Spår godt hyttemarked

Alt ligger til rette for en god hyttesesong i den norske fjellheimen.

Trenden fra i fjor ser ut til å forsterke seg.

Valdres-regionen
– Det er høy aktivitet. Vi merket det spesielt godt i høstferien. De neste store periodene er jul, vinterferien og påsken, sier megler og partner Ida Follinglo i PrivatMegleren Valdres.
– Vi merker at det er noe mindre utbud enn det var på samme tid i fjor. Mest merkes dette i området rundt Beitostølen. Her er fritidsleiligheter svært populært, sier hun.

Hallingdalen
I Hallingdalen er det også mye optimisme å spore. Visningene er godt besøkt og dette er merkbart i attraktive områder som Geilo, Hemsedal, Gol, Nesbyen, Flå og Øvre Nummedalen.

LES OGSÅ: Gradene faller – gnagerne kommer

På Geilo er det 50/50 av østlendinger og bergensere som kjemper om ledige hytter. Bergenserne ser ut til å ha en maksimal hyttegrense ned til Ål. I områder lenger sør og øst er det stort sett folk fra Oslo og omegnskommunene som kjøper.
– Halvparten av det vi selger av hytter går etter første visning og svært mye selges over takst, sier megler Bjørn Arne Berscendsen i Privatmegleren Hallingdal.

LES OGSÅ: Her finner du PrivatMegleren

Sørlandet
Sørlandet forbindes kanskje mest med sommer og sol i skjærgården. Men det er flere attraktive hytteområder mellom Kristiansand og Hovden.
– Det siste året har vi merket større pågang etter hytter på fjellet. Prisene er stigende, men det er ikke det store tilbudet. Omløpshastigheten er også blitt lavere enn før, sier daglig leder Svein Lian i PrivatMegleren Kristiansand.

-->