Gunn fikk sin skjærgårdsidyll

Gunn Gjervoldstad (61) og ektemannen drømte om skjærgårdsidyll. Nå nyter de mer enn varme sommerdager i skjærgården utenfor Søgne på Sørlandet. Prismessig er Sørlandet ganske gunstig akkurat nå.


Sjø, svaberg og øyer. Og lukten av tang og tare og tjærebredde trebåter. Se for deg solnedgang med nykokte reker og kald chablis eller sjampis i kjøleren. Dette er stemningen mange nordmenn drømmer om.

Idyllist i sørlands-skjærgården

Idyllist i sørlands-skjærgården

– Vi trives så godt her at vi bruker fritidsboligen hele året. Jeg forstår at mange drømmer om skjærgårdsidyll, sier Gjervoldstad.

Her finner du PrivatMegleren

Hva betyr skjærgården for dere?
– Det er ekstra ro. Det er en fantastisk måte å avkople på, svarer 61-åringen. Hun og ektemannen hadde lenge ønsket seg en fritidsbolig i den sørlandske skjærgården. Fritidsleiligheten ligger på Trysnes i Søgne kommune. Det er nabokommunen til Songdalen der ekteparet bor.

LES OGSÅ: Jeanette ble datet av en bolig

Her ligger fritidsboligene i Søgne med flott utsikt

Her ligger fritidsboligene i Søgne med flott utsikt


KORT VEI

– Det er så deilig med kort vei til landstedet. Vi er veldig glad i å komme oss i båt og ut på sjøen. Det er så fint at vi kunne bodd her hele året, men det er ikke et tema. Veien ut her er litt smal og svingete og kollevtiltilbudet er ikke det beste, sier Gjervoldstad. Ekteparet kjøpte fritidsleiligheten i fjor høst og ligger så sjønært det er mulig å komme.

Har dere benyttet stedet mye siden overtakelsen?
– Det har vel vært slik at vi har bodd her i lange perioder. Det forteller noe om hvor idyllisk vi synes det er her. Luften er frisk, og man kan kjenne duften av sjø og rett utenfor ligger øyene, fortsetter Gjervoldstad.

SOLTE 12 LEILIGHETER
I komplekset som ekteparet Gjervoldstad kjøpte leilighet, ble det tilsammen solgt tolv enheter. Leilighetene ble solgt i to omganger og rimelig raskt. Akkurat nå er fritidsmarkedet litt tyngre på Sørlandet. Grunnen er at hytte- og fritidsmarkedet har vært sterkt drevet av rogalendinger.

Sindre Lian i PrivatMegleren

Sindre Lian i PrivatMegleren

ROGALENDINGER
– Vi merker at det er færre rogalendinger enn før. Dette henger sammen med oljenedturen, sier Sindre Lian i PrivatMegleren i Kristiansand. I Søgne har kommunen opphevet boplikten. Det kan føre til høyere aktivitet. Og i Lilliesand har PrivatMegleren et område med frittliggende hytter som kan kjøpes til rundt 2,5 millioner kroner.
– Skjærgårdsidyllen er alltid attraktiv, spesielt om man kan brukte fritidsboligen gjennom hele året, sier Lian.

PrivatMegleren gir din fritidseiendom en verdivurdering

-->