Klikk for galleri

1 solgt! Byggingen er i gang! Tre moderne prosjekterte eneboliger med sentral beliggenhet på Nærbø

X
Rogaland – Hå

Nærbøgata 21

Rogaland – Hå

Nærbøgata 21

Prisantydning
4.350.000 - 4.390.000,-
Primærrom
141m2 - 141m2
Bruksareal
143m² – 145m²
Visning
Etter avtale!
Visning
Etter avtale!
skjema her?
Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF
41 60 77 81
skjema her?
Partner / Eiendomsmegler MNEF
40 47 64 04
Salgsoppgave
Lukk

Bjørn Rune Salte

Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF
PrivatMegleren Jæren

Stian Løge

Partner / Eiendomsmegler MNEF
PrivatMegleren Jæren
 

Informasjon om prosjektet

Oppdragsansvarlig

Jæren Eiendomsmegling AS / Bjørn Rune Salte

Selger/Utbygger

Bolig4 AS v. Atle Kvia

Betegnelse

Gnr. 26 Bnr. 28 i Hå kommune

Beliggenhet

MED GANGAVSTAND TIL DET DU TRENGER

Fra Nærbøgata er det kort avstand til apotek, bank, sportssenter og flere matvare- og klesbutikker. Amfi Nærbø, bare noen minutter unna, har med sine over 30 butikker og serveringssteder det meste av det du trenger i hverdagen. I tillegg er det svært gode tog- og bussforbindelser til Stavanger og Egersund. Her trenger du ikke bruke bil.

Det er gode skole- og barnehagetilbud i nærområdet og det er gangavstand til både barnehager (Breidablikk barnehage, Bjorhaug barnehage, Skjeraberget barnehage, Vibereiret barnehage) og barneskoler (Motland skule og Bø skule). Videre ligger ungdomskolene Nærbø ungdomskule og Tryggheim ungdomskule, samt Tryggheim videregående skole ikke langt unna.

På Nærbø kan store og små velge og vrake i mange ulike sport- og fritidsaktiviteter som fotball ishockey, håndball, fotball, basketball og curling, for å nevne noe. Alt dette takket være Nærbø IL som har skapt store øyeblikk i nærmiljøet siden 1923!

For de som er turglade, er det flere spennende stier og veier både i Sveineskogen og Pyttaskogen. Et besøk på Hå gamle Prestegård og Obrested fyr er også populært, og kan fint kombineres med et besøk på vakre Jærmuseet. Fugleparken ligger i kort avstand fra eiendommen. Legg i vei til fots eller på sykkel og nyt det bølgende Jærlandskapet. I tillegg er det bare rundt fem kilometer til havet. Jæren er kjent for sine mange unike strender, og er et lite eventyr i seg selv! Vann møter land, og her er det et eldorado for de som vil svømme, kite, surfe, eller bare rusle langs strendene.

Her er det godt å være enten det er sol og sommer, eller en sen høstkveld for å kjenne den gode lukten av hav.

På Nærbø har du mye å velge i.

Arealer og fordeling per etasje

Nærbøgata 21 A:
BRA/P-rom: 145,4 kvm/141,9
S-Rom: 3,5 kvm
 
1. etasje: BRA/P-rom: Ca. 72,5 kvm/72,5 kvm
2. etasje: BRA/P-rom: Ca. 72,9 kvm/69,4 kvm

Nærbøgata 21 B:
BRA/P-rom: 145,4 kvm/ 141,9
S-Rom: 3,5 kvm

1. etasje: BRA/P-rom: Ca. 72,5 kvm/ 72,5 kvm
2. etasje: BRA/P-rom: Ca. 72,9 kvm/69,4 kvm

Nærbøgata 21 C:
BRA/P-rom: 143,4 kvm/141,2 kvm
S-Rom: 2,2 kvm

1. etasje: BRA/P-rom: Ca. 71,5 kvm/71,5 kvm
2. etasje: BRA/P-rom: Ca. 71,9 kvm/69,7 kvm

Arealene i brosjyren og annet markedsføringsmateriale er oppgitt i (BRA), og er å betrakte som omtrentlig areal. Dette angir boligens areal innenfor omsluttende vegger, inklusiv areal for ev. innvendig bod, uten fradrag for sjakter. I tillegg til bruksarealet kommer bod utenfor boenheten, eventuelt parkeringsplass og balkong/markterrasse. Da de oppgitte arealene i markedsføringen er å betrakte som et ca. areal, har partene ingen krav mot hverandre dersom arealet skulle vise seg å være 5% mindre/større enn markedsført areal.

