Arne er Årets fotograf

Når du ser bilder av bolig og interiør i annonsene til PrivatMegleren kan det være Arne Beck som er mannen med fotoapparatet. Han er kåret til Årets Fotograf 2018.


– Utrolig inspirerende og morsomt å vinne prisen som Årets Fotograf i Norge, sier han.

Hard konkurranse
PrivatMegleren er fast oppdragsgiver og boligselgerne liker det kan klarer å formidle gjennom linsen. Bak kåringen står Norges Fotografforbund. Beck konkurrerte med 183 fotografer og 728 bilder om en av Norges mest prestisjefulle fotopriser. Juryen uttalte følgende da prisen ble delt ut:

Teknisk mestring
En sterk samling bilder som viser stor bredde og teknisk mestring. Fotografen viser evne til også å kunne regissere modellene på en profesjonell måte. Dette gjør at han oppnår det lille ekstra som skal til for å kunne hente de høyeste poengsummene.

Fagbrev og bachelor
Arne Beck driver eget studio i Bergen, Studio IMOTIV. Han har lært av fotoguruer  som Morten Krogvold og Paul Bernhard. Han har fagbrev kombinert med en bachelor fra Universitetet i Bergen i kunsthistorie og nevroestetikk. Som fotograf er han allsidig.

Rot forstyrrer det estetiske
– Uansett hva jeg fotograferer ønsker jeg å formidle det estetiske. Alt som fanges gjennom linsen uttrykker noe estetisk, sier han. Beck har fotografert tusenvis av boliger. Det viktigste rådet han har til boligselgere er å rydde. Rot forstyrrer den estetiske opplevelsen.
– Mennesker er enkle på en komplisert måte. I fruktdisken velger vi det eplet uten flekker og skavanker. Det samme gjelder boliger. Vi vil ha det som ser bra ut, sier Beck.


SELGE BOLIG – her finner du Privatmegleren nær deg

Noen timers jobbing med klargjøringen kan med andre ord gi svært god timebetaling. Beck har flere ganger erfart at boliger som har stått usolgt over tid, har blitt solgt flere hundretusen over prisantydning etter styling og fotografering. Den erfarne fotografen oppsummerer det hele slik:

 

Arne Beck – jakter stilbilder

Liker stil-bildet
– Bilder er en viktig del av livene våre. Facebook, Instagram og Snapchat handler i stor grad om deling av bilder.

– Selv om det kanskje har gått inflasjon i bruken av bilder, har de overhodet ikke mistet sin kraft. I noen tilfeller er bruk av video, 3D eller Virtual Reality riktig for å formidle det unike ved boliger, men jeg vil slå et slag for stillbildet. Det har en enorm formidlingseffekt. Når noe står i ro foran oss, har man størst mulighet for å påvirke seeren. Det er da man tar de mest bevisste valgene, mener Beck.

Personlig følelse
– Alle kan ta bilder, men å ta de virkelig gode bildene krever et skarpt øye og evne til å gi oppmerksomhet til nyansene som gir en personlig følelse. Det er det vi som jobber med dette hver dag har ekspertise på, forteller Beck.

Viktigheten av foto
I Privatmegleren er det å kunne gi boligselgere den beste leveransen en kontinuerlig jakt etter det beste. En ting man vet sikkert er at selv den minste detalj kan bli avgjørende for salgs- summen. Foto er et avgjørende element.

En ekstra budgiver
– Kunder har store forventninger til oss. Det skulle bare mangle. Et bilde kan i boligsammenheng si langt mer enn tusen ord. Gir et bilde én budgiver ekstra, kan det bety flere titalls tusen kroner ekstra, avslutter Beck.


-->