Nå er vegg-til-vegg-teppet trendy igjen

Glem alt du har hørt om vegg-til-vegg-tepper.
Nå er det er noe av det mest trendy du kan ha på gulvet. 


For mange gir 80-tallet lunkne interiørassosiasjoner. Lakserosa skinnsofaer og blasse vegg-til-vegg-tepper er kanskje ikke med i interiørhistoriens stolteste øyeblikk. Men skal vi tro ekspertene, er vegg-til-vegg-teppet nå på full fart tilbake.
– Det har nok bokstavelig talt fått et litt frynsete rykte. Teppene kommer i flere varianter og med langt bedre kvalitet enn tidligere, sier interiørdesigner Mia Kjeldstad Hansen fra Intro Interiørdesign.

Grått teppe fra Gulvspesialisten

Komfort. Grått teppe fra Gulvspesialisten

NY GENERASJON TEPPER
Gulv- og teppeforhandlerne er fornøyd med pågangen.
– Vi merker stor etterspørsel etter vegg-til-vegg-tepper, spesielt til soverom og walk-in closet. Teppene er ikke lenger som de var på 80-tallet. Både kvalitet, materiale og fargespekteret er på et helt annet nivå. Det er en helt ny generasjon med tepper vi ser nå, sier Cato Berg, kjedeleder i Gulvspesialisten.

Kjedeleder i Gulvspesialisten Cato Berg

 

MOSEGRØNN BAMBUS?
Akryltiden er heldigvis forbi. Dagens vegg-til-vegg-tepper fås i mange forskjellige materialer og strukturer. Naturmaterialer som ull, bambus, mais, sisal og syntetiske materialer som polyamid og polypropylene er bare noe av utvalget som finnes.
– Til soverom selger vi mye ull, det varmer og isolerer godt. Polyamid er et annet populært materiale. Det er slitesterkt og gir god lunhet, dessuten har det et stort fargespekter siden det er syntetisk og tar til seg mye farge, sier Berg.

FLEKKFRITT POTENSIALE
Skal vi tro gulvspesialisten er det langt lettere å holde dagens generasjon vegg-til-vegg-tepper rene enn det var tidligere. Han anbefaler syntetiske tepper dersom det skal legges på steder hvor det er risiko for søl, som kjøkken og entre.
– Syntetiske tepper av for eksempel polyamid er lettere å holde rent enn ull, mens ull er mer slitesterkt og behagelig. Det kommer helt an på bruken av teppet, sier Berg.

STATEMENT
Interiørdesigner Mia Kjeldstad Hansen fra Intro Interiørdesign oppfordrer de vågale av oss til å bruke vegg-til-vegg-teppet som en del av interiøret, ikke bare som et lerret.
– For de som er crazy nok, kan det være veldig kult å bruke teppet som et statement, med nøytrale møbler rundt, sier hun. Dersom et knallfarget vegg-til-vegg-teppe høres litt voldsomt ut, har Hansen gode råd på lur.
– Teppefliser er et godt alternativ for de som ikke vil hengi seg til et permanent teppe. Man kan få de i forskjellige farger og strukturer og det er lett å bytte ut enkeltfliser dersom man er uheldig og søler på dem. Dessuten kan man lage kule mønstre av dem, sier hun entusiastisk.

Interiørdesigner Mia Kjeldstad Hansen

Interiørdesigner Mia Kjeldstad Hansen

 

-->