Appelsinkalenderens fall

Appelsinkalenderens dager er talte. Men for de kalenderstressede finnes det gode alternativer til den tradisjonelle pakkekalenderen.


Adventskalenderen er opprinnelig en tysk tradisjon fra begynnelsen av 1900-tallet. Små papplater med 24 luker avduket etterhvert et motiv eller den inneholdt små figurer til julekrybben. Det var først i etterkrigstiden at julekalenderne kom til norske barn, ofte i form av små pakker eller godbiter. Appelsinkalenderen husker mange av oss godt, men den er nok mest et nostalgisk innslag i dagens norske hjem.

BARNAS JUL
Vi finner julekalendere i alle formater; pakke, online, sjokolade og Flax-lodd, for å nevne noen få. Pakkekalenderen med en pakke for hver dag i desember er fremdeles svært populær hos både voksne og barn. Elisabeth Dahle i ToysRus Lagunen forteller at leketøyskjeden har merkbart høyere salgstall for småleker i desember.
– Smågavene er populære hvert år, det ligger stabilt høyt hver desember, sier hun.

Elisabeth Dahle i Toys R Us

Elisabeth Dahle i ToysRus Lagunen

 

 

 

 

 

 

 

 

KALENDERPRESS
Men, for de som ikke orker kalenderstresset finnes det trøst. De store leketøysprodusentene har de siste årene lansert ferdige pakkekalendere i tema. Lego, Frost, Play-Doh og Playmobil er noen av årets ferdig-favoritter hos lekebutikkene.
– Vi selger enormt mye av Lego og fotballkalenderne. De er veldig populære blant barna, så for foreldrene som helst vil unngå å handle og pakke inn 24 forskjellige gaver, er det et flott alternativ. Det viktigste er jo at barna blir fornøyd, sier Dahle.

ØL TIL MANNFOLKA
Også enkelte heldige menn og kvinner kan vente seg julekalendere i år. Og det setter nok Mikrobryggeriene pris på. Øl-kalendere er blitt svært populært de siste årene, med forskjellige, lokale øltyper i hver luke. Yngve Flognfeldt, daglig leder i Gulating ølutsalg på Vestkanten storsenter har en travel måned foran seg og forteller at øl-kalenderen er svært populær
– Jeg holder på å pakke inn dagens kalendere og regner med at det går 30 stykker bare i dag. Salget tar seg betraktelig opp når det nærmer seg jul. I følge Flognfeldt er det ikke bare gavmilde kvinner som kjøper kalenderen til sine menn.
– Det er mest kvinner som kjøper den, men vi har også mange menn og kvinner som kjøper den til seg selv. Det er fint å kunne kose seg med en ny øltype hver dag.

Øl-kalender fra Gulating

Øl-kalender fra Gulating

 

 

 

 

 

 

 

 

LES OGSÅ: Dette er unikt for PrivatMegleren

OG SMINKE TIL DAMENE
Kan det friste med et nytt velværeprodukt hver desemberdag før jul? Mange kvinner kan vente seg kalendere fra Body Shop i år. Også Locctaine og Clinique tilbyr julekalendere med 24 forskjellige produkter fra sortimentet deres. –

LES OGSÅ: Vil ha personlig stil i hjemmet

 

Kilder: Wikipedia

-->