Drømmen var å bli arkeolog

Han har arbeidet i bank og som aksjemegler og ville prøve noe nytt. Han har aldri angret på at han valgte en karriere som eiendomsmegler.

Sigmund Ruud er 57 år og må kunne betaktes som noe mer enn en naturalisert Oslo-borger etter 55 år i hovedstaden. Trebarnsfaren er riktignok født i Kongsvinger, men har ellers lite erfaring med de dype skogene ved svenskegrensen. Til daglig arbeider han i PrivatMegleren Renommé.

Sykling og ski
Han elsker å sykle i skogen og på vinteren blir sykling erstattet med lange skiturer. Allerede som barn ble 57-åringen fascinert av jakt og fiske og denne hobbyen holdes fortsatt ved like, men i mye mindre omfang enn tidligere. Han er samboer med Ellen som han beskriver som «en bra dame».

LES OGSÅ: Her finner du PrivatMegleren nær deg

Ingen like dager
57-åringen har i praksis én fridag i uken, lørdag. Mens andre slapper av på søndager er Sigmund gjerne opptatt med å holde visninger.

– Det kjekkeste med jobben er at det aldri er noen like dager. Jeg er omgitt av hyggelig kolleger og får gleden av å hjelpe mennesker med å selge det viktigste de eier. I tillegg gir det mye energi å se at kontoret lykkes og at mange mennesker har en trygg arbeidsplass fordi jeg har tatt sjansen på å starte flere meglerkontorer, sier han. 57-åringen beskrives som en  hardtarbeidende person med velutviklete sosiale antenner. Fra tid til annen dukker det opp kunder som kan være både vanskelige og på grensen til kverulerende, men det løser seg stort sett alltid til det beste.

LES OGSÅ: Slik selges boligen raskere

Arkeolog
Det var imidlertid aldri noen drøm å arbeide i bank eller være aksjemegler eller eiendomsmegler. Den store drømmen var å ligge på alle fire med en skje i hånden og grave frem gamle skatter.
– Jeg ville bli arkeolog, og denne drømmen bar jeg på i mange år. Etter seks måneder på universitetet fant jeg fort ut at dette ikke var noe for meg. Man kan godt si at jeg har fulgt livets vei senere,  smiler han. 57-åringen påpeker at jobben gir mange og varierte opplevelser.

– Den beste opplevelsen er når du har arbeidet med en eiendom og lykkes på en måte som får kunden i ekstase. Det gir en særdeles god følelse, sier han.

Hvordan vil du beskrive deg selv som megler?
– Jeg er engasjert og følger kunden fra a til å og er tilgjengelig hele døgnet. Dette kan selvsagt noen ganger misbrukes, men for den enkelte kunde oppleves en god samtale med megler som befriende.

-->