Se på ytterdøren din – alle andre gjør det

I snitt beholder vi ytterdøren i 30 år. Stadig flere er opptatt av design når de velger ytterdør. 

Det er to kategorier dørkjøpere – de prisbevisste og de trendbevisste. Se bildecollage nederst i saken.

STIL OG ESTETIKK
De prisbevisste velger gjerne de billigste dørene, ofte hvite, enkle og uten detaljer. Trendbevisste velger dører som harmonerer med boligen.
– Det er mange som er veldig opptatt av stil og estetikk. Dette er en gruppe som bruker lang tid på å velge den riktige døren, sier produktsjefen i Swedoor/Dooria, Tara Liv Hall.

Tara Liv Hall, produktsjef i Swedoor

HØYE KRAV TIL YTTERDØRER
Hun har tall som viser at vi bytter ytterdør circa hvert 30 år. Da kan det være lurt å bruke tid på å finne den døren som løfter førsteinntrykket på boligen.

LES OGSÅ: Følg boligsalget direkte

KLIMA
–  Klimaet  krever dessuten solid kvalitet. Vi er et værhardt land, og det stilles høye krav til ytterdørene med tanke på isolasjon og robusthet. Døren skal tåle store temperaturforskjeller, vind, snø og regn. Funksjonen må være det viktigste kriteriet når du velger dør, men heldigvis er det stort utvalg i ytterdører – du slipper å prioritere funksjon fremfor estetikk, sier hun.

LES OGSÅ: 27 prosent raskere salg med KLiKK

FARGER OG MØNSTER
Hall tror at vi kommer til å se mer fargebruk på ytterdører i tiden fremover. Selv om vi fortsatt velger svart eller grå, øker det på med farger som orange og blå.
– Det er større utvalg i ytterdører nå. Dermed er folk blitt mer vågale og velger for eksempel dører designet med store glasstall for å vise gatenummeret. Det finnes også mange andre morsomme vrier når det kommer til bruk av glass, sier Hall.

LES OGSÅ: Edvard er en boligkupper

Er vi mer opptatt av individuell stil?
– Det er veldig mye forskjellig å velge mellom. Nordmenn har fått øynene opp for hvor viktig ytterdøren er for helhetsinntrykket og for å vise personlig stil, forteller hun.

-->