10 gode råd før boligsalget

Du har sikkert hørt det tidligere, men det kan ikke sies for ofte; det er svært viktig at du sørger for at boligen fremstår fra sin beste side når den legges ut for salg.


Selv om de fleste boligselgere skjønner at de bør rydde og gjøre boligen attraktiv i forbindelse med salg, er det likevel overraskende hvor mange mange som ikke gjør det.
Vi som arbeider i PrivatMegleren gir alltid følgende råd:
 1. Rengjør skikkelig (også komfyr og dusjvegger) og luft godt (husk å lukke vinduer ved fotografering av fasade). Få orden i bodene og på vaskerommet, her vil de som kommer på visning titte inn.
 2. Rydd alle rom. Et ryddig hjem appellerer langt bedre til de fleste visningsgjester. Klær, sko og andre løse gjenstander bør ryddes bort. Når du tror at du er ferdig med å rydde er du mest sannsynlig bare halvveis.
 3. For å få det lyst og trivelig, trekk opp alle persienner og gardiner for å slippe lyset inn. Tenn alle lys og husk for all del på å bytte lyspærer som ikke virker. Har boligen peis, bør denne gjøres klar for opptenning, slik at den kan skape en god atmosfære på bilder og visning. Bruk pynteputer i rommene med farger som passer til møblene der.
 4. Gå for en gjennomgangsfarge og pynt opp med håndklær, puter og lignende i samme fargenyanser.
 5. Rydd bort alt som står på kjøkkenbenken. Fjern også alt som henger på kjøleskapsdøren og alt som står på og under kjøkkeninnredningen. Sett gjerne frem stemningsskapende detaljer, som fruktfat på kjøkkenbordet sammen med noen stearinlys. Noen fine flasker matolje eller tilsvarende sammen med en kokebok kan også gjerne stå fremme – det gir atmosfære. I vinduskarmene kan du sette urter eller andre grønne planter. Kaffelukt eller duften av nystekte boller er også tiltalende.
 6. I stuen bør det fyres i peisen (men ta hensyn til årstiden) og igjen pyntes med frisk frukt eller blomster. Videre må alt rot som fjernkontroller og lignende fjernes.
 7. Legg et lyst sengeteppe på sengen, dette gjør visningen av soverommet mye mer innbydende. Dander gjerne med pynteputer på sengeteppet. Tøm nattbord og plasser gjerne blomster eller lys her. Luft også godt før visning og rydd vekk alle personlige eiendeler som klær, leker og pyntegjenstander (duftspray anbefales ikke).
 8. Alle personlige ting som såper, tannbørste og lignende må fjernes fra badet. Ta ut søppelet, skittentøyskurv, stellebord og lignende. Duftlys gjør seg alltid på badet, sammen med pene såpestykker, badesalt og rene håndklær i en farge som passer. Rens gjerne sluket i dusjen dersom det trengs.
 9. Det kan også være praktisk å varsle naboer om visningen og gjerne be dem rydde bort eventuelt rot i fellesarealer, på balkonger og terrasser osv. En god pris for deg kan i fremtiden komme naboen(e) til gode, om de selv skal selge.
  10) Som du sikkert har lest advarer vi mot personlige eiendeler. Men ingen regel uten unntak: Om du bor urbant, landlig eller i et miljø som også gjenspeiler din personlighet, synes vi at du skal tillate deg å vise et glimt av akkurat det.

Når du har ryddet ferdig

 • Still deg opp utenfor boligen, ser det innbydende ut? Ønsker du å gå inn?
 • Still deg videre i hver døråpning i hele boligen og tenk at dette er slik hvert rom vil fremstå for alle besøkende. Hvordan er møbler plassert, bør de plasseres på en annen måte? Henger gardinene jevnt? Hvordan er helhetsinntrykket av rommet, føles det riktig?
-->