Tette takrenner kan koste deg dyrt

Sjekk takrennene på boligen din. Får du lekkasjer må du sannsynligvis punge ut selv. 


Løv som legger seg i takrennen tetter til utvendige nedløp. Dette kan svi for lommeboken din.

LES OGSÅ: Her finner du PrivatMegleren

Vannlekkasjer
Fører løvet til at vann trenger inn i boligen din og gjør skade, må du være forberedt på at forsikringsselskapet kan nekte å dekke kostnadene. De fleste hjem- og innboforsikringer dekker vannlekkasjer, men det finnes flere begrensinger. For eksempel vann som skader kledning fordi tak eller takrenner er tette.

Kreve regress
– Som huseier er du forpliktet til å sørge for at takrenner ikke blir tette. Forsikringsselskapet kan både begrense utbetalingen, men også kreve såkalt regress i ettertid om tilstoppingen skyldes dårlig vedlikehold, sier daglig leder Øysten Fremstad i Elité Vinduspuss.
Merker dere etterspørsel etter rengjøring av takrenner?
– Ja det gjør vi, og etterspørselen er økende. Det er et tegn på at mange tar dette med takrenner seriøst, sier han.

Øysten Fremstad i Elite sier tette takrenner kan bli en kostbar affære

Øysten Fremstad i Elite sier tette takrenner kan bli en kostbar affære

LES OGSÅ: Jeanette ble datet av en bolig

En gang i året
Fremstad anbefaler at du som boligeier sjekker takrennene en gang i året, gjerne på denne tiden når høstløvet har lagt seg.
Har du betongstein på taket vil det etterhvert legge seg sand i takrennene og dette er ingen god kombinasjon sammen med løv. Gammelt løv blir tilgjort og sammen med mose kan det bli riktig ille i takrennen.

Koster mye penger
Bladet Dine Penger estimerte i en artikkel at regnvann som trenger inn i boliger på grunn av tette takrenner utgjør mellom 80.000-100 000 kroner i reparasjoner. Det kan også være verdt å nevne at om du eier et eldre hus bør du undersøke dreneringen rundt grunnmuren.

LES OGSÅ: Gradene faller – gnagerne kommer

Grunnmur
Eldre grunnmurer har ikke nødvendigvis den beste dreneringen og vil i forsikringsbransjen bli ansett som ordinær slitasje og ikke skade. Det kan også være greit å sjekke hva som ligger i din forsikring, og det er faktisk mulig – mot en litt høyere premie – å forsikre seg mot dårlig vedlikehold.

-->