Selger. Selger kan uten nærmere begrunnelse nekte slik godkjenning. Ervervet vil etter slik godkjenning kunne tinglyses direkte til tredjemann.

Ved en eventuell endring i eierskap/navneendring fra Kjøpers side, eller transport av Kjøpekontrakt, vil det påløpe et administrasjonsgebyr til megler på kr. 30 000,-  inkl. mva som innbetales til meglers driftskonto.

Adgang til utleie (boligformål)

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Det er ingen egen utleiedel i boligen. Hele boligen kan normalt leies ut i sin helhet.

Planlagt overtagelse

Bygget regnes overleveringsklart senest 13 mnd etter byggestart.

Overtagelsestidspunkt er basert på et foreløpig estimat, og endelig dato vil blant annet avhenge av kommunal behandling, fremdrift i prosjekt- og byggearbeid, antall solgte enheter m.m (les forbehold i denne salgsoppgave).

Overtagelsesmåned meddeles med ca. 3 måneders varsel. Endelig overtagelsesdato meddeles skriftlig senest 6 uker før overtagelse. Denne dato gjelder da som partenes avtalte overtagelsesdato.

Dersom eiendommen har mangel eller selgeren ikke overleverer eiendommen til avtalt tid, kan kjøperen på de vilkår som følger av bustadoppføringslova kreve oppfyllelse, retting, prisavslag, erstatning, dagmulkt, heving og/eller holde tilbake en forholdsmessig del av kjøpesummen.

Avbestillinger

Kjøper har avbestillingsrett etter buofl. §52 etter at bindene avtale er inngått gjennom bud og budaksept. Ved kjøpers avbestilling reguleres erstatningen av buofl. §53, slik at selger skal ha hele sitt økonomiske tap som følge av avbestillingen. Kjøper gjøres oppmerksom på at det økonomiske tapet kan bli betydelig, bl.a avhengig av markedsutviklingen fra kjøpekontraktens inngåelse. Kontakt gjerne megler for nærmere informasjon dersom avbestilling vurderes. Bestilte endrings- og tilleggsarbeider må uansett betales i sin helhet.

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

I tilfeller hvor kjøper er profesjonell iht. buofl., dvs. gjør kjøpet som ledd i næringsvirksomhet, kan selger kreve at avtalen reguleres av avhendingslova eller etter buofl. med fravikelser.

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Det er tatt forbehold om blant annet igangsettingstillatelse, og det er da tilstrekkelig at selger stiller garanti straks etter at forbeholdene er bortfalt, jf §12 (9). Det samme gjelder dersom kjøper har tatt forbehold med tilsvarende virkning. Garanti skal uansett stilles før fysisk oppstart av grunnarbeider.

Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Untatt fra dette er dersom kjøper er å anse som profesjonell part/næringsdrivende, da stilles det ikke garanti ihhht buoft. §12.

Garanti etter §47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Dersom kjøper ikke anses å være forbruker, oppstår det ingen garantiforpliktelse for selgeren.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Boligene selges til fastpris.        
 
Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.
Bud/kjøpetilbud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud/kjøpetilbud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.
 
Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.
Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

VARSEL OM FRISTFORLENGELSE GRUNNET KORONAVIRUS

Det varsles på bakgrunn av koronavirus at Selger kan kreve fristforlengelse som følge av en evt. forsinkelse, jf. bustadoppføringslova § 11 første ledd bokstav c, jf. fjerde ledd.

Vi vet på nåværende tidspunkt ikke omfanget av en evt. fristforlengelse, og kan derfor ikke angi når overtakelse kan forventes. Selger vil til enhver tid rette seg etter de retningslinjer som gis av Folkehelseinstituttet og øvrige myndigheter. Dere vil holdes løpende orientert om status i prosjektet. Endelig dato for overtakelse vil bli varslet i tråd med kontrakten.

Tekst om slik fristforlengelse vil inntas i kjøpekontrakten.

Meglers vederlag og utlegg

Provisjon kr 37 500,- pr enhet
Oppgjør kr 2 500,- pr enhet
Dersom eiendommen ikke omsettes, faktureres selger direkte utlegg og avtalte tillegg.

Forretningsfører

Forretningsfører er foreløpig ikke valgt, men en tidsbegrenset kontrakt med forretningsfører vil bli inngått på vegne av sameiet ved etablering av dette. Kjøper aksepterer at selger står fritt til å velge forretningsfører etter eget skjønn.

Energimerking

Energi- og oppvarmingskarakter foreligger ikke p.t. Energiattester vil bli utarbeidet av selger i samarbeid med utførende entreprenør etter at detaljprosjekteringen er gjennomført. Etter dette vil energiattester for den enkelte bolig kunne innhentes hos megler.