Dette er interiørtrendene for 2017


70-talls farger, formfulle møbler og fløyel er stikkord for interiørtrendene i 2017.
Henriette Remme fra den eksklusive interiørforretningen Hjem kjære hjem forteller
hva du kan forvente å se mer av i 2017.


Hvilke trender og tendenser tror du kommer til å prege 2017?
– Farger, former og strukturer vil dominere i 2017. Vi ser en helt annen fargebruk, spenstigere møbler og enda mer tekstiler. Spesielt fløyel – både matt og blank – er veldig tidsriktig akkurat nå. Marmor består. Det samme gjør gull og messing. Vi ser også en del humoristiske innslag i detaljene. Hva med å lyse opp med en apelampe eller servere frukt fra et skilpaddefat, humrer Henriette.

Har du et ord som beskriver trendene for 2017?
– Eklektisk, en kombinasjon av ulike stilarter. Det er fantastisk, og det gir så mye frihet i innredningen. Det blir en salig miks av deilige farger, spennende møbler og corny detaljer. Interiøret er frodigere og vi er opptatt av å ha det lunt hjemme.

Hvilke farger kommer vi til å se?
– Vi ser mye 70-talls farger. Grønt, burgunder, blått, pudderrosa, sennepsgult, oker og tobakk kommer vi nok til å se mye av. Det er feel-good farger og de harmonerer med hverandre. Det gir en helhet til rommene som er lett å sprite opp med kule detaljer. Det er flere og flere som maler alle veggene i rommet, også tak og lister. En annen tendens er å være kreativ i malingsveien, for eksempel å male en vegg i to nyanser. Det er lett å gjøre, man trenger bare to malingsspann og en maskeringstape.

Hva med trend objekter, har ananasen fremdeles en plass i trendbildet?
– Jeg tror ikke ananasen følger oss i 2017. Det er et underlig fenomen at man overeksponerer enkelte must-haves, for så å forkaste dem i neste sesong og nærmest skamme seg over dem. Hvis du hele tiden følger strømmen, har tingene du kjøper kort levetid. Det er ikke særlig bærekraftig.

Hva er ditt beste innredningsråd?
– Å stole på deg selv. Ikke følg trender slavisk. Ha hjerte for boligens arkitektur og omgivelser når du innreder. Det er stor forskjell på å innrede en funkisbolig og en villa fra 1920. Interiør blir alltid best når når det glimter av personlighet. Kunst, rariteter og gjenstander som har fulgt deg gjennom livet –  det er det som skaper et hjem, sier hun.

-->