Arkitekten bak Skjoldnes

– Et boligområde handler om mye mer enn fire vegger. På Skjoldnes har også uteområdene fått mye oppmerksomhet.Det sier Jakob Røsvik, partner i 3RW arkitekter i Bergen. Arkitektkontoret står bak utviklingen av det prestisjetunge prosjektet på Skjoldnes ved Nordåsvannet.

FLERE BILDER NEDERST

Utemiljø
Det skal være naturlig å ta en prat med naboen eller se at ungene løper rundt og leker. Og utemiljøet skal ikke bare ha gode kvaliteter. Det skal også være uformelt.
– Vi bestemmer ikke at du skal bli kjent med naboen, men vi tilrettelegger for det, sier den danske arkitekten. Skjoldnes er blitt kjent for det såkalte miljølokket som skal bygges.

Miljølokket
– Det som er spesielt med Skjoldnes er miljølokket som kommer over E39. Når veien ble anlagt for mange år tilbake ble i praksis områdene på toppen av Skjoldnes avskåret fra tilgang til sjøen. Når miljølokket er på plass åpnes det igjen for adkomst denne veien for dem som vil til Nordåsvannet, forklarer Røsvik.

Badestranden er lett tilgjengelig

Badestranden er lett tilgjengelig

Hvor utfordrende er det å se landskap i sammenheng med nye boliger?
– Hovedfokus har vært på landskapet. Skjoldnes ligger i et naturskjønt område og det har vært viktig for oss at bygningene harmonerer med omgivelsene. Vi ville for all del unngå at boligene blir monotone og dominerende. Dette har vært en bærebjelke både i reguleringsarbeidet og i selve gjennomføringen av prosjektet, svarer Røsvik.

Balanse og harmoni
Røsvik forteller entusiastisk om mosekledde tak som endrer farge i takt med årstidene.
– Landskapet har naturlige variasjoner med trær, stein og berg. Ved å bygge i naturmaterialer som tre og stein oppnår vi god balanse og det harmonerer med det eksisterende landskapet.

Kajakk og tennis
For arkitekten er aktivitet et stikkord for Skjoldnes-prosjektet. Konow Lund villaen skal settes i stand og fungere som et servicesenter med lett servering. Båthuset vil få kajakker som kan brukes av beboerne og det vil også bli anlagt tennisbane.
– Det skal være tilrettelagt for aktivitet og sosialt liv på Skjoldnes. Som beboer kan du registrere deg og ta en søndagstur med kajakken eller du kan slappe av i en av parkene hvis du heller ønsker det.

Frister det med en kajakktur?

Frister det med en kajakktur?

Utvalgte fasiliteter ved Skjoldnes

  • Selskapslokaler: Konow Lund Villaen, Skjoldnes og Sjøhuset
  • Tennis – og badminton, boule
  • Kajakkpadling, fluefiske, badehus og badestrand
  • Renholdstjenester, vaktmestertjenester
  • Businesslounge, gjestesuiter og gjestebrygge

 

KLIKK HER FOR Å LESE MER OM SKJOLDNES-PROSJEKTET

Slik blir uteområdet

2023217 3 8 10 16 17 9 18

 

 

-->