Mannen bak TV-suksessen SOLGT!

I sju sesonger har han latt meglere konkurrere mot hverandre. Frode Søreide leder programserien Solgt! som vises i beste sendetid på NRK1.


– Jeg har drømmejobben, og jeg må jo si at det er gledelig at programmet går så det suser, smiler den populære NRK-programlederen. Samtidig som profesjonelle meglere tipper boligpriser, kan Kari og Ola Nordmann sitte i sofaen og sjekke hvor godt de selv treffer på boligpriser i ulike områder av landet.

Her finner du PrivatMegleren

Konkurranse
Søreide tar med seg nye meglere hver uke og reiser til alle deler av landet.  Fire meglere utgjør to lag. Lagene, som representerer forskjellige byer, konkurrerer om hva boligene som vises frem på TV ble solgt for. Hensikten med konseptet er at lagene skal tippe priser i områder de ikke har kompetanse på. I hvert program vises det frem tre boliger og av og til hytter eller kuriøse eiendommer.

Frode Søreide er opptatt av at det skal være gøy å delta i SOLGT!

Frode Søreide er opptatt av at det skal være gøy å delta i SOLGT!

Som en blåtur
– Meglerne får beskjed noen uker i forveien om at de er tatt ut til å være med og at de må være i beredskap. Det blir som en blåtur. De får ikke beskjed om selve reisen før et døgn i forveien. Da er det en SMS om at de må stille på flyplassen, og først her får de også kjennskap til hvilken del av landet de skal til. Skal vi til utlandet får meglerne beskjed om å ha pass med seg, sier Søreide, og fortsetter:

LES OGSÅ: Jeanette ble datet av en bolig

Strippes for mobil
– Når meglerne ankommer stedet vi skal gjøre opptak, stripper vi dem for mobiltelefoner og andre teknologiske plattformer slik at de ikke har mulighet til å undersøke noe som helst. Kamerateamet er med dem hele tiden.
– Har du funnet en «drømmemegler» du selv ville valgt etter sju sesonger tett på meglere?
– Det er mange kandidater, man kan gjerne si at jeg har et godt grunnlag for å velge megler. Men jeg kommer nok til å gå for lokal kompetanse den dagen det blir aktuelt å selge, svarer Søreide.

Lystbetont
– Hvordan er det å jobbe med meglerne som deltar i programmet?

– Det er veldig lystbetont. Det er hyggelig og god stemning.
– Er det lett å få meglere med på TV?
– Det er sjelden vi får nei, heldigvis.  Det finnes også meglere som prøver å selge seg inn. Det er bare hyggelig, sier Søreide.
– Har det skjedd noen humoristiske hendelser under innspilling?
– Alltid mye gøy som skjer på disse turene, men det var jo veldig morsomt da en av meglerene klarte å rive opp buksen sin på opptak. Heldigvis var ikke hullet i buksen større enn at vi kunne fortsette, humrer programlederen.

LES OGSÅ: Spisemøbler i norsk design

FOTO: Lisbeth Fauske Løland, NRK

-->