Slik strekker du utesesongen til vinteren

Med varmelamper kan utesesesongen vare hele året.Det er økt etterspørsel av varmelamper hos samtlige leverandører.

Hele året

– Vi har stor interesse fra kundene hele året gjennom. Vi betrakter  produktene som «season extenders» fordi varmen  kan forlenge utesesongen både i uker og måneder, sier gründer Stig Bloch som startet danske MENSA HEATING, og som nå også finnes i Norge. Bare i Norge har markedet, ifølge Bloch, økt med 300 prosent de siste årene.

Stig Bloch, gründer MENSA HEATING

Ikke spesiell for Norge

Han presiserer imidlertid at ikke hele veksten skyldes utendørslamper som avgir varme. Noen kjøper også slike produkter for å holde kulden unna kontorene på ekstra kalde vinterdager. Den enorme økningen er på ingen måte spesiell for Norge. Vi følger trenden som viser seg i andre «kalde» land.

Design betyr mye

Bloch fremhever flere grunner til veksten. Den mest innlysende er å forlenge utendørssesongen, men selve taktskiftet skjedde da varmelampene fikk forbedret design og lavere el-forbruk (0,55KW). Hyttefolket utgjør naturlig nok en stor del av kjøperne.

Hvor mye penger legger kundene i varmelamper?
– Det varierer fra 2500 til 4000 kroner

Betyr design mye?
– Design er svært viktig ved siden av lavt eneriforbruk og god sikkerhet. For vår del handler det om tidløst, dansk design som passer til alle terrasser og hjem, og designet er en av hovedgrunnene til den enorme økningen i salget, svarer Bloch.

MENSA HEATING er en spesialisert leverandør, men varmelamper finnes hos alle forhandlere som selger hvitevarer og hagemøbler. Det er økning hos samtlige importører av slike produkter.

Skal du selge bolig kan du kontakte en av våre meglere i nærheten av deg

-->