Slik får du vite om kjøpere – tidlig

Allerede under den første befaringen med PrivatMegleren får du som boligselger vite noe om interessen for boligen din – før den legges ut for salg.


LES OGSÅ: Bollelukt og 400.000 over takst

HELE ÅRET
Internt i PrivatMegleren har teknologien fått navnet Pia Mørch. Pia sover ikke, kommer ikke for sent på jobben og har aldri fravær. Pia Mørch arbeider kontinuerlig – 24/7 – hele året. Pia har noe så sjelden som kunstig intelligens. Denne roboten er et av de kanskje viktigste verktøyene til meglerne tidlig i salgsprosessen.

LES OGSÅ: KLiKK – Jeanette ble datet av en bolig

POTENSIELLE KJØPERE
Når en boligselger tar kontakt med PrivatMegleren, blir henvendelsen  fulgt opp med en befaring. Allerede under denne befaringen har megleren med seg resultatene av arbeidet Pia har utført i forkant, nemlig en oversikt over potensielle kjøpere.

Her finner du PrivatMegleren

SPEED-DATING
– Vi har en enorm base med interessenter. Når vi vet hvilken bolig som planlegges for salg, kan vi gi selgeren en solid pekepinn på interessen. Dette er nyttig informasjon. Når Pia starter søket i databasen kan det karakteriseres som speed-dating, men etterhvert som hun blir kjent med den gruppen hun har pekt ut som interessenter, starter utvelgelsen på det som fremstår som reelle interessenter for akkurat den ene boligen, sier kjedesjef Frode Furuhovde i PrivatMegleren.

Selge bolig – vi gir deg verdivurdering!

KONKRET
Tilbakemeldingene fra meglerne er krystallklare:
– Meglerne er veldig fornøyd med den jobben Pia gjør for dem.  Ingenting er bedre enn når megleren stiller på den første befaringen og kan si noe konkret og dokumenterbart rundt interessen, sier Furuhovde.

LES OGSÅ: Tre interiørarkitekter svarer – slik oppgraderer du boligen før salg

 

-->