Han fikk prestisjeoppdrag

Joakim Bjøntegård (32) i PrivatMegleren Aksept fikk kanskje landets mest prestisjetunge oppdrag: Å selge boligen til SOLGT-programleder Frode Søreide.


NRK-programmet har blitt et seersuksess, og det er sikkert mange som har spurt seg hvem den profilerte programlederen ville bruke som megler den dagen det ble aktuelt. Sentrumsleiligheten i Oslo ble solgt for 1,5 millioner kroner over prisantydning.

Hvordan reagerte du da det ble klart at du skulle være megleren til SOLGT-programlederen?
– Selvfølgelig veldig hyggelig. Jeg hørte at han hadde kjøpt seg leilighet, så jeg tok initiativ  og ringte ham og sa at nå må vi bare sette igang.

Frode Søreide fra NRK-serien SOLGT!

Frode Søreide fra NRK-serien SOLGT!

Vil du karakterisere dette som et prestisjeoppdrag?
Helt klart. Han har jo møtt og vært sammen med flere hundre meglere, så at han velger meg forran alle de er veldig tillitsvekkende.

Du var selv med i SOLGT for fem år siden, du må ha gjort sterkt inntrykk på Frode Søreide?
– Hehe, vi var i Oppdal og skulle gjette prisen på forskjellige fritidseiendommer der, så på sommerstid var det ikke fryktelig mye å gjøre. Endte med at Frode og jeg tok noen øl og slo av en god prat begge kveldene. Ga han vel et godt grunnlag der.

Hvorfor tror du at nettopp du ble valgt?
– Han har anbefalt meg til bekjente og kolleger  flere ganger tidligere med et godt resultat, så det var nok vissheten om en god jobb og et solid resultat som ble avgjørende.

Tror du dette oppdraget vil gjøre at du får enda flere oppdrag, fordi en så sterk «fanebærer» som Frode Søreide har benyttet deg?
-Håper det. Hvilken bedre referanse kan man få enn han, liksom. Få mennesker har et bedre grunnlag til å bedømme meglere på enn Frode Søreide.

LES OGSÅ: Her finner du PrivatMegleren nær deg

Hvor lenge har du vært megler?
– Begynte i PrivatMegleren Park i 2007 og var medhjelper der til 2010. Da begynte jeg som megler i PrivatMegleren Aksept og har jobbet der siden.

Hvorfor ble du megler?
– Litt tilfeldig, egentlig. Bestekompisen min begynte på BI og eiendomsmegling i 2004 og jeg trengte noe å gjøre så da begynte jeg også. Fortsatte med det da jeg skjønte at dette var et yrke med en varierende hverdag og hvor man ble bedømt på innsats og resultater.

Hva liker du best ved yrket?
– Liker at det er nye case hver uke. Og ikke minst at det er et yrke hvor du forholder deg til relasjoner. Et bra yrke for noen som er glad i å prate og som fikk nedsatt karakter i oppførsel på skolen på grunn av at man aldri klarte å holde munn.

Tid til hobbyer?
– Er ikke så mye tid i hverdagen til så mange hobbyer, men har jeg tid så spiser jeg gjerne en middag med noen venner og nyter en flaske vin. All ferie brukes til reising som kanskje sånn sett blir den store hobbyen. Var på Borneo, Singapore og i Hong Kong i juleferien, Costa Rica i fjor sommer, Europa rundt og spesielt Italia i sommer og skal til Bahamas denne julen.

-->