God stemning i hyttemarkedet

Meglerne i Kragerø hadde gjerne sett at flere hytter kom for salg. Akkurat nå er det stor etterspørsel etter hytter i hele regionen.


Kragerø er ikke noe unntak. Langs hele kysten omsettes det fritidseiendommer i høyt tempo. Det er ikke bare de strandnære eiendommene som etterspørres.

LES OGSÅ: Gode råd før boligsalget

Rimeligere utenfor strandsonen
– Du skal ikke så langt unna strandsonen før hyttene blir merkbart rimeligere. Dermed er det flere som har mulighet til å kjøpe, sier partner Bjørn Helliksen i PrivatMegleren Kragerø. Nylig solgte Helliksen en hytte 800 000 kroner over prisantydning (bildet øverst), og det er merkbart flere på visning i år enn tidligere.

Megler Bjørn Helliksen har god oversikt over Kragerø-skjærgården

Flest familier
Blant kjøperne i segmentet mellom tre og sju millioner kroner er det flest familier som mest sannsynlig har nedbetalt boliglån eller har verdier i boligen som kan frigjøres til hyttekjøp.
– Vi merker økt aktivitet sammenlignet med samme tid i fjor, sier Helliksen. I prissegmentet over ti millioner er det også flere interessenter enn det har vært på lenge. Vi må tilbake til 2007 sesongen for å se tilsvarende aktivitet, sier Kragerø-megleren.


Helliksen påpeker at om noen vurderer salg av fritidseiendommen, bør man selge nå.
– Fordi man oppnår veldig gode priser, sier han.

Hvem er kjøperne?
– Det er folk fra det sentrale østlandsområdet. Kragerø er kjent som en av de største perlene på sommerstid med en vakker og innbydende skjærgård. Dette er et attraktivt område, sier han.

LES OGSÅ: Raskere salg med KLiKK

Sterk euro – svak krone
Thomas Olsen ved PrivatMegleren i Sandefjord gir følgende situasjonsbeskrivelse:
– Det er få fritidsboliger til salgs denne våren, men etterspørselen er stor. Eiendommer med en pris på under ti millioner kroner er det stor rift om, mens eiendommene i den øvre prisklassen naturlig nok er litt mer utfordrende.

Han tror aktiviteten i hyttemarkedet kan henge sammen med sterk euro og svak krone. Dette har, ifølge Olsen,  medført at færre ser på leilighet i eksempelvis Spania og andre Syden-land og i stedet kastet seg over det hjemlige hyttemarkedet.

-->