Et uforutsigbart boligmarked

Boligmarkedet er spennende om dagen, og alt annet enn forutsigbart.


AV GRETHE W. MEIER
ADM.DIR, PRIVATMEGLEREN

Vi kan gjøre det nært – du skal selge boligen din. Det skal også naboen. En av dere må selge til under takst, den andre får rikelig betalt.  Slik er dagens boligmarked – det er ikke alt som nødvendigvis kan forklares logisk. Etter forelskelse er kanskje bolig det som vekker de sterkeste følelsene i oss.

Får hjertet til å banke
Som boligkjøper er du på jakt etter det som får hjertet til å banke litt ekstra. Det er bare de færreste som går på visning og tenker at de er ute etter et sted å bo. Du ser etter et sted du og familien skal trives. Du er opptatt av hygge og livsstil. Selv om nabohuset koster litt mindre, velger du å bla opp kanskje flere hundretusen kroner ekstra, fordi akkurat den boligen trigget de rette følelsene hos deg.

Jojo-marked
Vi kan godt kalle markedet for selektivt, noen vil betrakte det som et Jojo-marked og begge deler er riktig. Jeg vil si det så sterkt at megleren utgjør en mye større forskjell i dag enn om vi går et drøyt år tilbake. Da kokte det over i Oslo. Det var ikke mulig å få tak i boliger og folk overbød hverandre, og mange prøvde å kuppe boliger før visning.

Herlig utvalg
Nå er det et herlig utvalg av boliger i hele landet. Det gjør at boligkjøperne kan ta seg litt bedre tid og som boligselger bør du veiledes slik at din bolig fremstår som attraktiv og vekker følelsen av at her vil jeg bo.

Vekke begeistring
Jeg har tidligere skrevet i denne spalten at det er ikke store summer som skal til for å vekke mye begeistring hos boligkjøpere. Ofte kan litt maling og styling være forskjellen på stor interesse og ingen interesse.

Du skal vekke drømmer, ikke minner
Akkurat nå har vi en leilighet som kommer for salg. En 80 år gammel kvinne skal flytte i omsorgsbolig og hun var ikke i tvil da megleren foreslo at leiligheten burde tømmes og styles før visning. Det koster henne cirka 15.000 kroner ekstra, men som hun selv sa:
– En bolig skal jo vekke drømmer og opplevelser, ikke minner.

Skal du selge bolig – her finner du PrivatMegleren nær deg!

 

-->