Høy prisklasse viser vei

Aldri før har PrivatMegleren solgt flere boliger over 15 millioner kroner enn i september.


GRETHE W. MEIER, adm.dir, PrivatMegleren


Grethe03
Grunnen til at jeg skriver dette er at enkelte sjeføkonomer fra tid til annen er ute og varsler boligboble. Og før eller siden får sikkert sjeføkonomene rett. For nøyaktig tre år siden sank boligprisene noen prosent og da var det kø av sjeføkonomer som konstaterte at boligkrakket var over oss.

LES OGSÅ: Boligselgerne vil ha mer enn Finn.no

Så feil kan man altså ta. De siste tre årene har det vært en sammenhengende opptur for de fleste boligeiere. Selve temperaturmåleren for hvordan det er i boligmarkedet ligger i det såkalte luksussegmentet – altså boliger over 15 millioner kroner. Dette er – sammen med hyttemarkedet og båtmarkedet – det første som klabber seg til når pessimismen griper inn. Jeg kan ikke si noe om båter, men interessen for hytter er fortsatt stigende.

FIREDOBLING
I september solgte PrivatMegleren 28 boliger over 15 millioner kroner. Det er en dobling fra samme tid i fjor, som også var en rekordmåned. I september i fjor fikk vi inn sju nye salgsoppdrag av denne type boliger, mens vi på samme tid i år nesten hadde en firedobling.
Hittil i år har vi solgt 144 boliger i luksussegmentet mens tilsvarende tall var 91 boliger etter ni måneder i fjor.

LES OGSÅ: Han fikk prestisjeoppdrag

REPRESENTATIVE
PrivatMegleren har rundt 50 prosent av markedet for kostbare boliger i Norge, og tallene er dermed representative for å mene noe om den generelle stemningen i boligmarkedet. Den er positiv, preget av optimisme og vi registrerer at selv i Stavanger begynner det å løsne.

Mot slutten av hvert år er det ikke unaturlig at aktiviteten og veksten avtar noe, før den igjen stiger – tidvis unormalt mye – etter nyttår.

TEKNOLOGI SELGER BOLIGER
Skal du selge bolig bør du naturligvis satse på PrivatMegleren. Vi er helt alene i Norge om teknologien KLiKK som selv finner veien til boligkjøpere i sosiale medier. KLiKK reduserer omløpshastigheten med 25 prosent, fordi den aktiverer langt flere kjøpere enn om man bare bruker tradisjonelle kanaler.

LES OGSÅ: Her finner du PrivatMegleren nær deg

-->