Vil ha personlig stil i hjemmet

Vi elsker hjemmet, det personlige, lune og koselige. Interiørdesigner Liv Tone Fredriksen sier boligen bør gjenspeiler hvem som bor der.


Hun er prosjektleder hos Boligkonsulentene i Stavanger. Stadig flere ønsker profesjonell hjelp for å få boligen til å vise enda mer personlighet. Styling er dessuten noe hun anbefaler også utenom visninger. Personlig styling.

LES OGSÅ: Her finner du PrivatMegleren

Hva vil du se mer av i norske hjem?
– Du skal i alle fall ikke kopiere naboens hjem. Det er bare å kjøre på med farger og personlige detaljer, svarer hun.

Fredriksen mener enkle grep kan gi et enda mer koselig og innbydende hjem med variert bruk av farger, tekstiler og planter.
– Bruk hjemmet, inviter familie og venner, oppfordrer hun.

Liv Tone Fredriksen i Boligkonsulentene

Liv Tone Fredriksen i Boligkonsulentene

De fleste er redd for å feile og ender opp med hvite vegger, mener hun. Noen føler at de har vært vågale når veggen får et strøk gråfarge.
– Verken hvit eller grå påvirker nødvendigvis humøret i positiv retning. Dette er kalde farger.
Farger har effekt på humøret. Farger kan få oss til å roe ned, slappe av, bli kreative, hissige eller oppstemt, sier hun.  Hun presenterer ofte en identitetsanalyse for kunder for å hjelpe dem frem til de riktige fargene.

Hvordan kan man med enkle grep gjøre interiøret litt lystigere, slik at det også påvirker det mentale på en postiv måte?
– Finn frem personlige malerier og bilder og heng dem gjerne fint i en collage, bland tekstiler og materialer slik at pynten kommer bedre til sin rett. Alt trenger ikke se ut som i et sterilt interiørmagasin. Boligen er et hjem vi skal bo i. Hjemmet skapes av dem som bor der. Det er utrolig hva vi stylister kan mikse frem av ulike materialer, sier hun entusiastisk.

LES OGSÅ: Verdivurdering av din bolig

Hvordan er vi nordmenn til å sette sammen farger i interiøret?
– Her har vi et kjempepotensiale. Det vises igjen i samtlige interiørmagasiner og i kåringer av Norges fineste hjem. Alltid hvitt og grått. Hvor er fargene, liksom.  Folk er jo livredde for å bruke farger. Vår interiørarkitekt jobber daglig med fargepaletter, der er jo så mye spennende å bruke av farger.

Boligkonsulentene her i gang for PrivatMegleren - foto: Jan Rune Berge

Boligkonsulentene her i gang for PrivatMegleren – foto: Jan Rune Berge

Hvor i boligen er interiør viktigst?
– Blikket og interessen fanges allerede fra entreen. Du skal få en god følelse og ha lyst til å se mer, ha en fin gjennomgående stil fra rom til rom. Stuen og kjøkken er jo en selvfølge siden dette er rommene  vi oppholder oss mest.

Er det noen rom som for ofte blir saldert bort når det kommer til interiør?
– Soverommet. Det er ikke bare et rom med en seng. Dette er rommet hvor du trekker deg tilbake etter en hektisk hverdag for å lade opp til en ny dag. Duse, beroligende nyanser må til for å få god nattesøvn. Tenk som et hotellrom, det er en slik følelse vil du ha når du legger deg for natten. Fyll på med litt hodeputer, pledd og ha det ryddig.

LES OGSÅ: Jeanette ble datet av en bolig

Hva vil du se mindre av?
– Standard løsninger. Vi er så mye rundt i større prosjekter og går inn og ut av leiligheter hvor alt ser likt ut. Det er ikke personlig, sier interiørspesialisten.

Boligkonsulentene ble etablert i 2014 og er i dag den største leverandøren av boligstyling i Rogaland. I tillegg til boligstyling utfører selskapet rådgivning om farge og materialvalg ved oppussing og nybygg.
Her finner du mer om styling og interiør:
Boligkonsulentene

-->