Marius er førstegangskjøper

Marius Kristiansen fra Kongsvinger var på boligjakt i Oslo da markedet var på det absolutt heteste.

Var sjanseløs
– Jeg sjanseløs da boligmarkedet i Oslo var på det sterkeste. Det var helt umulig for meg å kjøpe bolig i det markedet, sier 22-åringen.

LES OGSÅ: Her finner du PrivatMegleren nær deg

Han arbeider til daglig som IT-konsulent og har det banken definerer som en trygg jobb.
Siden pristoppen har boligmarkedet i hovedstaden kjølnet, og det har åpnet seg muligheter for førstegangskjøperne. Marius er en av dem. Han kjøpte i høst en leilighet i Enebakkveien på Manglerud. Det kostet ham – alt inkludert – cirka 3,5 millioner kroner.

– Hvordan føles det å eie sin egen bolig?
– Dyrt, svarer kan kontant, og ler.
Bare i 2016 var boligprisene opp 23 prosent i hovedstaden. Leiligheter opplevde enda større oppgang. Hittil i år er prisene ned cirka ti prosent, enkelte leiligheter enda mer.

Har spart hele livet
– Det er faktisk veldig behagelig å eie sin egen bolig. Jeg har ikke flyttet inn ennå, men snart er det overtakelse og det ser jeg frem til, sier han.

Veien til egen bolig har vært lang – rent sparemessig. Spør du Marius om hvor lenge han har spart til egenkapital, er svaret «hele livet». Han startet sparingen da han var liten gutt og har alltid vært opptatt av å legge opp penger til bolig.

Må bære hovedtyngden selv
– Jeg fikk litt økonomisk hjelp fra foreldrene mine, men ikke i form av kausjoner. Jeg må selv bære hovedtyngden av boligkjøpet, sier han.
Blant venner og kjente er 22-åringen heldig som har klart å komme seg inn i boligmarkedet. Selv om Oslo – spesielt – har kjølnet, koster det likevel mye penger å kjøpe egen bolig.
– Det er mange venner som drømmer om egen bolig, medgir han.

 

 

-->