Innfører Meglers Markedsvurdering

PrivatMegleren innfører Meglers Markedsvurdering.


Bankene har fra før gått sammen om å utvikle eTakst som meglerne skal benytte for å fastsette verdien av din bolig ved belåning.

Nytt verktøy
Med Meglers Markedsvurdering, som legges ved salgsoppgaven, fremheves det flere faktorer som viser grunnlaget for verdivurderingen som megleren fastsetter, forklarer assisterende direktør Dag Hegerstrøm i PrivatMegleren. Dette er et nytt verktøy som PrivatMegleren har vært med å utvikle sammen med Eiendomsverdi, etter at takstmenn nå foretar rene tilstandsanalyser og ikke lenger fastsetter verditakst og lånetakst.

God lokalkunnskap
– Meglerne skal ikke bare presentere en bolig. Meglerne skal presentere et hjem til alle de som kan være interessert i å kjøpe. Derfor er det avgjørende for oss å ha god lokalkunnskap og tilgang til informasjon for å dokumentere riktig verdigrunnlag, sier Hergerstrøm.

Flere kjøpere
Meglers Markedsvurdering er tilpasset eTakst i bankene. Forskjellen er at Meglers Markedsvurdering viser et bedre grunnlag for eventuelle kjøpere til å se hvordan megler har vurdert takstverdien. Ikke bare selve verdien.
– Hensikten er å få flere trygge, potensielle kjøpere med i budrunder, fortsetter Hegerstrøm.

Prisfastsettelse
Forskjellen på eTakst og Meglers Markedsvurdering er betydelig for kunden.
– eTakst viser en forholdsvis enkel verdivurdering på papiret, mens banken kan se mer av meglers verdivurdering. Mens når du skal selge boligen, vil kjøpere kunne forstå grunnlaget for meglers prisfastsettelse. Her vises hva andre, tilsvarende boliger er solgt for og hvilke tilsvarende boliger som ligger ute for salg akkurat nå, til hvilke priser, hvor lenge de har ligget for salg osv. Dersom det er differanse mellom disse dataene og hva megler mener er riktig pris, vil megler begrunne differansen, sier Hegerstrøm.

-->