Allround-megleren

-Den ene dagen har jeg visning i en vernet sorenskriverbolig og den neste dagen ramler takstmannen gjennom gulvet i en forfallen enebolig, smiler Stian Grøtte.


Stian Grøtte er en velkjent figur i meglermiljøet i Bergen og er ofte å se i media. Han er en av få meglere som har deltatt to ganger i den populære NRK-programserien SOLGT! Det er kanskje ikke tilfeldig at programleder Frode Søreide ønsket den humørfylte megleren med enda en gang.

ORIGINAL
Partneren i PrivatMegleren Syd blir av mange betegnet som en original type. Han er høyt og lavt, uredd og eksentrisk.
Kollegaene bryter ut i latter når de blir bedt om å komme med nyttig informasjon om intervjuobjektet.
– La meg finne frem blokken min, sier en av dem og spør hvor lang tid vi har.

LANG FARTSTID
Grøtte er en av meglerne i Bergen med lengst fartstid i bransjen. Han har vunnet «Årets megler» flere ganger og har også satt rekorder for høyest omsetning og flest antall enheter solgt. Han anslår at han har møtt 80 000 mennesker gjennom 20 år med visninger og befaringer.
– Det er nærmest umulig å ikke bli en god menneskekjenner etter å ha truffet så mange mennesker. Jeg vil si at jeg er en «human scanner», ler han. Det er den viktigste egenskapen min som megler. Jeg leser mennesker vanvittig fort. Jeg finner ut hvilken informasjon de trenger om boligen i løpet av sekunder og bruker tid på dialog fremfor monolog. Alt for mange meglere står i hjørnet og venter på at folk skal skrive seg på listen når de har visning. Det er jo ingen utfordring i det. Vi skal skape et behov for objektet, det er da salget kommer, sier han.

LES OGSÅ: SLIK FANT DE DRØMMEBOLIGEN

ALLROUNDER
2300 boliger er solgt av Stian Grøtte. Han har markert seg flere ganger ved å selge unike og vanskelige boliger. I ti år hadde Grøtte prisrekorden for å ha solgt den dyreste boligen som er solgt på privatmarkedet i Norge. For mange selgere er han den foretrukne megleren i prosjekter som krever guts og utholdenhet. Grøtte er enig i at han er god til å selge spesielle objekter, men sier at han synes at det er like gøy å selge herskapsboliger som garasjer.

SALGSPERSON
– Jeg er en utpreget selgerperson. Jeg kan like gjerne selge et vedskjul på fjellet som en vernet sorenskriverbolig. Det er ikke objektet som driver meg, det er passion for business og det er vinnerinstinktet mitt – og det er like sterkt i hvert eneste salg jeg gjør, konstaterer han.

KLIKK HER FOR Å KOMME I KONTAKT MED STIAN GRØTTE

-->