Meglingsdugnad for en hverdagshelt

ALS-syke Helge Heen og familien måtte plutselig flytte. Da inviterte megler Thomas Larsen til dugnad for å få solgt huset.


HVA HANDLER DENNE SAKEN OM: Hjelp i en krevende livssituasjon


Historien starter med at Thomas Larsen via bekjente får høre at ALS-syke Helge Heen må flytte så raskt som mulig.

Innflytting 2018
Sammen med sin hustru Kristin har ekteparet allerede kjøpt en helt ny bolig på Bråtejordet nær Skedsmo med innflytting 1. kvartal 2018. Men sykdommen forverrer seg og den nåværende boligen har ikke den funksjonalitet Heen har behov for i det daglige. Derfor kan ikke familien vente med å flytte til 2018.

Her finner du PrivatMegleren

Hverdagshelten
– Heen har både kjøpt og solgt bolig gjennom oss i Privatmegleren, og da jeg hørte historien og så filmene som ligger på Facebook under hverdagshelten tok jeg initiativ til å få igang en dugnad slik at familien får solgt sin eksisterende bolig og kan flytte inn i den nye venteboligen. Hvordan sykdommen er i 2018 er uviss, og livskvalitet er helt avgjørende, sier Larsen.
Han tok kontakt med fotograf, tekstforfatter, trykkeri og takstmann for å høre om disse ville bidra.
– Det var ja umiddelbart fra alle jeg spurte, fortsetter Larsen.

Les mer om «KLiKK» – vår digitale markedsføring

Hva var grunnen til at du tok kontakt med familien?
– Vi meglere blir ofte fremstilt som kyniske. Jeg er ektemann, far, tilhører et nærmiljø og lar meg berøre som alle andre. I tillegg hadde jeg en relasjon som megler til familien fra før. Da tenkte jeg at de skal slippe stresset og utgiftene i forbindelse med salg av boligen. Det er mange som nå er med i dugnadsteamet, så jeg gjør jo ikke dette helt alene,  sier Larsen.

Overveldet
Kristin Heen er overveldet over engasjementet og dugnadsinnsatsen for ektemannen.
– Jeg kjenner tårene presse på når vi snakker om det. Det er helt fantastisk, sier hun, og fortsetter:
– Vi ble helt stum da megleren dukket opp. Han har satt i gang så mye på eget initiativ for å hjelpe oss. Han har et stort hjerte.

Jeanette ble datet av en bolig

Rollemodell
Thomas Larsen synes det er helt naturlig å involvere seg når andre har det vanskelig, og han fremhever Helge Heen som en foregangsfigur og rollemodell i fotball og innebandymiljøet.
– Vi har barn på samme skole og da kjenner du nok mer på følelsen av hva du kan bidra med. Der noen er flink til å male, snekre eller andre ting, kan jeg i alle fall utrette en hederlig dugnadsinnsats på boligsalg, sier han.

-->