Anders fikk bransjens hederspris

Han har sovnet på visning, angrer på at han ikke lærte seg kinesisk og ber deg takke høflig nei om du blir invitert med på fisketur. Anders Langtind (46) fikk nylig den høythengende hedersprisen for sin innsats i Eiendomsmeglerforbundet.


– Jeg ante ingenting om at jeg skulle få hedersprisen og ble helt satt ut. Det ble et emosjonelt og rørende øyeblikk der jeg stod på scenen under landsmøtet i Bergen. Du blir beveget når du får en slik pris og så mange kolleger gir deg trampeklapp, sier han.

Leder og nestleder
Anders Langtind kommer opprinnelig fra Sandefjord, men store deler av oppveksten bodde han i Singapore. I ettertid skulle han gjerne lært seg kinesisk som er et av språkene i Singapore. Han er gift og har tre barn, og angrer ikke på at han ble megler. Han er så entusiastisk for faget at han i åtte år har involvert seg i Eiendomsmeglerforbundet som leder for Oslo og Akershus og nestleder nasjonalt.
Når han nå takket av, svarte bransjekollegene med å gi ham den gjeve hedersprisen for innsatsen han har lagt ned.

Her finner du Anders Langtind

Likte å selge
Det kan høres ut som at han allerede tidlig finsiktet seg inn på meglerbransjen, men det var faktisk mer et utslag av tilbudet om en kort utdannelse. Etter to år i marinen hadde han ikke den store motivasjonen til en lang akademisk utdannelse. Dessuten likte han godt å selge, et talent han hadde fått prøve ut som deltidsmedarbeider hos en lokal Volvo-forhandler.
Etter det toårige studiet fikk han jobb som megler hos USBL i Oslo hvor han allerede første året ble kåret til årets megler med over 250 salg.

Sovnet på visning
– Det gikk i ett med visninger hver eneste dag, og jeg husker det var en torsdag med visning av en leilighet mellom klokken 20 og 21. Det siste kvarteret var det tomt for folk og jeg sovnet i sofaen. Jeg våknet av at huseieren vekket meg, humrer han.

Anders Langtind selger både boliger og næringseiendom. Han er også lidenskapelig opptatt av laksefiske.

Anders Langtind er hekta på laksefiske

Hekta på laksefiske
– Om noen inviterer deg med på laksefiske er det bare å si nei umiddelbart. Når du lander din første laks er det gjort, du blir helt hekta og det blir altoppslukende. Samtidig må jeg si at når jeg først er hekta, er det utrolig god terapi å stå i en elv og fiske. Bare synd at sesongen er så kort, og når den starter i juni er jeg alltid opptatt med jobb, sier han.

Kvinner og menn
Den erfarne megleren har gjort seg noen betraktninger i løpet av 22 år, ikke minst når det kommer til boligkjøp og kvinner og menn.

– Om kvinnen har sendt mannen på visning fordi hun selv ikke har tid, blir det ikke noe boligkjøp. Kvinner iakttar i mye større grad de forskjellige rommene og ser muligheter i et nytt hjem mens mannen er mer passiv betrakter. Hadde boligkjøp vært drevet og styrt av mannfolk, er jeg ikke sikker på at det hadde vært så stor boligomsetning, smiler Langtind.

Hva er det kjekkeste i jobben?
– Når folk ringer meg og forteller at de var på en visning jeg holdt for mange år siden. Og jeg håper at de ringer fordi de oppfattet at jeg hadde en genuin entusiasme for selve faget.

Om du skal beskrive deg selv som megler?
– Utrolig utadvendt, omsorgsfull og lidenskap for faget jeg utøver, svarer trebarnsfaren.

-->