Den spennende budrunden

Budrunder er noe av det som er mest spennende med boligsalg og boligkjøp.

Daglig leder Lillian Ch. Nerlinger hos PrivatMegleren Allé i Oslo synes at budrunder har noe magisk over seg.

LIKE SPENT SOM DEG
Boligselgeren er akkurat like spent som deg. Der du vil betale minst mulig, vil selgeren ha mest mulig penger for boligen sin.

Lillian Ch. Nerlinger i PrivatMegleren Allé

KAN BLI HEFTIG
Boligkjøperen må ofte finne seg i å by høyere, gang på gang, gjennom hele budrunden før boligen er sikret. Er det flere som ønsker den samme boligen, kan budrunden bli rimelig heftig. Det positive er at du da får bekreftet at dette er en svært populær bolig. Det kan være nyttig informasjon å ta med seg videre i budrunden, selv om budene passerer prisantydningen.

SKAL DU ØKE BUDET?
La oss si at du faller for en bolig og har satt av fire millioner kroner. Skal du holde deg innafor eller øke budet? Noen har en absolutt øvre grense mens andre kan strekke seg litt lenger. Har du litt mer å gå på og du virkelig ønsker boligen, anbefaler vi at du øker budet. Se på kjøpet som en langtidsinvestering. Da utgjør for eksempel 100.000 kroner ikke all verden i det lange løp.
Når vi anbefaler dette tar vi med boligprisutviklingen og det historisk lave rentenivået. Økonomien din må naturligvis tåle at du øker budsjettet.

LES OGSÅ: Megler Christer Vikebø om budstrategier

I hvor store «intervaller» bør et bud økes?
– Det er litt avhengig av prisklasse, men erfaringsmessig kan det lønne seg å dra på litt. Det kan skremme andre budgivere, spesielt i det lavere prissegmentet. Den som har råd til å betale mest er stort sett den som ender opp med boligen. I det øvre prissegmentet er det ofte andre forhold som gjelder. Da går det gjerne på vilje og ikke økonomisk evne, sier Nerlinger.

Anbefaler du potensielle kjøpere å øke utover budsjett?
– I mange tilfeller, ja, om økonomien tillater det. Er det et par som begge er enige om at dette er boligen de ønsker, kan det av og til være greit å kjøpe med hjertet også. Et par hadde sett etter bolig i ett år uten å finne noe, og når de først fant en bolig de likte, var jeg helt klar i anbefalingen om å øke budet. De fikk tilslaget med sitt bud.

Utgjør megleren en forskjell i budrunden?
– Vi driver ikke noe ordremottak, for å si det slik. Hver eneste budgiver er unik og som meglere må vi både motivere og inspirere dem som deltar i budrunden. Mange budgivere trenger argumenter for å være med i selve finalerunden, og da spiller megleren en helt avgjørende rolle. I de tilfellene hvor interessentene er usikre på om de skal legge inn bud utgjør definitivt megleren en forskjell. Vi kan bidra til å få en ekstra budgiver på banen som i den andre enden kan utgjøre flere hundre tusen for selgeren.

Hva med budgivere som gir seg?
– Vi opplever ofte at budgivere sier nei til å gi et nytt bud, men som likevel kommer på banen igjen. Jeg pleier å si til kollegene på kontoret at jeg  «hører ikke på det øret» og gir meg aldri. Får jeg ikke svar, sender jeg sms. I 8 av 10 tilfeller får jeg nytt bud og det resulterer ofte i nytt liv i budrunden igjen.

Hvordan bli «god» på budrunder?
– Annenhver uke trener meglerne på vårt kontor med hverandre og det har gitt store resultater. Den beste bekreftelsen vi meglere kan få, er når en kjøper ønsker å bruke deg som megler når hun eller han skal selge. Da vet du at du har gjort noe riktig, sier Nerlinger.

 

 

-->