Den flyvende megler

Arvid Berg har vært megler i ti år, han elsker boliger med sjel og tar gjerne bilder selv av en bolig som skal selges – mens han flyr i paraglideren


Her finner du PrivatMegleren

Hva er det mest interessante ved å være megler?
–  Høyt tempo i budrunder og det kreative aspektet i å presentere en bolig er to klare favoritter hos meg. Faget er allsidig, og jeg jobber tett med andre fag som fotografer, stylister og bygningskyndige. Jeg har stor interesse for interiør og foto, og synes det er spennende å være med når boliger fotograferes. Her skal ingenting overlates tilfeldighetene, og ofte ser man jo for seg litt egne motiver fotografen ikke nødvendigvis har sett.

Arvid Berg stortrives i luften og ser frem til å få Privatmeglerens nye logo på duken

Arvid Berg stortrives i luften og ser frem til å få Privatmeglerens nye logo på duken

Hvilke boliger liker du best å selge?
– Alle boliger er kjekke å selge. Et boligsalg er et samarbeid, og jeg treffer mange hyggelige mennesker i en spent situasjon. Likevel er det jo klart at det stikker seg ut noen favoritter, og hos meg er det boliger som forteller en historie, boliger med sjel som man sier.

Ønsker du en verdivurdering av din bolig

Hva er det beste minnet så langt i karrieren?
– Jeg husker spesielt godt et hus jeg solgte i 2007. Huset var fra 1700-tallet, og hadde ikke blitt vedlikeholdt på en stund. Her måtte alt tas tak i. Jeg kommer aldri til å glemme kontraktsmøtet mellom kjøperne, et ungt par i 20-årene som hadde vært på jakt i flere år etter et sånt hus, og selger som så vidt jeg kan huske var 92 år. Nye eiere satt i gang en omfattende rehabilitering med sikte på å bevare den opprinnelige stilen. I 2010 ble huset kåret til «Norges Vakreste Hjem» av Bergens Tidende. Det er hyggelig å oppleve at gamle hus blir tatt vare på og satt i skikkelig stand.

Noen ganger sikter han seg inn på boliger som skal selges, og fotograferer

Noen ganger sikter han seg inn på boliger som skal selges, og fotograferer

Du driver med paragliding, gir det deg et fortrinn i det miljøet når noen skal selge bolig?
– Jeg har vært en del av dette miljøet i fire år, og det har kommet noen oppdrag den veien. Det tar jeg som en tillitserklæring.

 

En gang ble Arvid Berg angrepet av rovfugl

En gang ble Arvid Berg angrepet av rovfugl

Hvordan reagerer boligkjøpere når du i tillegg kan vise til bilder fra «oven»?
Det er artige ekstrabilder, og det er jo kjekt å se huset fra oven for å få oversikten. Det er mange som har dronebilder i dag, så boligkjøpere er mer vant med dette nå enn for noen år siden.

Har du noen ganger invitert andre meglere med på en flygetur?
– Jeg flyr ikke med passasjerer selv, men jeg anbefaler jo sporten for alle. Det er jo ikke alle som lar seg friste, og så langt har jeg bare en kollega som har forsøkt seg. Hun synes det var gøy å prøve, men hun ble ikke bitt av basillen. Jeg synes også det var gøy å prøve, men jeg synes det er like gøy nå etter snart 400 turer.

Hva er kicket med å fly?
Det er så forfriskende «basic». Man har en god sele å ligge i eller sitte i. Så har man noen tynne liner som er festet i en tynn duk. Man styrer det hele med to håndtak. Drar man til venstre, så svinger man til venstre og drar man til høyre så svinger man til høyre. Solen varmer opp bakken, varm luft stiger til værs og dette utnytter man for å komme seg fra A til B. De flinke kan fly hundrevis av kilometer på en dag.


Har du noen ganger styrtet?
Jeg ble angrepet av rovfugl på Tenerife. Jeg sirklet meg oppover langs en fjellside. Ante fred og ingen fare. Plutselig hørte jeg en høy skrapelyd rett over meg. Jeg så rett opp på vingespennet til en stor rovfugl som kom til syne. Først tenkte jeg at den gjerne bare ville ha litt selskap og hadde kommet borti vingen min ved et uhell. Det hadde den altså ikke, og kom tilbake og skrapte vingen enda en gang. Og enda en gang. Jeg forsøkte med noen unnamanøvre, men tenkte det var greit å ta hintet etter hvert, og begynte å lete etter løft lengre ute i dalen. Jeg så at fuglen forlot fjellet og tenkte det var trygt å stikke tilbake. Jeg hadde en plan om å lande på toppen av fjellet for å spise lunsj, for så å ta av igjen og fly videre. Jeg dro tilbake. Det gjorde fuglen også. Den skrapte borti vingen enda en gang. Det siste skrapet var såpass mye høyere enn de forut, at jeg var relativt sikker på at vingen hadde noen saftige riper på toppen. Det var vel kanskje tryggest å lande.

Her finner du Arvid Berg

-->