Med kamera i kjøleskapet

Nå er de her – kjøleskapene som filmer innholdet i kjøleskapet ditt.


Det har ikke skjedd all verden på kjøleskapfronten de siste årene. Men det vil endre seg de neste årene. Det selges rundt 200.000 kjøleskap og kombiskap i Norge i året, ifølge Elektronikknikkbransjen.

LES OGSÅ: Her finner du PrivatMegleren nær deg

200 000 kjøleskap i året
– Vi merker at mange bor i mindre leiligheter, og salget av kombiskap med kjøl og frys tar en stadig større del av markedet. Det blir også stadig mer vanlig med innebygde kjøleskap. Det gjør at isbitmaskin og vann  i døren ikke er så populært i Norge som i for eksempel USA, sier kommunikasjonssjef Marte Ottemo i Elektronikkbransjen.

Las Vegas og Berlin
Hun har gjestet store elektrinikkmesser i Las Vegas og Berlin i år. Trenden innen kjøleskap er tydelig – de skal bli smartere.

LES OGSÅ: Nå skal røyken ned – ikke opp

Tar bildet av innholdet
– Trenden med smarte hvitevarer blir stadig større. De aller fleste leverandørene viste på disse messene fram løsninger med kjøleskap tilkoblet internett, og funksjonen som ble trukket mest frem var kamera i kjøleskapet. Kamera tar bilde av innholdet hver gang du åpner og  lukker døren, som du har tilgang til i en app på mobilen. Dermed slipper du lure på om du har melk og pålegg når du står i butikken. Via en app kan du sjekke hva som er i kjøleskapet, sier hun.

Avdekker dårlige matvarer
Men det slutter ikke der, forsikrer Ottemo:
–  Det ble også vist frem flere prototyper av kjøleskap med sensorer som måler om matvarene er dårlige eller ikke, men det ligger nok litt fram i tid før vi ser i salg.

-->