Arealberegningene er foretatt av arkitekt/selger og er oppmålt etter tegninger

Arealberegningene er angitt i henhold til Veileder for NS3940. Rom defineres etter forutsetningen som er lagt til grunn på tegningene.

Innhold

Nærbøgata 21 A/B

1 etg: P-rom: Entrè/gang, 2 soverom (mulighet for 3), stue, vaskerom. S-rom: bod.
2 etg: P-rom: Stue, kjøkken, soverom, garderoberom, bad. S-rom: Bod.

Nærbøgata 21 C

1 etg: P-rom: Entrè/gang, vaskerom/bod, 2 soverom (mulighet for 3 soverom, stue.
2 etg: P-rom: Stue, kjøkken, soverom, garderoberom, bad. S-rom: bod.

Standard

EN AVSLAPPET HVERDAG

I Nærbøgata 21 kommer det tre moderne og spennende boliger i to etasjer med flatt tak. Alle med carport integrert i boligen. Byggene oppføres i tre, med store vindusflater som gir rikelig med lys. Byggestilen speiler nye tider, og får en stilriktig og presis arkitektur, som er godt tilpasset bebyggelsen omkring. Alle får fine uteoppholdsarealer vendt mot sørvest, og gjesteparkering på egen grunn.

Arkitekten har fokusert på å skape moderne hjem med den svale skandinaviske stilen som inspirasjon. Lyse flater og store vinduer, noen fra gulv til tak, gjør at mye dagslys flommer inn og skaper gode rom og trivelig atmosfære. Dette er boliger for den moderne familie med sans for design og nye praktiske detaljer.

Det åpne kjøkkenet får slette flater og godt lys fra downlights under skapene, alt levert fra en anerkjent leverandør. Gulvene får lekker og lys parkett, og noen oppholdsrom får spennende detaljer som polert betonggulv. Nye tider skaper nye stiler. Badene er romslige, og får keramiske fliser i lune nyanser med vegghengt toalett og dusjdører i herdet glass.

Dette gir et eksklusivt preg, og er i tillegg praktisk og lettstelt. Boligene leveres balansert ventilasjon med varmegjenvinner.

Oppvarming

Varmekabler i begge bad og vaskerom.
Varmepumpe.

Parkering / Garasje

Parkering i carport, samt på egen grunn.

Beskrivelse av tomt/hage

Innkjøringsvei asfalteres og det legges beleggningsstein i gårdsrom. Det settes opp tregjerde i eiendomsgrense mellom Nærbøgata 21 C og grn / grb 26/62 Det plantes busker fra garasje til Nærbøgata 15 B som skiller eiendom mot Nærbøgata 17. Hage opparbeides og det rulles ut ferdigplen rett før overlevering.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Vei / Vann / Avløp

Offentlig vann og avløp. Privat vei(opprettes realsameie mellom beboerne).

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Kjøper har heller ingen plikt til å overta eller innbetale oppgjør før midlertidig brukstillatelse foreligger. Det er ulovlig å ta boligen i bruk før ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse foreligger.

Å bebo uten brukstillatelse kan medføre krav om utflytting og eventuelle bøter fra kommunen. Ved å velge å overta stopper eventuelle krav om dagbøter.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til boligformål.

Kopi av reguleringsplan kan fås utlevert hos megler, og vil også være vedlegg til kontrakt. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Oppgjør

Fullt oppgjør i forbindelse med overtakelse.

Det vil bli utsendt faktura fra Privatmegleren Jæren i samsvar med Bustadsoppføringslova §12

Ved eventuell forsinket betaling gjelder lov om forsinkelsesrenter av 17.12.1976 nr. 100.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

Fastpris fra -til: kr. 4 350 000 - kr. 4 390 000,-
Omkostninger kr. 26 222,-
Totalpris inkl. omk. Fra-til: kr. 4 316 222 - 4 416 222,-

Omkostninger                                                                        
Som en del av det samlede vederlaget skal kjøper i tillegg til kjøpesummen betale følgende omkostninger:
- Dokumentavgift som vil utgjøre 2,5% av andel tomteverdi(kr. 1 000 000,-) kr. 25 000,-
- Tinglysingsgebyr skjøte p.t. kr 525
- Tinglysingsgebyr pantobligasjon p.t. kr 525
- Attestgebyr kr. 172

Totale omkostninger kr. 26 222,-

Det tas forbehold om endringer av avgifter og gebyrer.

