Flere kjøper dyrere bolig

Det omsettes flere dyre boliger enn noen gang før. Det er resultatet hos PrivatMegleren etter årets første halvår. Dette er en trend vi også registrerte i 2015. Terskelen for å kjøpe en dyrere bolig har flyttet seg markant nedover de siste årene.


GRETHE W. MEIER, adm.dir. PrivatMegleren


GOD ØKONOMI
Vi er et folkeslag som generelt har god økonomi og vi investerer i det som betyr mest for oss, nemlig et hjem. Det er viktig med aktivitet i alle deler av boligmarkedet. Grunnen til at jeg fremhever mer kostbare boliger er at dette er en god temperaturmåler for det generelle boligmarkedet. En negativ trend starter erfaringsmessig alltid i det dyrere sjiktet.

Grethe W. Meier, adm.dir i PrivatMegleren

Grethe W. Meier, adm.dir i PrivatMegleren

FRITIDSMARKEDET
Det er fin flyt i fritidsmarkedet, men på samme måte som Stavanger-regionen har hatt en tilbakegang i boligmarkedet ser vi at dette påvirker fritidsmarkedet vest for Kristiansand. Dette er et område hvor mange rogalendinger søker seg til om sommeren, men oljenedturen har ført til at etterspørselen dermed har avtatt noe. Øst for Kristiansand, derimot, og nedover skjærgården til Kragerø er det helt motsatt.  Her er etterspørselen svært høy. I sum er det et godt marked for fritidsboliger. Det er også status for boligmarkedet. Oslo lever fortsatt sitt ville vest liv som kanskje får en velfortjent sommerpause.


LES OGSÅ: Så mange har tjent på boligen

BREXIT
De siste ukene har mediene overøst oss med begrepet Brexit. Børsene raste etter at Storbritannia valgte å melde seg ut av EU og sjeføkonomer har malt den økonomiske fanden på veggen. Heldigvis er ikke boligmarkedet like volatilt som børsene der investorene den ene dagen er superoptimistiske og den neste dagen tynges de samme investorene av unison depresjon.

RENTEKUTT
De økonomiske urolighetene som følge av Brexit vil neppe forplante seg til det norske boligmarkedet. Det er varslet ytterligere rentekutt fra Norges Bank. Det kan faktisk føre til en uønsket prisoppgang, spesielt i Oslo der prisene tidvis er kommet ut av kontroll.

Og skal du selge bolig håper jeg at du vurderer PrivatMegleren

Med ønske om en fin og solrik sommer

-->