Det største jeg har opplevd

Hun har hatt en sammenhengende opptur etter boksegallaen i Oslo Spektrum.

Cecilia Brækhus har ennå ikke helt landet etter at hun vant en overlegen seier over den franske sluggeren Anne Sophie Mathis.

Overgår alt
– Det jeg opplevde i Oslo Spektrum overgår alt annet jeg har opplevd i boksekarrieren. Det var bare helt fantastisk, sier hun. Foreløpig er ny kamp og ny motstander ennå ikke klar. Akkurat nå nyter Cecilia inntrykkene fra den storslagne festen i Oslo Spektrum.

Historisk begivenhet
Ringside satt statsminister Erna Solberg og flere statsråder som tok del i den historiske begivenheten. Statsministeren poserte sammen med Cecilia og de symboltunge beltene etter kampen. Vanligvis oppbevares beltene i Berlin, men Cecilia forsikrer at beltene forblir i Norge en stund fremover.

Så glad etter seireren over Anne Sophie Mathis

Så glad etter seireren over Anne Sophie Mathis

Symboltunge belter
Spør du Cecilia om hva et boksebelte fra et av de fem bokseforbundene i verden er verdt, svarer hun enkelt og kjapt:
– Disse fem beltene betyr alt Hvert belte representerer det jeg har kjempet for gjennom mange år. Beltene er symboltunge, og for meg har de derfor enorm verdi, sier hun. Om noen tror at Cecilia dag etter dag nyter synet av de prestisjetunge beltene, er ikke det riktig.


Er utfordrer
– Av og til henter jeg frem beltene. De oppsummerer jo karrieren min på en god måte og illustrerer hvor mye arbeid som ligger bak. Samtidig definerer jeg meg selv som en utfordrer, og setter meg i en utfordrerposisjon. Da kan det være greit at jeg ikke studerer beltene hele tiden og får påminnelser om at jeg er en champion, smiler hun.

Det er et stort team rundt Cecilia Brækhus

Det er et stort team rundt Cecilia Brækhus

Alle belter i spill
Til kampen mot Mathis satte Cecilia alle beltene i spill. Hadde hun tapt ville den franske bokseren vært ny verdensmester i samtlige fem bokseforbund. Forut før hver kamp må hvert av forbundene godkjenne og anerkjenne motstanderen før Cecilia kan sette tittelen på spill. Hvert belte symboliserer at eieren er Champion i det aktuelle forbundet. En bokser har alltid som mål å sikre seg samtlige belter, først da er man en ubestridt mester, som Cecilia Brækhus.
Hvert av beltene veier omkring tre kilo og er gullbelagt.

 ALLE FOTO: EIVOR ERIKSEN/FOTOFOLK.NO

-->