Fra klabbeføre til silkeføre

Torsdag snudde sola og kanskje også boligprisutviklingen.


AV GRETHE W. MEIER
Adm.dir, PrivatMegleren

Når Eiendom Norge skal gjøre opp status for desember, er jeg nokså sikker på at boligprisstatistikken vil vise nedgang i boligprisene, noe som ikke er uvanlig for årstiden. Og det er ikke mye som omsettes fra sola snur til nyttårsrakketene fyker til værs.

(fortsetter under bildet)

Grethe W. Meier, PrivatMegleren

Lyspunkter
Det har imidlertid vært noen lyspunkter tross prisnedgang dette året. Omsetningen – altså antallet eiendomshandler – har vært stabilt høyt. Når vi passerer nyttår starter jaktsesongen i boligmarkedet. Jeg tror at senvinteren og våren mest av alt vil vise et stabilt prisnivå. Vi beveger oss fra klabbeføre til silkeføre, og de som går skiturer vet at det finnes et føre midt imellom som vi også må ta høyde for på turen.

Optimisme
Når jeg snakker med de ulike meglerne rundt om i landet er det stort sett optimisme. Meglerne er travle og det understreker at folk kjøper og selger, uavhengig av om prisene beveger seg opp eller ned. Så kan man spørre seg hva det er med januar – og våren – i boligmarkedet. Du får jo ikke bedre økonomi fordi vi går inn i et nytt år, og du trenger sikkert ikke mer en ny bolig i januar enn du gjorde i desember. Det er få – kanskje med unntak av journalister – som jakter i flokk som boligkjøperne.

– Jeg vet ikke
Dette bildet viser seg år etter år.  Når nyttårsrakettene er avfyrt og dagene blir lysere fylles visningene og budrundene blir mer intense. Jeg kunne sikkert prøvd meg på å forklare denne vedvarende tendensen. Men for å si som sant er – jeg vet ikke. Noen hevder at du og jeg er så opptatt med julen i november og desember at vi ikke har tid til å tenke på boligkjøp.

Sosiale medier
Skal du selge bolig vil jeg – sikkert ikke overraskende – varmt anbefale deg om å bruke PrivatMegleren. I tillegg til dyktige meglere har vi konseptet KLiKK som vi har enerett på til 2020. Dette er en løsning som selv sporer opp potensielle kjøpere i sosiale medier. Du kan lese om erfaringen til ekteparet som først Valgte først bort PrivatMegleren.

Jeg vil avslutningsvis benytte anledningen til å ønske deg og alle våre hardtarbeidende meglere over hele landet en riktig fin jul og et godt nytt år.

-->