Ville bli sjømann – endte opp som megler

Han er en av Oslos stjernemeglere og «Kongen av Hellerudtoppen» blant kolleger. Olav Undseth ville bli sjømann, men endte opp som saksbehandler med tvangssalg hos Byfogden…


46-åringen har vært megler i tolv år og har oppdrag over hele byen, men selger mest i området Nordberg, Østensjø, Tåsen og Hellerud.

Tar vare på folk
I fjor solgte den erfarne megleren en bygård til 47 millioner kroner og en enebolig til nær 17 millioner kroner.

– Jeg er en fyr som tar godt vare på folk, både selgere og kjøpere. Og jeg inspireres mest av et godt klapp på skulderen. Det er en anerkjennelse og det er viktig uansett jobb, sier han.
Det å bli megler var aldri noen karriereplan, mest tilfeldigheter.

Ville bli sjømann
Han ville bli sjømann. Som 17-åring aspirerte den unge av  Olav Undseth på seilskuten Christian Radich. Mot slutten av aspiranttiden fikk han tilbud om å mønstre på en luksus-yacht som fraktet rike turister rundt Seychellene.

Hos Byfogden
– Jeg avslo høflig tilbudet og satset heller på å fullføre videregående på Elverum, sier han.
Etterhvert havnet Olav i jobb hos Byfogden i Oslo. Som saksbehandler innen tvangssalg av boliger. Noe av oppgaven var å fordele tvangssalgene ut til meglere i byen.

HER KAN DU BLI BEDRE KJENT MED PrivatMegleren Ullevål

Kulere å være megler
– På et tidspunkt fant jeg ut at det måtte være kulere å være megler fremfor å sitte med tvangssalg hos Byfoden, humrer 46-åringen. En barndomskamerat hadde allerede satset som megler og det motiverte den unge saksbehandleren enda mer.

Kvinner er mektige stemmer
– Jeg har ikke angret en eneste dag, men jeg spør meg av og til hvilken retning livet hadde tatt om jeg satset på jobbtilbudet som ung sjømann.

Etter å ha meglet bolig i lang tid har han merket seg at kvinner har en mektig stemme i boligmarkedet.
– Får du ikke med deg dama, blir det ikke noen ny bolig. Og ofte er det kvinnen som tar initiativ, sier han.

Hvilken boliger liker du best å selge?
– Familieboliger, og da møter jeg veldig mange hyggelige mennesker, svarer 46-åringen.
Når han ikke megler boliger er Olav Undseth glad i familie og venner. Han liker å reise, gjerne langt bort og oppleve og utforske andre kulturer.

Her treffer du Olav Undseth

-->