70-tallet på fremmarsj i norske hjem

Den nye trenden er å gjøre boligen mer personlig, med sterkere fargevalg også på interiøret.

– Vi lever i øyeblikket i turbulente og usikre tider, og vi oppgraderer våre hjem til varme og gledesfylte små oaser ved bruk av farger, teksturer og mønstre. Etter flere ti-år med hvite vegger er det nå farger sist sett på 70-tallet som regjerer. Fargene er mørkerød, lilla, brun, sennepsgul, rosa og grønntoner som mikses på en ny måte og i skjønn forening med blomstermønster, frynser og fløyel. Det britiske merket House of Hackney er den ultimate leverandøren av denne nye eklektiske overdådigheten, sier eier og daglig leder Karina Lilleeng Holmen i Eske Interiør i Oslo.

Markante farger foto: Pure & Original

SKAL DU SELGE BOLIGHer finner du PrivatMegleren nær deg

Fanget tidsånden
Norske Dagny Thurmann-Moe fra Dagnys Fargestudio har i samarbeid med det belgiske malefirmaet Pure & Original fanget tidsånden i en ny kolleksjon av farger som forhåpenligvis påkaller litt ekstra følelser.  Varme, sterke og inspirerende farger som kan kombineres på spennende og utradisjonelle måter.

Den grønne bølgen
70-tallet gjenspeiles også i en av årets andre hovedtrender – den grønne bølgen. Botaniske trykk, naturlige materialer og ikke minst bruken av grønne planter i hjemmet har eksplodert den siste tiden. Uttrykket forsterkes nå ved hjelp av produkter laget i klassiske metoder som støping i glass, veving og makramé.
– Vi har forelsket oss helt i disse fantastiske planteholderne i moderne makramé-utførelse fra tyske Llot Llov . Ballroom lampene fra danske Design by Us i farget glass er fortsatt en favoritt som passer perfekt inn i stilen fremover, fortsetter Holmen entusiatisk.

Karina Lilleeng Holmen hos Eske Interiør


Mer farge fra IKEA
Hanne Rensvik er interiørdesigner på IKEA, og holder i disse dager på å klargjøre flere høstutstillinger. Trenden er helt tydelig: Vi vil kopiere mindre fra venner og naboer og i stedet sette et personlig preg på hjemmet. Denne trenden har allerede gjort seg gjeldene når det gjelder tak og vegger. Hvitt og grått har fått konkurannse fra andre fager.

Wow-preg
– Trenden er at det kommer mer farge på det øvrige interiøret. Folk kjører ikke lenger bare hvitt og såkalt safe grå. Nå våger vi å kjøre på med farger også på møblene, sier Rensvik.
– Folk vil ha et mer wow-preg på interiøret. Da får du et mer spennende og fargerikt hjem. Livet skal innrede stuen, ikke omvendt, fortsetter hun. Oppfatningen til IKEA er at kundene ikke er like skeptisk til å prøve ut nye trender som tidligere.

FOTO ØVERST: ESKE INTERØR

-->