Så mange har tjent på boligen

Over 75 prosent av landets boligeiere har hatt økonomisk opptur på boligen sin.


Den viser en landsomfattende undersøkelse gjennomført av Infact. I tillegg oppgir 21 prosent at de er usikker, mens bare 3,9 prosent svarer at boligkjøpet ikke har vært en god investering.

LES OGSÅ: Slik får du vite om kjøpere – tidlig

GOD INVESTERING
– I aldersgruppen 30-44 år, som er den mest aktive kjøpergruppen, oppgir hele 82 prosent at boligkjøpet har vært en god investering, sier administrerende direktør Grethe W. Meier i PrivatMegleren.

Her finner du PrivatMegleren nær deg

At 21 prosent svarer «usikker» i undersøkelsen tror Meier skyldes at det også finnes mange som ikke har et bevisst forhold til verdien på boligen.
– Folk kjøper først og fremst et hjem, og det det finnes mange boligeiere som ikke reflekterer nevneverdig over verdiøkningen. Det store flertallet ser imidlertid ut til å være oppmerksomme på prisutviklingen i boligmarkedet, sier hun.

(fortsetter under bildet)

Grethe W. Meier, adm.dir i PrivatMegleren

Grethe W. Meier, adm.dir i PrivatMegleren

 STIGER HELE TIDEN

Norske boliger stiger hele tiden i verdi. Det er likevel slik at noen kanskje ikke nyter like godt av oppgangen.
– Det er blitt mer populært å kuppe boliger før visning og da betaler kjøperen ofte en pris som kan være høyere enn den strengt tatt burde være. I Oslo kjøper  spekulanter opp boliger til en høyere pris, og da blir den en naturlig forsinkelse i forhold til når investeringen gir avkastning i form av høyere verdi, sier Meier.

LES OGSÅ: Jeanette ble datet av en bolig

SPAREBØSSE
Når så mange som 75 prosent av landets boligeiere svarer at boligen har vært en god investering, er det et uttrykk for at Kari og Ola Nordmann ser på hjemmet som en solid sparebøsse, mener hun.
– Det er første gang vi gjennomfører en undersøkelse om dette temaet. Har du eid en bolig i mer enn tre år kan vi med stor sannsynlighet slå fast at boligen har vært en god investering, sier Meier.
Det er bare mindre variasjoner i de ulike landsdelene, og det er bare mikroskopiske forskjeller mellom kjønnene i undersøkelsen.
 

 

 

-->