WR-brillene kommer

Se for deg at du er på visning i en bolig for salg, og visningen skjer fra din egen sofa.


Hva handler denne saken om: Ny teknologi


Selskapet DIAKRIT er ledende på VR-teknologi, og  Key Account Manager Gina Føreland gir her mer utfyllende svar om teknologien som er på fremmarsj.

LES OGSÅ: Slik får du vite om kjøpere – tidlig!

Hvor langt unna er man VR-visning på bruktboliger?

– Teknologien og løsningen er allerede klar for å bli tatt i bruk.  Det finnes flere alternativer for hvordan man kan bruke VR til markedsføring av brukboliger.  Eksempelvis kan meglerkjeden skape et virtuelt visningssenter på meglerkontoret, eller gi potensielle kjøpere muligheten til å gå på visninger fra sofakroken. Mulighetene er mange, og i samarbeid med oss kan megleren ta frem den beste løsningen.


Gina Føreland er Key Account Manager i DiaKrit

Gina Føreland er Key Account Manager i DiaKrit

Hva er fordelen med VR-visning? 

– Fordelen er at du kan oppleve flere visninger uten å være fysisk tilstede.  Det vil si at du kan oppleve et større antall boliger og spare tid på transport og fysisk oppmøte. En annen fordel er at du kan se boligen så mange ganger du ønsker. Eksempelvis kan VR benyttes slik; Du er fysisk på visning og liker hva du ser, men når du skal bestemme deg for budrunde kjenner du en usikkerhet om du skal by. Da kan du som potensiell kjøper se boligen virtuelt.
Tror du VR-teknologi blir et konkurransefortrinn om kundene?
– I dagens konkurranseutsatte marked der mange meglere kjemper om de samme oppdragene, gir VR et argument for hvorfor selger skal velge meg som megler.

Her finner du PrivatMegleren

Det filmes i 720 grader – hva betyr dette?

– Det betyr at du får den samme opplevelsen som om du er fysisk tilstede.  Du kan se deg rundt i alle retninger som om du var der i virkeligheten. Rent teknisk benytter fotografen en spesiallinse som tar flere bilder og settes sammen for å skape den autentiske effekten.

LES OGSÅ: Kastet klærne – kom nærmere boligdrømmen

Får brukeren en reell opplevelse av å være på visning gjennom denne teknologien?
– Ja, det får man. Det er høy kvalitet på bildene og opplevelsen oppfattes som helt reell. Det finnes ulike typer VR briller i ulike prisklasser, dette gjør at en kan skreddersy opplevelsen til den kostnaden og kvaliteten man ønsker.
Er boligkjøperne klare for å ta i bruk VR?

– Alle som har prøvd produktet forteller at de får en a-ha opplevelse.  Dagens boligkjøpere ønsker informasjon om boligen på en enkel og tidseffektiv måte.  Jakten etter ny bolig er tidkrevende og en potensiell kjøper  kan med dette verktøyet få hjelp av megler til å mathe sine ønsker ved å se flere boliger uten å bruke tid til og fra visninger.

LES OGSÅ: Bollelukt og 400 000 over takst

Kan teknologien på sikt gjøre tradisjonelle visninger overflødige?
– Nei, vi tror dette komplementerer og gir kjøperen mulighet til å spare tid og energi til å ta en viktig valg raskere. Guidet av en megler som ser kjøperens behov vil teknologien lette boligjakten for kjøpere, selgere og meglere.  Det blir vinn-vinn for alle parter.
Er det mulig for boligkjøpere å gjøre virtuelle endringer i en bolig man er interessert i – for å se muligheter?
– Dette er noe som vil komme etterhvert. Per i dag tilbyr vi ulike digitale stylingsprodukter for «oppussing» av eksempelvis kjøkken og bad, og vi har tanker om å koble dette opp mot VR-teknikken.
Men, VR-visning krever vel at den potensielle boligkjøperen har VR-briller? 

– Det stemmer, men i Sverige opplever vi at flere meglerkontorer kjøper inn VR-briller. Dette gjør at meglerne får potensielle kjøpere til sitt kontor, og ikke kun treffes på visninger. Noen av våre kunder har invitert interessenter til VR-visning på meglerkontoret som en «happening» der potensielle kjøpere kan se flere objekter samtidig. Visse kunder har også valgt å gjøre kampanjer der de fem første som kommer på fellesvisningen får et par enklere VR-briller som er profilert med meglerkjedens logo. På denne måten kan de potensielle kjøperne enkelt vise boligen gjennom VR til sine venner og familie.

Hva er prisen for VR-briller?
– Utviklingen på VR – briller går svært raskt og man kan i dag få kjøpt en enklere variant for under 100 lappen, hvilket gjør at andelen husholdninger som har VR-briller øker.

Hvor langt unna er teknologien fra å bli implementert i Norge?
– Det skal sies at Skandinavia er ledende når det gjelder å ta i bruk ny teknik og metoder ved kjøp og salg av eiendom. Vi har lansert dette i Sverige for en av våre største kunder, og nå står Norge for tur.

Vi gir deg verdivurdering av din bolig

 

-->