Han solgte 18,5 millioners leilighet til turist

Den amerikanske turisten tilbragte tre dager i Bergen. Da han reiste hadde han kjøpt en leilighet til 18,5 millioner kroner.


Amerikaneren sikret seg en leilighet i C. Sundsgate 57 i Bergen. Dette bygget inneholder byens dyreste leiligheter og beboerne har utsikt over Vågen, Torget, Fløien og Bryggen.

EKSKLUSIVE BOLIGER: I de øverste etasjene i C. Sundts gate 57 har det blitt solgt ni leiligheter til over 12 millioner kroner de siste årene. Leiligheten til det amerikanske paret ligger i den nest øverste etasjen.Maestromedia/Privatmegleren Vikebø & Jørgensen

– Jeg har ikke opplevd lignende. Faktisk har jeg ikke hørt om lignende, sier Tom Jørgensen, daglig leder i Privatmegleren Vikebø & Jørgensen.

LA OSS GI DEG EN VERDIVURDERING

– Rolig dag på kontoret

Jørgensen hadde en rolig sommerdag på kontoret da telefonen ringte.

– Det kom helt ut av det blå. Jeg fikk en forespørsel om leiligheter til salgs av en annen megler. Amerikaneren hadde sett annonse for leiligheten i C. Sundtsgate og ønsket en privat visning. Samme dag.

Siden det var sommer og mer late dager på kontoret prioriterte Jørgensen henvendelsen. For, som han selv sier, det er helt unormalt at en turist som stikker innom byen skal legge nesten 19 millioner kroner på bordet.

– Hadde ikke dette vært midt på sommeren, er det ikke sikkert jeg hadde hatt tid til å treffe ham, humer den erfarne megleren.

225 kvadrat

Amerikaneren fikk se hjørneleiligheten på 225 kvadratmeter som ligger i 8. etasje.  Gjennom panoramavinduene fra gulv til tak i stuen, har man kanskje byens beste utsikt.

Turisten bestemte seg etter en halvtime, men måtte først konferere med sin kone. Hun ble hentet på hotellet og begeistringen var stor da hun fikk se leiligheten.

«Amerikansk schwung»

– En time senere var han klar for å kjøpe, og spurte om han kunne få den for 18 millioner. Det var litt «amerikansk schwung» over det. Han ville fullføre dealen med et håndtrykk, der og da, forteller Jørgensen. Etter ganske kort tid ble selger og kjøper enige om en pris på 18,5 millioner kroner.
Dagen etter forlot det amerikanske paret Bergen. 

TRE BAD: Det er to soverom i leiligheten. Begge har et eget bad. Totalt er det tre bad i luksusleiligheten.
IMotiv
-->