Edvard er en boligkupper

Du leser om dem i media, boligkjøpere som kupper boliger. Edvard Ingebrigtsen (22) snappet en leilighet før den offisielle visningen.


-Om jeg angrer? Overhodet ikke. Boligmarkedet i Oslo er brennhett nå og vi er mange om beinet på visninger, sier han.

UTALLIGE VISNINGER
22-åringen hadde vært på utallige visninger i Oslo, og forteller om budrunder som gikk 700-800 000 kroner over prisantydning. Da han så prospektet for leiligheten på Bislett, kjente han at dette var riktig leilighet for ham.
– Jeg hadde en veldig god følelse på leiligheten og visste at jeg måtte forsøke meg på å kuppe den hvis jeg skulle ha mulighet for å unngå en heftig budrunde, sier han.

LES OGSÅ: Bakeren rev hele leiligheten før salg

LA INN BUD FØR VISNING
Han tok kontakt med megler, som satte ham i direkte kontakt med selger. 22-åringen la inn et bud 400 000 kroner over prisantydning. Når fristen nærmet seg slutten, avslo selger kuppforsøket. Edvard økte budet med ytterligere 50 000 kroner. Så kom beskjeden: Ditt bud er akseptert, gratulerer med ny bolig.
– Det var en fantastisk beskjed å få, smiler han.

GJORDE RESEARCH
Edvard mener at det var avgjørende for ham å ha god forhåndskunnskap om boligen før han la inn budet. Han tok en grundig gjennomgang av salgsoppgaven i forkant av visning.
– Jeg vil ikke anbefale andre å kuppe uten å ha gjort god research på forhånd. Salgsoppgaven var tilfredsstillende og jeg hadde god oversikt over hva tilsvarende boliger i samme område har blitt solgt for.

LES OGSÅ: Dette er unikt for PrivatMegleren

NYTTIG ERFARING
Bodøværingen studerer eiendomsmegling på BI Nydalen, samtidig som han jobber fulltid som selger. Erfaringen som boligkupper vil han ta med seg videre i arbeidet som eiendomsmegler.
– Ved å erfare dette på egenhånd, får jeg en langt bedre forutsetning for å kunne veilede fremtidige selgere og kjøpere på best mulig måte, sier han.

-->