Statens kartverk avgjør om dokumentavgiftsgrunnlaget aksepteres og eventuell endring er kjøpers ansvar og risiko.

Annen nyttig informasjon

Det vil tinglyses veirett for nabo i Nærbøgata 19, gnr. 26 bnr. 62 i Hå kommune over deler av vei som etableres som realsameie for Nærbøgata 21A, 21 B og 21 C.

Eiendommen vil bli delt opp i forbindelse med overdragelsen, og hver enhet får egen tomt med eget matrikkelbrev. Selger ferdigstiller uteareal iht. til beskrivelse.

Adkomstvei etableres som realsameie mellom naboer

Adgang til utleie (boligformål)

Det er èn bruksenhet som selges. Ingen restriksjoner utover generelt krav om radonmåling.

Planlagt overtagelse


Selgerens frist til å ha boligen klar til overtakelse fastsettes til 180 kalenderdager i tillegg til ferie etter bustadoppføringsloven etter at
b) forbrukeren har stilt sikkerhet i form av finansieringsbekreftelse.

Selgeren kan kreve overtakelse inntil fire måneder før den avtalte fristen til å ha boligen klar til overtakelse. Selgeren skal skriftlig varsle om dette minimum to måneder før det nye overtakelsestidspunktet. Det eksakte overtakelsestidspunktet skal gis med minst 14 kalenderdagers skriftlig varsel. Det beregnes dagmulkt fra det nye overtakelsestidspunktet, jfr. Bustadoppføringslova §18.

Ferdigstillelsesfristen forlenges dessuten med 21 kalenderdager dersom arbeidene berøres av fellesferien. Berøres arbeidene av juleferien, forlenges den med 7 kalenderdager. Det samme gjelder om den berøres av påskeferien. Forlengelsen gjelder selv om det eventuelt utføres arbeid i en ferie.

Overtagelse kan tidligst skje når det foreligger ferdigattest/midlertidig brukstillatelse.

Ved overtakelse skal det dokumenteres at alle innbetalinger, inkludert eventuelle tilleggsleveranser, er betalt før utlevering av nøkkel til boligen finner sted. Kjøper kan ikke nekte å overta selv om seksjonering/fradeling/hjemmelsovergang ikke er gjennomført.

Det gjøres oppmerksom på at det etter oppgjørs- og overtakelsesdato fortsatt vil foregå byggearbeider på eiendommen, herunder arbeid med ferdigstillelse av de øvrige boligene, fellesarealer, tekniske installasjoner og utomhusarbeider.

Kjøper kan ikke nekte å overta boligen mot midlertidig brukstillatelse selv om det gjenstår arbeider som nevnt foran eller arbeid gjenstår på fellesområdene. Det samme gjelder dersom tinglysing av hjemmelsovergang ikke kan gjennomføres på overtakelsesdagen.

Oppgjøret vil bli stående på meglers klientkonto såfremt det ikke er stilt §47 garanti. De siste 10% av kjøpesummen skal uansett stå på meglers klientkonto inntil hjemmelen er overført.

Der kjøper ikke skal utføre egeninnsats kan overtakelse tidligst skje når ferdigattest/midlertidig brukstillatelse foreligger.

Ved overtakelse skal det dokumenteres at alle innbetalinger, inkludert eventuelle tilleggs leveranser, er betalt før utlevering av nøkkel til leilighet finner sted.

Før overtakelse vil det bli gjennomført befaring der boligen blir gjennomgått/befart samtidig som boligens driftsinstruks/FDV-mappe blir utlevert/gjennomgått. Påpekte og aksepterte /omforente mangler skal utbedres innen rimelig tid.

Boligen skal overleveres i ryddet stand og boligen skal være byggerengjort.

Kjøper bør planlegge eventuelt salg av egen bolig med god margin i forhold til stipulert overtakelse, da det kan oppstå forsinkelser i byggeprosessen. Boligen kan også bli ferdigstilt før oppgitt ferdigstillelse dato

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Boligene selges til fastpris.        
 
Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.
Bud/kjøpetilbud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud/kjøpetilbud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.
 
Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.
Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.