Første megler med egen duft

Som første meglerkjede i Europa har PrivatMegleren utviklet en egen duft. Kolleger i Danmark er allerede i gang med et tilsvarende prosjekt.


Mangeårig megler Stian Berglund ved PrivatMegleren på Strømmen fikk ideen om egen duft.

SELGE BOLIG – Her finner du PrivatMegleren nær deg

Omprofilering
Ideen kom i forbindelse med omprofileringen av PrivatMegleren for halvannet år siden. Design, symbolikk og farger ble løftet til et helt nytt nivå.
Kollegene på Strømmen viste umiddelbart begeistring for et duft-konsept og involverte Rentokil Initial, som utvikler egendefinerte dufter for hoteller og motehus over hele verden.

Innslag av grapefrukt
Duften av PrivatMegleren er  «litt maskulin med innslag av grapefrukt«.
– Noen sier at duften er god, andre sier at den er veldig god. Ingen har sagt at den er dårlig, sier Berglund entusiastisk. Han er stolt over egen duft og legger ikke skjul på at det bidrar til å gi merkevaren et ekstra tilsnitt.
– Duften gjør noe med humøret og det er forsket mye på at god duft gjør at du handler mer, sier han.

Polen og USA
I den grad noen tror at duften ble tilfeldig valgt, er ikke det riktig. Ved siden av Rentokil Initial og bruk av interiørdesignere, har kollegene på Strømmen vært i direkte kontakt med utviklere i både Polen og USA for å identifisere den riktige duften.
I utgangspunktet er lukten ment for kontorene, men Berglund er ikke fremmed for å la enkelte boligselgere få tilgang til den spesielle duften.

Mange muligheter
Hotellkjeder og motehus har tatt duften lenger enn til bare rom. Trykksaker kan få egen duft, men så langt har ikke Berglund og kollegene tenkt å gå.
– Jeg ser ikke bort fra at vi kan gi duften som en gave fra PrivatMegleren til kundene etter et boligsalg. Nå har vi i alle fall fått vår helt særegne og forfriskende duft. Eventuelle utviklingsmuligheter får komme senere, smiler Berglund.

-->