Kjell Rune pynter hele fasaden

Stadig flere pynter husfasaden til jul. Kjell Rune Strømstad har brukt 50 000 kroner på julebelysning i år.


Tradisjonen med å pynte med julelys stammer opprinnelig fra Tyskland, hvor kristne tyskere pyntet juletreet med stearinlys. Da elektriske lyspærer ble tilgjengelig for det amerikanske folket på 1930-tallet ble juletrærne opplyst med elektriske lyskjeder. Så tok det av.

FLERE LYSER OPP
Fra 1960-tallet ble det tradisjon at både offentlige bygninger, parker, kjøpesentre og private hus ble opplyst med lyskjeder for å markere at julen nærmet seg. I Norge lyser stadig flere husfasader opp i juletider og det er ikke uvanlig at både nisser og snømenn ønsker god jul fra taket.

LES OGSÅ: Derfor pusser vi opp

LYSER OPP RIKSVEI 9
Kjell Rune Strømstad fra Hornes på Evje er en av dem som har lagt inn en ekstra innsats for å pynte huset til jul. Dette er femte året på rad han lyser opp Riksvei 9. Bilistene som skal til Bortelid, Brekke og Hovden får dermed litt ekstra julestemning på veien. Han startet planleggingen allerede i mars og har brukt de siste to månedene på å henge opp julelys.
50 000 kroner har gått med på innkjøp av julelys og annen julestafasje.

– Jeg synes at det er fantastisk gøy å se huset forvandle seg. Folk kommer helt fra Kristiansand for å se lysene bli tent første søndag i advent og vi hadde rundt 800 besøkende under åpningen i år. 6 desember kommer dessuten barneavdelingen fra Sørlandet sykehus for å se på julehuset, så det gir glede til langt flere enn meg selv, sier Strømstad entusiastisk.

Kjell Rune Strømstad

Kjell Rune Strømstad startet planleggingen i mars

SE BILDER AV JULEHUSET NEDERST I SAKEN

LYS SKAPER MAGI
Den danske juleeksperten Daniel Røde tror at vær og stemning er stikkord for hvorfor tradisjonen med utendørs julebelysning etter hvert befester seg også i Norge.
– Jeg tror at man både i Norge og Danmark forsøker å spre en hjertelig stemning. Vinteren føles lang for mange mennesker, og desember er et lyspunkt i den kalde tiden. Når dagene er korte og nettene er lange, så er det ikke noe som er finere enn et opplyst hus. Julen er magisk, og den magien forsøker folk å dele ved å pynte huset sitt i julen, sier en julestemt Daniel Røde.
Oppfordringen er derfor: pynt huset til jul. Også utendørs!

Juleekspert Daniel Røde

Juleekspert Daniel Røde

 

 

 

 

 

 

 

 

 KLIKK HER FOR Å LESE JULEEKSPERTENS BLOGG

LES OGSÅ: Valgte først bort PrivatMegleren

JULEHUSET I HORRNES VED RIKSVEI 9

To måneder har gått med på å henge opp julelys

To måneder har gått med på å henge opp julelys

 

 

 

 

 

 

Nissen ønsker velkommen

Julestemning på Riksvei 9

 

 

 

 

 

 

 

 

De besøkende fikk privat Frost-show

De besøkende fikk privat Frost-show

 

 

 

 

 

 

 

 

Kilder: Wikipedia

 

 

-->