Derfor bør du kontakte megleren NÅ!

Har du tanker om å kjøpe ny bolig er det klokt å ta kontakt med megler allerede nå. Det er en god strategi for å få solgt din egen bolig raskest mulig.– Det er langt klokere å kontakte megler når de første tankene om boligbytte begynner å melde seg, enn å ta kontakt etter at du har kjøpt ny bolig, sier René Skarmyr, partner og salgsleder i PrivatMegleren Ålesund.
(fortsetter under bildet)

Megler René Skarmyr i PrivatMegleren Ålesund

Tidlig ute

Han har allerede blitt kontaktet av flere som skal selge sin bolig i første del av 2018.
– De ønsker å ha en megler med i prosessen tidlig slik at de kan få gode innspill til hva de bør gjøre, og ikke minst sette av tid til å utføre det som følger med av boligsalg. Tidlig kontakt innebærer at boligen legges ut på det ideelle tidspunktet samtidig som presentasjonen blir bedre, sier Skarmyr.

Skal du selge bolig i 2018 – ta direkte kontakt med René Skarmyr

God tid er lik god pris

Mange som tar kontakt ønsker å legge boligen ut for salg innen én eller to uker. Det er absolutt mulig, men det er knapt med tid, påpeker den erfarne megleren.

– Vil du ha følelse av god tid, trenger nok de fleste minst en måned. Vi vil gjerne at boligselger skal oppnå det beste resultatet og det gjenspeiles i pris, og dit finnes det ingen snarveier.

En annen faktor når det gjelder Ålesund er været. Det regner en del og med god tid kan de beste bildene planlegges, fremfor hastesalg pakket i en «regntung» presentasjon.

– Er du tidlig ute kan vi sammen finne ut når det er mest gunstig å legge akkurat din bolig i markedet. Jeg vil anbefale alle å bruke mer tid på forberedelsene til salget, slik at detaljer som styling, bilder og timing ikke må settes til side, sier Skarmyr.

Sikre deg din supermegler

Å velge megler er en viktig avgjørelse. Har du allerede en utvalgt megler du vil bruke, bør du ikke vente for lenge.
– De meglerne som er mest ettertraktet har gjerne mye å gjøre, særlig i  perioder.
Du trenger ikke engang ha bestemt deg for at du faktisk skal selge innen du tar kontakt.

– Det er ikke farlig å ta kontakt med en av oss. Det er helt uforpliktende og koster deg ingenting, forsikrer Skarmyr.

Her finner du samtlige meglerene i PrivatMegleren i Ålesund

Kom inn i meglerens portefølje

En annen fordel med å være tidlig ute er at boligen blir en del av meglerens portefølje. Det kan være gunstig.

– Det er ikke uvanlig at vi treffer kunder som er svært betalingsvillig når det kommer til en spesiell type bolig eller beliggenhet. Flere ganger har jeg opplevd at mine boligselgere har fått drømmeprisen lenge før boligen deres faktisk er blitt lagt ut for salg, sier megleren og understreker at han som hovedregel anbefaler at man legger boligen for salg i det åpne markedet.

Bruk megleren som kjøpshjelp

Tidlig kontakt med megler handler ikke bare om at salget blir bedre. Det er også en mulighet til å få en profesjonell «boligkjøper» med på laget. For skal du selge en bolig, skal du stort sett også kjøpe en bolig.

– Vi hjelper gjerne til i en kjøpsprosess og kan bidra med å finne riktig bolig, annen informasjon, samt å holde hodet ditt kaldt i en budrunde. Det kan være svært lønnsomt både med tanke på penger og tid, forteller Skarmyr.

-->