Odd Willy la aldri boligen ut for salg

Odd Willy Mathisen i Sandefjord brukte megleren som rådgiver. Han ønsket ikke å legge boligen ut i det åpne markedet.


– Jeg er veldig fornøyd med rådgivningen jeg fikk, sier han.

HADDE KJØPER
Da Mathisen var på visning for å se på bolig i Sandefjord møtte han Gunn Ramberg, partner i PrivatMegleren Sandefjord. Hun hadde oppdraget med å selge den aktuelle boligen en kilometer utenfor sentrum som Mathisen endte opp med å kjøpe.

LES OGSÅ: Det beste markedsføringsverktøyet – KLiKK

Samtidig skulle Mathisen selge sin egen bolig. Han hadde allerede en kjøper som var interessert i boligen.

BEHAGELIG Å SLIPPE
– Det var behagelig å slippe hele salgsprosessen. Mitt fokus var på boligen jeg hadde kjøpt, og ville bruke minst mulig tid på boligen jeg skulle selge. Med en kjøper på hånden hadde jeg også en sikker avgjørelse å forholde meg til, sier han.
Erfaringen med megler Gunn Ramberg gjorde at han ville bruke henne som rådgiver.
– Ordentlig og seriøst, er karakteristikkene Mathisen bruker om megleren.

Her finner du PrivatMegleren nær deg

HØYERE PRISANTYDNING
Ramberg ga Mathisen en prisantydning på 3,2 millioner kroner. Budet fra den aktuelle kjøperen var på tre millioner kroner og ble akseptert. Dermed ble det ikke utformet salgsprospekt eller benyttet noen markedskanaler.


gunn01BETRYGGENDE
– Jeg vil si at jeg fikk god veiledning og gode råd. PrivatMegleren ordnet alt det praktiske og formelle rundt salget på en betryggende måte, sier Mathisen, som til daglig er byggeleder i Statens Vegvesen.


Du føler ikke at du gikk glipp av høyere pris?

– Jeg er fornøyd og slapp usikkerhet. Det verste når man sitter med to hus er å våkne om morgenen og slå på radioen og høre at nå går økonomien til helvete, humrer Mathisen.

LES OGSÅ: Jeanette ble datet av en bolig

IKKE PUSHE
Gunn Ramberg ivret naturligvis etter å presentere boligen i det åpne markedet, men har forståelse for at enkelte velger å selge i det stille.

–  Som megler og rådgiver er det viktig å ta signalene fra kundene og ikke pushe på unødig, påpeker Ramberg. Oppdraget hennes ble å ivareta både selger og kjøper.

Er det vanlig at folk selger utenfor markedet?
– Det er mer uvanlig. Vi må ikke glemme alle følelser en selger sitter med. Det er spenning, naboer som er nysgjerrige og kanskje stiller på visningen og som også er er veldig opptatt av verdien. Det er dessuten mye å forberede før et salg. Enkelte boligselgere mister nattesøvnen, sier den erfarne megleren.
Hun presiserer at boligsalg er noe folk flest bare gjør få ganger gjennom et langt liv. Og derfor blir det så mye følelser knyttet til det.

Vi gir verdivurdering av din bolig

Har du hatt slike rådgivende roller før?
– I et hvert prosjekt er det mye rådgivning, både for selger og kjøper.

Representerer du som megler en ekstra tryghet?
– Det er tilbakemeldingene jeg får. Mye av det som blir sagt når kundene har solgt er nettopp trygghet i prosessen. Når kundene opplever at de ble godt ivaretatt på alle måter er også jeg tilfreds,  svarer Ramberg.

-->