Høstløv er hagens gull

Gartner Morten Bragdø oppfordrer deg til ikke å kaste løv. Det er nemlig hagens gull.


Mange boligeiere ser på løv som forsøpling av hage og eiendom. Det flyter liksom fritt overalt og feies avgårde med vær og vind og selvfølgelig legger det seg store lag med løv i akkurat din hage.

LES OGSÅ: Her finner du PrivatMegleren nær deg

Løvets kvaliteter
– Der ligger mat, medisin og næring som plantene trenger for et godt nytt år.  Fra løvet danner planten antistoffer mot sykdommer.  Og ikke minst dannes det nydelig jord det neste året. Løv er det beste dekket du kan ha i hagen til vinteren, forklarer den superengasjerte gartneren. Han peker på skogen for å gi eksempel på løvets kvaliteter.

LES OGSÅ: Når bildet sier mer enn tusen ord

– Se ut i naturen hvordan det naturlig fungerer.  I skogen ligger et naturlig dekke av løv, og plantene trives utrolig godt.

Ut i skogen
Bragdø anbefaler boligeiere med egen hage å ta det naturlige inn i hagen.
– Tenk deg om og bruk det du har. Løv er det beste som finnes og det er helt gratis, sier han. Bragdø har viet livet til det grønne. Han driver Randesund Hagesenter sammen med familien sin og elsker jobben som gartner. Han oppfordrer hageeiere til å ta turen ut i skogen og lete frem fjorårets løv, det som som er mørkt, har hvite tråder og sopp i seg.

Isolasjon
– Tar du dette løvet og blander ned i jorden, og deretter legger på et nytt lag som dekker ti centimeter, gir du hagen god isolasjon og god mat samtidig som du holder ugresset borte. Planter som vanligvis ikke overlever vinteren vil da være beskyttet, sier han.

-->