Fulgte motvillig meglers råd – fikk 1,7 millioner i gevinst

Nokså motvillig oppgraderte ekteparet i 70-årene  leiligheten for nærmere en halv million kroner før salget. Det ga en gevinst på 1, 7 millioner kroner.

Megler Fredrik Morris Michaelsen

1,7 millioner kroner var det ekteparet satt igjen med etter at kostnadene til oppussing var trukket fra. Ekteparet kontaktet Fredrik Morris Michaelsen i PrivatMegleren Thøgersen og partnere i Sandvika for å få bistand til boligsalget.

LES OGSÅ: Bakeren rev hele leiligheten før salg

DRØM FOR SPEKULANTER
Michalsen så raskt at boligen ville være et drømmeprosjekt for spekulanter. Han foreslo derfor at ekteparet skulle ta kostnaden med å forvandle 1982-standard til en moderne og innbydende leilighet.

 LES OGSÅ: Her finner du PrivatMegleren nær deg


– Hovedmotivasjonen var å få ekteparet til å hente ut det maksimale potensialet av  sin egen bolig, sier Michaelsen. Skepsis gjorde at det ble rådslagning og ekteparets sønn Latif Kamali støttet meglerens vurdering på tross av det ville koste 460.000 kroner å oppgradere leiligheten.

– Meglervalget var helt avgjørende for resultatet. Vi hadde en tanke om hvordan dette kunne gjøres, men megler var tydelig og helt klar på at kun det beste var godt nok, sier Kamali.

STOR BEGSITRING
Prisantydningen ble satt til 5,3 millioner kroner, altså  600.000 kroner over verdivurderingen som ble gitt før leiligheten ble pusset opp. Ekteparet var fremdeles skeptisk og ga klart uttrykk for at leiligheten – etter oppussingen – ikke var deres stil med sin moderne og ungdommelige stil. På visningen var det imidlertid stor begeistring og det ga seg utslag i budrunden. Leiligheten ble solgt for 6,9 millioner kroner.

Fortsetter under bildene

 MEGLER UTGJØR EN FORSKJELL
Fredrik Morris Michaelsen er ikke i tvil om at megler utgjør en forskjell, spesielt i en tid der det fristes med gjør-det-selv-løsninger.

 – Dette er et eksempel på meglertjenesten fra start til slutt. Vi utfordres hele tiden av billig-løsninger og en slik løsning hadde vært mer til gunst for spekulanter. Ekspertise er grunnmuren til høyest mulig pris, sier den erfarne megleren, og legger entusiatisk til:

IKKE BARE EN APP
– Ingen bolig er lik og detaljene er avgjørende for resultatet. Det er ikke bare å laste ned en app, ta noen bilder og legge boligen ut på nettet. Man får helt sikkert solgt, men man får ikke de beste forutsetningene for et vellykket salg.

 Er det noen regel for hvor mye man bør bruke på oppgradering?
–Noe fasitsvar finnes ikke. Hvor mye du skal gjøre bør vurderes av en erfaren megler, sier Michaelsen.

Han erkjenner at det var litt spesielt  å anbefale så betydelige oppgraderinger.

VERDT INVESTERINGEN
– Du kan aldri gi garantier på forhånd, bare dine beste anbefalinger basert på erfaring og kompetanse. Ekteparet var lydhøre for mine ideer og gjorde det jeg anbefalte i forhold til møblement, farger, gulv osv. På den måten fikk jeg større grad av kontroll, og var mer sikker på at investeringen var riktig. Når vi ser resultatet kan vi konkludere med at det var verdt investeringen, sier han.

 

-->