Boligmarkedet tar ikke ferie

Boligmarkedet tar ikke ferie. Hver sommer øker aktiviteten sammenlignet med sommeren året før.


GRETHE W. MEIER
Adm.dir, PrivatMegleren


Aktiviteten er lavere i fellesferien. Ferie betyr at mange reiser bort og da er du avskåret fra å delta på visninger. Likevel opplever vi at det er økende aktivitet i fellesferien. I ferien merker vi at det er etterspørsel etter leilighterer spesielt.

(fortsetter under bildet)

Grethe W. Meier

Planlegger
Juli  er en periode hvor svært mange planlegger både kjøp og salg, og dermed har et fokusert blikk på det som rører seg i boligmarkedet.  Nå kan du følge boligmarkedet om du sitter på en strand i syden eller dorger etter skrei i Lofoten.  Boligmarkedet er bare tastetrykk unna uansett hvor du befinner deg.

Forutsigbare
Når fellesferien er over kommer det erfaringsmessig et nytt rykk før det flater ut gjennom høsten. Boligmarkedets mekanismer er sånn sett ganske så forutsigbare.

Selg-selv-konsepter
Vi merker oss at det har poppet opp enkelte byråer som tilbyr «selg-selv» konsepter.  Vi ønsker velkommen alle former for utfordrere. Vi blir skjerpet og du som forbruker får mer å velge mellom. Litt irritert blir jeg av dem som nedgraderer «meglertjenesten» for å markedsføre sine egne løsninger.  Det stilles høye krav (og forventninger) til meglerne.  Vårt klare inntrykk er at boligkjøpere forventer å treffe en megler på visningen, ikke nødvendigvis en overivrig boligselger. Megleren har lang erfaring med forberedelse og gjennomføring av visninger, og skal være en trygg og tillitsfull guide, og ikke minst lede budprosessene slik at flest mulig får deltatt og at salgsprisen således blir det som er markedsprisen der og da.

Planlegger du å selge boligen din – vi kan gi deg VERDIVURDERING

Vi er overbevist om at fagkompetanse og personlige egenskaper utgjør en forskjell. Denne forskjellen kommer veldig til uttrykk i budrundene!

Med ønske om en god sommer

-->