Derfor må du ikke by på to boliger samtidig

Om du byr på to boliger samtidig kan du ende opp med begge.

Selv om markedet ikke er glohett akkurat nå, er det alltid temperatur hos dem som er på boligjakt.

To boliger
Noen ganger kan det dukke opp to boliger du faller for. Du kan selvfølgelig by på to boliger, men du kan ende opp med begge, noe som i høyeste grad er en risikosport for de fleste av oss. Bud er bindende og er dermed forpliktende.
– Har du bydd på en bolig er du bundet av budet til det er avslått eller har utgått på tid, presiserer Lars Albertsen, megler og advokat hos PrivatMegleren Vikebø & Jørgensen.

LES OGSÅ: Her finner du PrivatMegleren nær deg

Mislighold
– Før du har fått en slik avklaring er det overhodet ikke å anbefale å legge inn bud på flere eiendommer. Det er bare de færreste som har økonomi til å bære to boliger, legger han til. Albertsen påpeker dessuten at mange sannsynligvis vil komme i et økonomisk mislighold  ovenfor den ene selgeren.

Dekningssalg
– Klarer du ikke å gjøre opp et boligkjøp vil selger av boligen varsle et dekningssalg og selge eiendommen på nytt. Dersom selger da får  300.000 kroner mindre for boligen ved det nye salget vil du kunne bli krevd å dekke dette tapet samt utgiftene som har påløpt, sier advokaten.

LES OGSÅ: Denne teknologien selger boligen din raskere

Dobbel negativ effekt
Dersom så skjer kan dette lett forplante seg til boligen du opprinnelig hadde bestemt deg for å kjøpe ved at egenkapitalen smuldrer bort i beløpet du må betale boligselgeren som måtte selge på nytt.
– I verste fall ryker den boligen du hadde satset på fordi økonomien din har brutt sammen. I så fall kan man oppleve en dobbel negativ effekt ved at også den nye boligen må selges på nytt, og hver krone under den prisen du var villig til å betale må du selv erstatte ved et dekningssalg, sier Albertsen.

 

 

 

-->