Ble tvunget på skolebenken etter tre år

Einar Strand hadde jobbet som megler i tre år før en ny forskrift tvang ham på skolebenken og deretter «degraderte» ham fra megler til eiendomsmeglerfullmektig. Det var mange meglere som la opp karrieren da det ble innført obligatorisk høyskoleutdannelse.

Overgangsvindu
Einar Strand håpet i det lengste at han kom på riktig side av overgangsvinduet, slik at han slapp å starte forfra etter tre år som megler. I 2010 var Einar en av de mestomsettende meglerne i Bergen. Men – han manglet seks måneders erfaring på å slippe skolebenken etter at nye regler med innført.

Einar Strand har deltatt i det populære TV-programmet SOLGT!

Syter ikke
– Jeg er ikke en fyr som syter og klager og jeg kunne ikke gjøre noe med dette likevel. Da stod valget mellom å finne noe annet å gjøre eller starte på utdannelse etter tre år som megler, sier han.

Hardtarbeidende
37-åringen er kjent for å være hardtarbeidende og det 3-årige studiet på Handelshøyskolen BI gjennomførte han på to år samtidig som han var i full jobb med andre roller i PrivatMegleren. Etter studiene måtte han ta fatt på to år som eiendomsmeglerfullmektig som kan sidestilles med lærlingetid.

Semiprofesjonell syklist
– Jeg likte jobben som megler og dermed var det ikke noe alternativ å finne noe annet å gjøre. Du biter tennene sammen, bretter opp ermene og står på, sier han.

Einar Strand kommer fra Eresfjord i Romsdal. Han har imidlertid aldri hatt noen drøm om å bli megler. I midten av 20-årene var han semiprofesjonell syklist i Bergen. På et utested i byen  traff han Christer Vikebø som han hadde tjenestegjort med i militæret. Vikebø var da lagfører med Strand som nestkommanderende.

Einar var semiprofesjonell syklist før han startet meglerkarrieren

Fikk en mulighet
Vikebø valgte meglerkarriere etter militæret og ville gi den gamle nestlagsføreren  en mulighet om han ville prøve seg i samme bransje.
– Jeg bestemte meg for å gi megleryrket to år. Det krever tid å jobbe seg inn i bransjen, og jeg trivdes veldig godt, sier 37-åringen, og legger smilende til:
– Nå har jeg dessuten en formell akademisk utdannelse.
Einar Strand er i dag partner i PrivatMegleren Vikebø & Jørgensen i Bergen.

-->