Låseksperten om nøkkel og kodelås

Flere boligeiere installerer kodeløs i døren og sier farvel til den tradisjonelle kasselåsen med nøkkel.– Kodelås er en mer praktisk og sikker løsning. Det er grunnen til at så mange bytter ut den tradisjonelle kasselåsen, sier administrerende direktør Ståle Raa i Låssenteret AS.

Mer kodelås
Selskapet leverer låssystemer til både bedrifter og privatpersoner i store deler av landet. Raa, som selv er låsesmed, sier utviklingen de siste årene har gått i retning av mer kodelås i privatboliger.

LES OGSÅ: Her finner du PrivatMegleren nær deg

Glemmer aldri nøkkelen
– Kodelåsen innfrir på design og funksjonalitet. Du kommer aldri i en situasjon hvor du har glemt eller mistet nøkkelen til boligen din, sier han. Låssenteret leverer låssystemer fra ulike produsenter. Hjemmefavoritten er Yale Doorman. I denne løsningen kan det lages endagskoder om du venter håndverker på besøk. Døren låses to sekunder etter at den er lukket, og den kan fjernstyres med en app.

(fortsetter under bildet)

Yale Doorman er forsikringsgodkjent

Kodelås vokser ikke bare i Norge. Ifølge Raa er den blitt en skandinavisk trend som brer mer og mer om seg.
– Vi har jo alle mulige former for låsesystemer, men kodelåsen er det som foretrekkes, sier han.

Godkjenning
Yale Dorrman var den første kodelåsen som fikk offisiell godkjenning i Norge til bruk i privatmarkedet. 
Vi er veldig fstolte av at Yale Doorman er den første og eneste elektroniske boliglåsen som så langt er forsikrings-godkjent. Denne godkjenningen betyr at låsen er sikrere enn andre tilsvarende låser på markedet, sier Morten Svensen, marketingsjef i TrioVing. Selskapet står bak den elektroniske dørlåsen som etterspørres mest. Siden 2013 har mer enn 80 000 boligeiere installert Yale Doorman.

Lavinteresseprodukt
– Lås har alltid vært et lavinteresseprodukt som først har fått oppmerksomhet ved innbrudd og når du mister nøklene. Slik er det ikke lenger, sier Svensen. Han legger til at menn i større grad enn kvinner er opptatt av kodelås og forklarer dette med teknologi og funksjonaliteter.

-->